Η μηλόπιτα της καρδιάς μου

AnaChris
AnaChris @cook_8520534
,Ελλαδα

Όταν ξαφνικά σου έρχεται μια λιγούρα για γλύκο η συνταγή αυτή είναι η εύκολη και τέλεια λύση!! Μία μηλόπιτα που μιλάει με την μυρώδια της και με την υπέροχη αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο σου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μετά τα 4 φλιτζάνια αλεύρι ρίχνουμε το υπόλοιπο σταδιάκα γιατί ίσως δεν το χρείαστει όλο. Μόλις η ζύμη σταματήσει να κολλάει στα χέρια μας αλλα εξακόλουθει να έχει μία τρυφερή αίσθηση δεν προσθέτουμε άλλο.Μπορούμε να περιχύσουμε ένα μέρος της μηλόπιτας με λιωμένη κουβερτούρα. Όταν κρυώσει αρκετά μπορείτε να πασπαλίσετε επάνω της λίγη ζάχαρη άχνη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
8-10 κομμάτια
  1. 5 φλιτζάνια αλεύρι περίπου (αυτο που φουσκώνει μόνο του)
  2. 1 &3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  3. 1 φλιτζάνι βούτυρο λιώμενο
  4. 1 κουτ.γλυκου κανέλα
  5. 1 βανιλέτα
  6. 5-6 μήλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά και το 1 φλιτζάνι ζάχαρη για μερικά λεπτά.

  2. 2

    Ρίχνουμε την βανιλέτα και προσθέτουμε σιγα σιγα το αλεύρι στο μείγμα φτιάχνοντας μια ζύμη που δεν κολλάει στα χερια μας.

  3. 3

    Παίρνουμε το 3/4 της ζύμης μας και τα στρώνουμε σε μια ταρτιέρα 32 εκατ.

  4. 4

    Καθαρίζουμε τα μηλα και τα περνάμε στο multi για να δημιουργήσουμε μικρά κομματάκια.

  5. 5

    Σε ενα μπολ ρίχνουμε τα κομμένα μήλα, προσθέτουμε τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά να δέσουν τα υλικά.

  6. 6

    Με την υπόλοιπη ζύμη σχεδιάζουμε το πάνω μέρος του γλύκου με σχέδια της αρεσκείας μας.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά χρησιμοποιώντας την πάνω-κάτω αντίσταση του φούρνου.

  8. 8

    Την κόβουμε μόλις κρυώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Zaharoula90
Zaharoula90 @cook_8507423
την εφτιαξα και μου εγινε πολυ ωραια και ευκολη συνταγη!!!

Από

AnaChris
AnaChris @cook_8520534
στις
,Ελλαδα