κύρια φωτογραφία συνταγής Η μηλόπιτα της υγείας 2

Η μηλόπιτα της υγείας 2

70 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
e-xotiko
e-xotiko @cook_8465789
Αθηνα,Ελλας

Είναι μια συνταγή απλή και νόστιμη, πολύ ελαφριά, με μονάχα μία κουταλιά βούτυρο σε όλο το ταψάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή παραλλαγμένη όλο και κάπου θα υπάρχει, εν τούτοις δεν νομίζω σε αυτήν την έκδοση. Είναι σούπερ λάιτ, ιδανική για πρωινό, αλλά και κολατσιό.Μπορείτε να πειραματειστείτε με τα υλικά. Εγώ πχ σήμερα που την έφτιαξα δεν ειχα αρκετά μήλα και έβαλα αντί για μήλο ένα αχλάδι, όπως και ποτό δεν είχα κονιάκ, έβαλα γερμανικό κρασί με μπαχαρικά. Αντί για αμύγδαλο φιλέ, μπορείτε εννοείται να βάλετε σταφίδες, καρύδια ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 ατομα
  1. Υλικά γιά την βάση
  2. 2 κούπες τσαγιού νιφάδες βρώμης
  3. 1 κούπα all bran
  4. χλιαρό νερό
  5. Υλικά γιά την κρέμα
  6. 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα άπαχο
  7. 4 κουταλιές σούπας γλυκαντικό
  8. 3 κουταλιές σούπας corn flour
  9. 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
  10. 1 βανίλια
  11. Υλικά για την επικάλυψη
  12. 4-5 μήλα κομμενα σε κυβάκια μικρα
  13. κανέλα καί γαρύφαλο
  14. 3 κουταλιές σούπας αμύγδαλο φιλέ
  15. 1 κουταλιά γλυκαντικό
  16. λίγο κονιάκ
  17. 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στην αρχή ετοιμάζουμε την βάση.

  2. 2

    Κάνουμε σκόνη στο μούλτι τα δημητριακά, τα τοποθετούμε στο ταψάκι μας (εγώ χρησιμοποιώ Νο. 23), προσθέτουμε λιγάκι νερό χλιαρό, ανακατεύουμε για να γίνει ένα ζυμαράκι σφιχτό, το οποίο ανοίγουμε για βάση, καλύπτοντας τον πάτο του ταψιού μας.

  3. 3

    Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για να αρχίσει να ψήνεται.

  4. 4

    Εντωμεταξύ παίρνουμε ένα κατσαρολάκι ριχνουμε μέσα το γάλα κρατώντας μισό φλυτζάνι. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

  5. 5

    Στό γάλα που κρατήσαμε, διαλύουμε το corn flour, το γλυκαντικό και τήν βανίλια μας.

  6. 6

    Ανακατεύουμε που και που το γάλα.

  7. 7

    Μόλις το γάλα παίρνει να βράσει, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και το βούτυρο. Ανακατεύουμε ζωηρά για λίγα δευτερόλεπτα και αποσύρουμε απο την φωτιά. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.

  8. 8

    Βγάζουμε το ταψάκι από τόν φούρνο, προσθέτουμε την κρέμα και το ξαναβάζουμε μέσα.

  9. 9

    Ανάβουμε πάλι το μάτι σε μέτρια πρός δυνατή ένταση. Ξεκινάμε με τα μήλα. Παίρνουμε ένα τεφάλ τηγάνι, βάζουμε το βουτυράκι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε που και που... κανά 20 λεπτα τα τυρρανάμε πέρα -δώθε. Μόλις αρχίσουν και μαλακώνουν, βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο, προσθέτουμε τα μήλα και ολοκληρώνουμε άλλα 15 λεπτα.

  10. 10

    Βγάζουμε, καί αν μπορούμε να περιμένουμε, έχει καλώς διότι το γλυκάκι κρύο είναι πιο ευπαρουσίαστο.

  11. 11

    Διαφορετικά τρώμε ως εχει  και -το βασικότερο- χωρίς τύψεις...

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

e-xotiko
e-xotiko @cook_8465789
στις
Αθηνα,Ελλας
αγαπω το φαγητο ,και τον εαυτο μου . το ιδιο θα ηθελα κι εσεις ! σταματηστε να μαγειρευετε με κρεμες γαλακτος ,μπεικον ,ζωικα λιπαρα ,και εν γενει να καταλωνετε κατεργασμενες τροφες..ας επιστερψουμε στις ριζες μας και στην φυση !
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα