Η μηλόπιτα των αγγέλων

Bαθμολογία: 4.5333
       
 
15 ψήφοι
gerasimos, 05.10.08

Περιγραφή

Aπίστευτα εύκολη και γευστικότατη μηλόπιτα. Πολύ γρήγορη και ταιριαστή με παγωτό βανίλια.
Η μηλόπιτα των αγγέλων
photo: fytofarmako

Συνταγή από:

gerasimos

16 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ βούτυρο μαλακό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • κανέλλα
  • 3 πράσινα μήλα
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη για μετά
  • 2 βανίλιες
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι απ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Βούτυρο , Μήλα , Φρούτα
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 57' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Στρώνουμε το βούτυρο (όχι λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου) σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 26 εκ, ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, ώστε να καλύψει τον πάτο του ταψιού και από πάνω λίγη κανέλλα.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι με απαλές κινήσεις και προσθέτουμε τα αβγά.
  4. Σκεπαζουμε τα μήλα με αυτό το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
  5. Όταν κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την πήρα από τη Νίκη Μερκούρη πέρισυ, αλλά τροποποίησα τη δοσολογία ζάχαρης και βούτυρου και προτίμησα τα πράσινα μήλα για πιο ιδιαίτερη γεύση.

Σχετικές συνταγές

Σουφλέ μήλο Σουφλέ μήλο
5
       
       
(1)
Μηλόπιτα special Μηλόπιτα special
4.6667
       
       
(6)
Μηλόπιτα κέικ Μηλόπιτα κέικ
5
       
       
(1)
Κέικ μήλου (αναποδογυρισμένο) Κέικ μήλου (αναποδογυρισμένο)
4.8462
       
       
(13)
Μηλόπιτα φοιτητική Μηλόπιτα φοιτητική
5
       
       
(2)
Μηλόπιτα σε 15' Μηλόπιτα σε 15'
4.6667
       
       
(6)
Μηλόπιτα αρωματική Μηλόπιτα αρωματική
4.8421
       
       
(228)
Κέικ μήλων το ανάποδο! Κέικ μήλων το ανάποδο!
4.5
       
       
(6)
Μηλόπιτα της Βανθούλας Μηλόπιτα της Βανθούλας
5
       
       
(3)
Ανάποδη τάρτα μήλου (tarte tatin) Ανάποδη τάρτα μήλου (tarte tatin)
4.3333
       
       
(6)
Η μηλόπιτα της φοιτήτριας Η μηλόπιτα της φοιτήτριας
4.625
       
       
(8)
Μηλόπιτα Σοφίας Μηλόπιτα Σοφίας
5
       
       
(8)

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 7-10-08  
    Τι εννοείς τροποποίησες την ζάχαρη? Μήπως τα 3 φλυτζάνια είναι πολλά και γίνετε πολύ γλυκιά?
    Επίσης όσον αφορά τη ζάχαρη που στρώνεις κάτω στο ταψάκι τι γίνετε με το ψήσιμο?
    Λιώνει με το βούτυρο και απορροφάται από το παντεσπάνι? ή καραμελώνει?
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 7-10-08  
    Η αρχική συνταφή είχε τη διπλάσια ποσότητα ζάχαρης. βάζοντας τη δική μου δόση με πράσινο μήλο γίνεται σχεδον άγλυκη. Η ζάχαρη αναμειγνύεται με το βούτυρο και γίνεται πιο στερεή. δοκίμασε και δε θα χάσεις
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 5-11-08  
    Πραγματικά ευκολη και νόστιμη συνταγή μόνο που για να μη γίνει πολύ στεγνό το "ψωμάκι" θα πρέπει το βούτυρο να είναι σχεδόν λιωμένο και να βάλουμε 1 κούπα ζάχαρη μετά τα μήλα και μετά τη 2η κούπα,ούτως ώστε να κολυμπάει όταν αρχίσει να ψήνεται για να μουλιάσει και η ζύμη.Αυτές τις συμβουλές μου της έδωσε η συνάδελφος Θάλεια που τη δοκίμασε σήμερα το πρωί.
    #
    Σχόλιο από olga_v, 10-2-11  
    Ειναι εξαιρετικη!!!!! Το μονο που τροποποιω ειναι 170 γρ βουτυρο γτ αλλιως γινεται λιγο βαρια!
    #
    Σχόλιο από poup, 25-10-11  
    γιατι εμενα δεν μου φουσκωσε? δεν καταλαβα τη σειρα που τα χτυπαμε,στην αρχη βαζουμε ολα τα αβγα και μετα το αλευρι και συνεχιζουμε να χτυπαμε????
    παρ'ολα αυτα γευστικη ητανε.
    #
    Σχόλιο από evgenia1511tolis, 26-10-11  
    πραγματικα υπεροχη!!!! μπραβο σου. την κανω ξανα και ξανα και ολοι τη λατρευουν. με μια μικρη αλαγη ( συγνωμη για την παρεμβαση!) κοβω ενα μηλο σε κυβακια του ενος εκατοστου και το προσθετω στη ζυμη. εχει πιο πλουσια γευση ετσι. δε θυμιζει κεικ με μηλα....
    #
    Σχόλιο από poup, 1-11-11  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 20-1-12  
    poly nostimh h milopita...evala ksisma apo portokali sth zymh..trimmeno karidi..kai kanela
    #
    Σχόλιο από Elenitaaa, 14-5-12  
    Τέλεια! Ακριβώς έτσι τη φτιάχνω κι εγώ!
    #
    Σχόλιο από ximikina, 11-12-12  
    Εξαιρετική!Ακριβώς όπως μ αρέσει η μηλόπιτα, όχι σαν κέικ! Απλά έβαλα 1,5 κούπα αλεύρι και λίγο γάλα γιατί η ζύμη έβγαινε πολύ σφιχτή αλλιώς!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 18-5-13  
    Πολυ ομορφη,εβαλα πιο λιγο βουτυρακι για πιο ελαφρυ και την μιση ζαχαρη !Εγινε τελεια, ευχαριστω για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από ΕΙΡΗΝΗ1005, 4-12-13  
    Θα βαλω 5 πιρουνακια γιατι μαρεσε παρα πολυ,απλα εβαλα λιγοτερο βουτυρο,και την επομενη φορα θα βαλω και λιγοτερη ζαχαρη στον πατω της φορμας...!!
    #
    Σχόλιο από maria fotara, 13-4-14  
    Φανταστική συνταγή. Την εκανα κατα γράμμα και βγήκε τέλεια.
    #
    Σχόλιο από anastasia19, 20-9-14  
    Μπηκε στα αγαπημενα!
    #
    Σχόλιο από sopkur, 25-9-14  
    την έκανα ήταν πολλή και η ζάχαρη και το βούτηρο, την ξαναέκανα με τις μισές ποσότητες:ζάχαρη+λάδι ήταν πολύ καλύτερη.αν και λίγο στεγνό το παντεσπάνι.
    #
    Σχόλιο από malmor, 27-9-14  
    Την φτιχνω εντος ολιγου...αν βαλω στη ζυμη και κομματια αχλαδι λετε να βγει καλη, η οχι?
    #
    Σχόλιο από ritaki01, 5-10-14  
    με κοκκινα μηλα την εφτιαξα
    #
    Σχόλιο από ελεπαπ2, 23-10-14  
    καλησπερα!την εχω δοκιμασει και ειναι τελεια!θελω να την φτιαξω κ θελω να ρωτησω οταν λετε φλυτζανι ποσα γραμμαρια ειναι?
    #
    Σχόλιο από amande, 23-10-14  
    ελεπαπ2 δες στη σελίδα με τις "μετατροπές" http://www.sintagespareas.gr/metatropes
    #
    Σχόλιο από ελεπαπ2, 24-10-14  
    καλημερα!!!σε ευχαριστω πολυ που μου απαντησες!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 5-11-08  
    Πραγματικά ευκολη και νόστιμη συνταγή μόνο που για να μη γίνει πολύ στεγνό το "ψωμάκι" θα πρέπει το βούτυρο να είναι σχεδόν λιωμένο και να βάλουμε 1 κούπα ζάχαρη μετά τα μήλα και μετά τη 2η κούπα,ούτως ώστε να κολυμπάει όταν αρχίσει να ψήνεται για να μουλιάσει και η ζύμη.Αυτές τις συμβουλές μου της έδωσε η συνάδελφος Θάλεια που τη δοκίμασε σήμερα το πρωί.
    #
    Σχόλιο από olga_v, 10-2-11  
    Ειναι εξαιρετικη!!!!! Το μονο που τροποποιω ειναι 170 γρ βουτυρο γτ αλλιως γινεται λιγο βαρια!
    #
    Σχόλιο από evgenia1511tolis, 26-10-11  
    πραγματικα υπεροχη!!!! μπραβο σου. την κανω ξανα και ξανα και ολοι τη λατρευουν. με μια μικρη αλαγη ( συγνωμη για την παρεμβαση!) κοβω ενα μηλο σε κυβακια του ενος εκατοστου και το προσθετω στη ζυμη. εχει πιο πλουσια γευση ετσι. δε θυμιζει κεικ με μηλα....
    #
    Σχόλιο από poup, 1-11-11  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 20-1-12  
    poly nostimh h milopita...evala ksisma apo portokali sth zymh..trimmeno karidi..kai kanela
    #
    Σχόλιο από Elenitaaa, 14-5-12  
    Τέλεια! Ακριβώς έτσι τη φτιάχνω κι εγώ!
    #
    Σχόλιο από ximikina, 11-12-12  
    Εξαιρετική!Ακριβώς όπως μ αρέσει η μηλόπιτα, όχι σαν κέικ! Απλά έβαλα 1,5 κούπα αλεύρι και λίγο γάλα γιατί η ζύμη έβγαινε πολύ σφιχτή αλλιώς!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 18-5-13  
    Πολυ ομορφη,εβαλα πιο λιγο βουτυρακι για πιο ελαφρυ και την μιση ζαχαρη !Εγινε τελεια, ευχαριστω για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από ΕΙΡΗΝΗ1005, 4-12-13  
    Θα βαλω 5 πιρουνακια γιατι μαρεσε παρα πολυ,απλα εβαλα λιγοτερο βουτυρο,και την επομενη φορα θα βαλω και λιγοτερη ζαχαρη στον πατω της φορμας...!!
    #
    Σχόλιο από maria fotara, 13-4-14  
    Φανταστική συνταγή. Την εκανα κατα γράμμα και βγήκε τέλεια.
    #
    Σχόλιο από anastasia19, 20-9-14  
    Μπηκε στα αγαπημενα!
    #
    Σχόλιο από sopkur, 25-9-14  
    την έκανα ήταν πολλή και η ζάχαρη και το βούτηρο, την ξαναέκανα με τις μισές ποσότητες:ζάχαρη+λάδι ήταν πολύ καλύτερη.αν και λίγο στεγνό το παντεσπάνι.
    #
    Σχόλιο από malmor, 27-9-14  
    Την φτιχνω εντος ολιγου...αν βαλω στη ζυμη και κομματια αχλαδι λετε να βγει καλη, η οχι?
    #
    Σχόλιο από ritaki01, 5-10-14  
    με κοκκινα μηλα την εφτιαξα
    #
    Σχόλιο από ελεπαπ2, 23-10-14  
    καλησπερα!την εχω δοκιμασει και ειναι τελεια!θελω να την φτιαξω κ θελω να ρωτησω οταν λετε φλυτζανι ποσα γραμμαρια ειναι?
    #
    Σχόλιο από ελεπαπ2, 24-10-14  
    καλημερα!!!σε ευχαριστω πολυ που μου απαντησες!
    #
    Σχόλιο από froufrouka, 25-10-14  
    Καλησπέρα!!!!!!!! Την έφτιαξα σήμερα και βγήκε σούπερ!!!!!! Απλά εγώ αντί για πράσινα μήλα έβαλα τα κόκκινα και χώρισα τις ποσότητες σε 2 ταψάκια αλουμινένια γιατί δεν είχα στρογγυλό ταψί. Εγώ για να σας πω την αλήθεια μου δεν δοκίμασα αλλά κατάλαβα πως είναι πολύ καλή από τον άντρα μου που μετά το φαγητό μου είπε να του κόψω ένα κομάτι και μετά δεν ξεκόλαγε από το ταψάκι αχχαχαχχααχαχα Και να σκεφτείτε πως δεν τρώει καθόλου σχεδόν γλυκά. 5 πηρουνάκια κι από μένα μαζί με φωτο που ανέβασα και περιμένουν έγκριση!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 18-12-14  
    ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!!ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ !!!!!!
    ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ...

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Στέφη, 7-10-08  
    Τι εννοείς τροποποίησες την ζάχαρη? Μήπως τα 3 φλυτζάνια είναι πολλά και γίνετε πολύ γλυκιά?
    Επίσης όσον αφορά τη ζάχαρη που στρώνεις κάτω στο ταψάκι τι γίνετε με το ψήσιμο?
    Λιώνει με το βούτυρο και απορροφάται από το παντεσπάνι? ή καραμελώνει?
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 7-10-08  
    Η αρχική συνταφή είχε τη διπλάσια ποσότητα ζάχαρης. βάζοντας τη δική μου δόση με πράσινο μήλο γίνεται σχεδον άγλυκη. Η ζάχαρη αναμειγνύεται με το βούτυρο και γίνεται πιο στερεή. δοκίμασε και δε θα χάσεις
    #
    Σχόλιο από poup, 25-10-11  
    γιατι εμενα δεν μου φουσκωσε? δεν καταλαβα τη σειρα που τα χτυπαμε,στην αρχη βαζουμε ολα τα αβγα και μετα το αλευρι και συνεχιζουμε να χτυπαμε????
    παρ'ολα αυτα γευστικη ητανε.
    #
    Σχόλιο από amande, 23-10-14  
    ελεπαπ2 δες στη σελίδα με τις "μετατροπές" http://www.sintagespareas.gr/metatropes
    #
    Σχόλιο από amande, 24-10-14  
    παρακαλω :), καλή επιτυχία

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της vaso lampros
    οι συνταγουλες μου!!!
    Ένα βιβλίο 143 αγαπημένων συνταγών, του/της greeneyes
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της Dafne
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της j-lovecooking
    moje
    Ένα βιβλίο 304 αγαπημένων συνταγών, του/της barbara mallios