Η μηλόπιτα της καρδιάς μου
Όταν ξαφνικά σου έρχεται μια λιγούρα για γλύκο η συνταγή αυτή είναι η εύκολη και τέλεια λύση!! Μία μηλόπιτα που μιλάει με την μυρώδια της και με την υπέροχη αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο σου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μετά τα 4 φλιτζάνια αλεύρι ρίχνουμε το υπόλοιπο σταδιάκα γιατί ίσως δεν το χρείαστει όλο. Μόλις η ζύμη σταματήσει να κολλάει στα χέρια μας αλλα εξακόλουθει να έχει μία τρυφερή αίσθηση δεν προσθέτουμε άλλο.Μπορούμε να περιχύσουμε ένα μέρος της μηλόπιτας με λιωμένη κουβερτούρα. Όταν κρυώσει αρκετά μπορείτε να πασπαλίσετε επάνω της λίγη ζάχαρη άχνη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά και το 1 φλιτζάνι ζάχαρη για μερικά λεπτά.
-
2
Ρίχνουμε την βανιλέτα και προσθέτουμε σιγα σιγα το αλεύρι στο μείγμα φτιάχνοντας μια ζύμη που δεν κολλάει στα χερια μας.
-
3
Παίρνουμε το 3/4 της ζύμης μας και τα στρώνουμε σε μια ταρτιέρα 32 εκατ.
-
4
Καθαρίζουμε τα μηλα και τα περνάμε στο multi για να δημιουργήσουμε μικρά κομματάκια.
-
5
Σε ενα μπολ ρίχνουμε τα κομμένα μήλα, προσθέτουμε τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά να δέσουν τα υλικά.
-
6
Με την υπόλοιπη ζύμη σχεδιάζουμε το πάνω μέρος του γλύκου με σχέδια της αρεσκείας μας.
-
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά χρησιμοποιώντας την πάνω-κάτω αντίσταση του φούρνου.
-
8
Την κόβουμε μόλις κρυώσει.
Σχόλια