Η μηλόπιτα των αγγέλων
Aπίστευτα εύκολη και γευστικότατη μηλόπιτα. Πολύ γρήγορη και ταιριαστή με παγωτό βανίλια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την πήρα από τη Νίκη Μερκούρη πέρισυ, αλλά τροποποίησα τη δοσολογία ζάχαρης και βούτυρου και προτίμησα τα πράσινα μήλα για πιο ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στρώνουμε το βούτυρο (όχι λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου) σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 26 εκ, ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, ώστε να καλύψει τον πάτο του ταψιού και από πάνω λίγη κανέλλα.
-
2
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
-
3
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι με απαλές κινήσεις και προσθέτουμε τα αβγά.
-
4
Σκεπαζουμε τα μήλα με αυτό το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
-
5
Όταν κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σχόλια (25)
Επίσης όσον αφορά τη ζάχαρη που στρώνεις κάτω στο ταψάκι τι γίνετε με το ψήσιμο?
Λιώνει με το βούτυρο και απορροφάται από το παντεσπάνι? ή καραμελώνει?
Ευχαριστώ.