Η Μηλόπιτα της πρωτάρας
Εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα αφού δεν χρειάζεται να ανοίξετε φύλλο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να είστε σίγουροι ότι η μηλόπιτά σας ειναι έτοιμη μπορείτε να καρφώσετε τη μύτη ενός μαχαιριού στο γλυκό (στη ζύμη) και βγαζοντάς το να ελέξετε για υπολοίματα μίγματος εαν δεν υπάρχουν το γλυκό είναι έτοιμο αλλιώς αφήστε το στο φούρνο και δοκιμάστε πάλι μετά από λίγα λεπτά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μέτριους κύβους.
-
2
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
-
3
Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού (λεμονιού) και το αλάτι.
-
4
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
-
5
Αφού γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με κουτάλι (για να μην διαλύσουν τα μήλα).
-
6
Βουτυρώνουμε το σκεύος (ταψί ή πυρέξ) ρίχνουμε το μίγμα και το πασπαλίζουμε με τη κανέλα (κατά βούληση).
-
7
Προθερμαίνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45΄ της ώρας.
Σχόλια (3)