Η μηλόπιτα των αγγέλων

Bαθμολογία: 4.6
       
 
10 ψήφοι
gerasimos, 05.10.08

Περιγραφή

Aπίστευτα εύκολη και γευστικότατη μηλόπιτα. Πολύ γρήγορη και ταιριαστή με παγωτό βανίλια.
Η μηλόπιτα των αγγέλων
photo: fytofarmako

Συνταγή από:

gerasimos

16 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ βούτυρο μαλακό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • κανέλλα
  • 3 πράσινα μήλα
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη για μετά
  • 2 βανίλιες
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι απ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Μήλα , Φρούτα , Αβγά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Στρώνουμε το βούτυρο (όχι λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου) σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 26 εκ, ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, ώστε να καλύψει τον πάτο του ταψιού και από πάνω λίγη κανέλλα.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι με απαλές κινήσεις και προσθέτουμε τα αβγά.
  4. Σκεπαζουμε τα μήλα με αυτό το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
  5. Όταν κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την πήρα από τη Νίκη Μερκούρη πέρισυ, αλλά τροποποίησα τη δοσολογία ζάχαρης και βούτυρου και προτίμησα τα πράσινα μήλα για πιο ιδιαίτερη γεύση.

Σχετικές συνταγές

Μηλόπιτα αρωματική Μηλόπιτα αρωματική
4.8429
       
       
(210)
Μηλόπιτα με βάση κέικ Μηλόπιτα με βάση κέικ
4.875
       
       
(8)
Μηλόπιτα Σοφίας Μηλόπιτα Σοφίας
5
       
       
(7)
Ανάποδη τάρτα μήλου (tarte tatin) Ανάποδη τάρτα μήλου (tarte tatin)
4.3333
       
       
(6)
Η μηλόπιτα της φοιτήτριας Η μηλόπιτα της φοιτήτριας
4.625
       
       
(8)
Κέικ μήλων το ανάποδο! Κέικ μήλων το ανάποδο!
4.5
       
       
(6)
Μηλόπιτα της Βανθούλας Μηλόπιτα της Βανθούλας
5
       
       
(2)
Μηλόπιτα special Μηλόπιτα special
4.6667
       
       
(6)
Σουφλέ μήλο Σουφλέ μήλο
5
       
       
(1)
Εύκολη μηλόπιτα Εύκολη μηλόπιτα
4.7029
       
       
(175)
Μηλόπιτα σε 15' Μηλόπιτα σε 15'
4.6667
       
       
(6)

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από Στέφη, 6-10-08  
    Τι εννοείς τροποποίησες την ζάχαρη? Μήπως τα 3 φλυτζάνια είναι πολλά και γίνετε πολύ γλυκιά?
    Επίσης όσον αφορά τη ζάχαρη που στρώνεις κάτω στο ταψάκι τι γίνετε με το ψήσιμο?
    Λιώνει με το βούτυρο και απορροφάται από το παντεσπάνι? ή καραμελώνει?
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 7-10-08  
    Η αρχική συνταφή είχε τη διπλάσια ποσότητα ζάχαρης. βάζοντας τη δική μου δόση με πράσινο μήλο γίνεται σχεδον άγλυκη. Η ζάχαρη αναμειγνύεται με το βούτυρο και γίνεται πιο στερεή. δοκίμασε και δε θα χάσεις
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 5-11-08  
    Πραγματικά ευκολη και νόστιμη συνταγή μόνο που για να μη γίνει πολύ στεγνό το "ψωμάκι" θα πρέπει το βούτυρο να είναι σχεδόν λιωμένο και να βάλουμε 1 κούπα ζάχαρη μετά τα μήλα και μετά τη 2η κούπα,ούτως ώστε να κολυμπάει όταν αρχίσει να ψήνεται για να μουλιάσει και η ζύμη.Αυτές τις συμβουλές μου της έδωσε η συνάδελφος Θάλεια που τη δοκίμασε σήμερα το πρωί.
    #
    Σχόλιο από olga_v, 10-2-11  
    Ειναι εξαιρετικη!!!!! Το μονο που τροποποιω ειναι 170 γρ βουτυρο γτ αλλιως γινεται λιγο βαρια!
    #
    Σχόλιο από poup, 24-10-11  
    γιατι εμενα δεν μου φουσκωσε? δεν καταλαβα τη σειρα που τα χτυπαμε,στην αρχη βαζουμε ολα τα αβγα και μετα το αλευρι και συνεχιζουμε να χτυπαμε????
    παρ'ολα αυτα γευστικη ητανε.
    #
    Σχόλιο από evgenia1511tolis, 26-10-11  
    πραγματικα υπεροχη!!!! μπραβο σου. την κανω ξανα και ξανα και ολοι τη λατρευουν. με μια μικρη αλαγη ( συγνωμη για την παρεμβαση!) κοβω ενα μηλο σε κυβακια του ενος εκατοστου και το προσθετω στη ζυμη. εχει πιο πλουσια γευση ετσι. δε θυμιζει κεικ με μηλα....
    #
    Σχόλιο από poup, 1-11-11  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 20-1-12  
    poly nostimh h milopita...evala ksisma apo portokali sth zymh..trimmeno karidi..kai kanela
    #
    Σχόλιο από Elenitaaa, 14-5-12  
    Τέλεια! Ακριβώς έτσι τη φτιάχνω κι εγώ!
    #
    Σχόλιο από ximikina, 11-12-12  
    Εξαιρετική!Ακριβώς όπως μ αρέσει η μηλόπιτα, όχι σαν κέικ! Απλά έβαλα 1,5 κούπα αλεύρι και λίγο γάλα γιατί η ζύμη έβγαινε πολύ σφιχτή αλλιώς!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 17-5-13  
    Πολυ ομορφη,εβαλα πιο λιγο βουτυρακι για πιο ελαφρυ και την μιση ζαχαρη !Εγινε τελεια, ευχαριστω για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από ΕΙΡΗΝΗ1005, 4-12-13  
    Θα βαλω 5 πιρουνακια γιατι μαρεσε παρα πολυ,απλα εβαλα λιγοτερο βουτυρο,και την επομενη φορα θα βαλω και λιγοτερη ζαχαρη στον πατω της φορμας...!!
    #
    Σχόλιο από maria fotara, 13-4-14  
    Φανταστική συνταγή. Την εκανα κατα γράμμα και βγήκε τέλεια.

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 5-11-08  
    Πραγματικά ευκολη και νόστιμη συνταγή μόνο που για να μη γίνει πολύ στεγνό το "ψωμάκι" θα πρέπει το βούτυρο να είναι σχεδόν λιωμένο και να βάλουμε 1 κούπα ζάχαρη μετά τα μήλα και μετά τη 2η κούπα,ούτως ώστε να κολυμπάει όταν αρχίσει να ψήνεται για να μουλιάσει και η ζύμη.Αυτές τις συμβουλές μου της έδωσε η συνάδελφος Θάλεια που τη δοκίμασε σήμερα το πρωί.
    #
    Σχόλιο από olga_v, 10-2-11  
    Ειναι εξαιρετικη!!!!! Το μονο που τροποποιω ειναι 170 γρ βουτυρο γτ αλλιως γινεται λιγο βαρια!
    #
    Σχόλιο από evgenia1511tolis, 26-10-11  
    πραγματικα υπεροχη!!!! μπραβο σου. την κανω ξανα και ξανα και ολοι τη λατρευουν. με μια μικρη αλαγη ( συγνωμη για την παρεμβαση!) κοβω ενα μηλο σε κυβακια του ενος εκατοστου και το προσθετω στη ζυμη. εχει πιο πλουσια γευση ετσι. δε θυμιζει κεικ με μηλα....
    #
    Σχόλιο από poup, 1-11-11  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 20-1-12  
    poly nostimh h milopita...evala ksisma apo portokali sth zymh..trimmeno karidi..kai kanela
    #
    Σχόλιο από Elenitaaa, 14-5-12  
    Τέλεια! Ακριβώς έτσι τη φτιάχνω κι εγώ!
    #
    Σχόλιο από ximikina, 11-12-12  
    Εξαιρετική!Ακριβώς όπως μ αρέσει η μηλόπιτα, όχι σαν κέικ! Απλά έβαλα 1,5 κούπα αλεύρι και λίγο γάλα γιατί η ζύμη έβγαινε πολύ σφιχτή αλλιώς!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 17-5-13  
    Πολυ ομορφη,εβαλα πιο λιγο βουτυρακι για πιο ελαφρυ και την μιση ζαχαρη !Εγινε τελεια, ευχαριστω για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από ΕΙΡΗΝΗ1005, 4-12-13  
    Θα βαλω 5 πιρουνακια γιατι μαρεσε παρα πολυ,απλα εβαλα λιγοτερο βουτυρο,και την επομενη φορα θα βαλω και λιγοτερη ζαχαρη στον πατω της φορμας...!!
    #
    Σχόλιο από maria fotara, 13-4-14  
    Φανταστική συνταγή. Την εκανα κατα γράμμα και βγήκε τέλεια.

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Στέφη, 6-10-08  
    Τι εννοείς τροποποίησες την ζάχαρη? Μήπως τα 3 φλυτζάνια είναι πολλά και γίνετε πολύ γλυκιά?
    Επίσης όσον αφορά τη ζάχαρη που στρώνεις κάτω στο ταψάκι τι γίνετε με το ψήσιμο?
    Λιώνει με το βούτυρο και απορροφάται από το παντεσπάνι? ή καραμελώνει?
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 7-10-08  
    Η αρχική συνταφή είχε τη διπλάσια ποσότητα ζάχαρης. βάζοντας τη δική μου δόση με πράσινο μήλο γίνεται σχεδον άγλυκη. Η ζάχαρη αναμειγνύεται με το βούτυρο και γίνεται πιο στερεή. δοκίμασε και δε θα χάσεις
    #
    Σχόλιο από poup, 24-10-11  
    γιατι εμενα δεν μου φουσκωσε? δεν καταλαβα τη σειρα που τα χτυπαμε,στην αρχη βαζουμε ολα τα αβγα και μετα το αλευρι και συνεχιζουμε να χτυπαμε????
    παρ'ολα αυτα γευστικη ητανε.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Όλα για τα μήλα
    Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιει...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκές Πίτες / Τάρτες
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    vickys tastes
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της v_vikaki
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της anemos1996
    ΤΑΡΤΕΣ-ΓΛΥΚΕΣ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της fairy369
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της froufrouka