Η ωραιότερη γρανίτα φράουλα

Bαθμολογία: 4.6486
       
 
37 ψήφοι
ΒΑΡΒΙ, 14.03.09

Περιγραφή

Από τις πιο ωραίες γρανίτες που έχω φάει!
Η ωραιότερη γρανίτα φράουλα
photo: Aleksandra

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμόνι
  • 1-2 βανίλιες
  • 1 ασπράδι αυγού
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
  2. Τις λιώνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
  3. Τις βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  4. Σε άλλο μπωλ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μαρέγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα με τις φράουλες.
  5. Ανακατεύουμε ανάλαφρα.
  6. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη και όταν παγώσει, σερβίρουμε την γρανίτα μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μοιάζει με αυτή που αγοράζουμε από τα θέατρα.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • χρησιμοποιήστε βανίλια χωρίς γλουτένη.

Σχετικές συνταγές

    79 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από annouk, 21-5-09  
    μπαρμπι μου( το μικρο σου ποιο ειναι αληθεια?) να σε ρωτησω,εαν παραλειψω το ασπραδι αυγου δεν υπαρχει καποιο προβλημα εε?λεω να την κανω θελω αυτες τις μερες να κανω πολλα παγωτακια κ αυτο ειναι καλη λυση κ ελαφρια!
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 23-5-09  
    βγαινει οντως τοσο μαλακια??δεν χρειαζεται χτυπηματα ενδιαμεσα για να μην πετρωσει?
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 23-5-09  
    Λοιπον κοριτσια παιρνω το θαρρος να σας απαντησω εγω γιατι τηνσυνταγη αυτη την κανω εδω και χρονια μαλιστα χωρις να εχω δει οτι υπαρχειτην εστειλα και φυσικα τα κοριτσια με παρεπεμψαν εδω.Σχετικα με το ασπραδι πρεπει να μπει οπωσδοιποτε αυτο δινει ογκο στη γρανιτα αλλιως ειναι απλα φρουτα αλεσμενα.Ως προς τα χτυπηματα τωρα οχι δεν χρειαζεται ενδιαμεσα χτυπηματα.Τελος να σημειωσω και το εξης που νομιζω οτι θα βοηθησει πολυ τη δουλεια σας στην κουζινα ,και ας μου επιτρεψει η barbi,εγω βαζω ολα τα υλικα μαζι στο μπλεντρ και τα χτυμαω μεχρι να φουσκοσει καλα το μειγμα. Γινεται τελειο και τοσο αφρατο που θα ξετρελαθειτε.Καλη επιτυχια.Ελπιζω να βοηθησα.
    #
    Σχόλιο από flo, 26-5-09  
    αν καταλαβα καλα απο την φωτ, πιο πολυ μιαζει με κρεμα παγωτο φραουλα παρα μς γρανιτα κανω λαθος ?αν μιαζει με κρεμα και στην γευση σιγουρα θα την κανω
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 26-5-09  
    Αυτή η παρασκευή δεν έχει καμία σχέση με τη γρανίτα με τα κομματάκια πάγου που ίσως εννοείς ότι δεν προτιμάς.Είναι κρεμώδης γιατί είναι όλο φρούτο!Φτιαξ' το και θα γίνει το αγαπημένο σου χωρίς αμφιβολία.
    #
    Σχόλιο από annouk, 26-5-09  
    πολυ ωραια κ πανευκολη!!τελικα δεν εβαλα ασπραδι αλλα αλλη φορα θα το τολμησω.εμενα βεβαια δεν βγηκε σαν της φωτογραφιας αλλα πιο πολυ σαν γρανιτα με παγο μεσα,αλλα κ παλι πολυ αυθεντικη η γευση της.αλλη φορα θα κανω το εξης,θα προσθεσω κ φρεσκο γαλα μεσα με το ματι, καιτ που εκανα για δοκιμη αλλα σε πολυ ικρη ποσοτητα κ τελικα αξιζε γιατι γινεται πι οπαγωτενια η γευση της!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-5-09  
    annouk, επειδή κάνω μια γρανίτα φράουλα με ασπράδια, να σου πω πως ακριβώς επειδή δεν έβαλες το ασπράδι δεν σου βγήκε όπως της φωτογραφίας. Όπως είπε και η Aleksandra αυτό είναι που του δίνει τον όγκο, αλλά και τη βελούδινη υφή. Μη το φοβάσαι, δεν φαίνεται καθόλου στη γεύση. Στη δική μου συνταγή βάζω μόνο φράουλες, ζάχαρη και ασπράδια και πάλι δεν φαίνεται στη γεύση καθόλου.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 27-5-09  
    υπέροχη γεύση αν και δέν βγήκε το ίδιο χρώμα με την φωτό. μαλακιά χωρίς κρυστάλους. μπορώ να την κάνω άραγε και με άλλα φρούτα?
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 27-5-09  
    Δεν καταλαβαίνω γιατί το χρώμα δε σου βγήκε όπως της φωτό(η φωτό είναι δικιά μου για αυτό μου επιτρέπεις να σου απαντήσω).Με αυτή τη συνταγή μπορείς να κάνεις γρανίτα με όλα τα φρούτα(ροδάκινα,αχλάδια,βερίκοκα)Είναι δοκιμασμένο.Επίσης να προσθέσω ότι μπορείς να βάλεις 2 ή και 3 ασπράδια ακόμα οπότε το μείγμα θα γίνει ακόμα πιο αφράτο και πιο ογκώδες.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 27-5-09  
    αχχ τι να πώ δέν ξέρω. δέν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα για το χρώμα . βγήκε τέλεια η γρανίτα. και αφράτη.δέν ξέρω μπορεί οι φράουλες να ήταν ποιο γινομένες δέν ξέρω. αλλά δέν με απασχολεί.η γεύση να είναι καλή είναι που μετράει. και πάλι, υπέροχη η συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από Natassa, 27-5-09  
    Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, παρακαλώ, τη φίλη Aleksandra; Όταν λες πώς τα βάζεις όλα μαζί στο μίξερ, βάζεις και τ' ασπράδια, χωρίς να τα χτυπήσεις μαρέγκα;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 27-5-09  
    Ναι όλα μαζί!Επειδή μέχρι τώρα δεν έχω βαθμολογήσει τη συνταγή της ΒΑΡΒΙ με την ευκαιρία 5 βπιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 28-5-09  
    Την δοκίμασα τη συνταγή σου και είναι πολύ καλή.Μόνο που δεν είχα μίξερ και στο μούλτι η μαρέγκα δεν πέτυχε και δεν μου βγήκε αφράτο.Την επόμενη φορά θα τα βάλω όλα μαζί στο μούλτι όπως λέει η Αλεξάντρα και ελπίζω να γίνει πιο καλή σε υφή.Απο γεύση είναι ούτως ή αλλώς ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 28-5-09  
    να ρωτίσω κάτι ακόμα???? την επόμενη μέρα τί υφή έχει η γρανίτα σας. για όποιον την έχει φτιάξει γιατί εμένα πέτροσε και θέλει περίπου μισή ώρα ίσως και παραπάνω έξω απο την κατάψυξη για να μπορέσω να την σερβίρω.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 28-5-09  
    Αγαπητη μου φιλη ο χρονος που αναφερεις και που χρειαζεται η γρανιτα σου για να ειναι ετοιμη για σερβιρισμα ειναι οντως πολυς.Αυτη η γρανιτα οχι μονο δεν πετρωνει αλλα ειναι ετοιμη για σερβιρισμα σε ενα 10λεπτο.Βαλε ολα τα υλικα σε ΜΕΓΑΛΟ μπλεντερ και χτυπισετα μεχρι να αφρατεουν πολυ καλα και θα δεις τι ωραια που θα σου γινει.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 28-5-09  
    ναι το ξέρω . την έκανα εχτές και σας κέρασα κιόλας και ήταν αφρός.την άφησα στην κατάψυξη να παγώσει για να μπορώ να τηνκάνω μπάλες με την κουτάλα του παγωτού σαν την φωτό αλλά σήμερα το μεσημέρι ήθελα ξανά είχε πετρόσει. δέν την καταναλώσαμε όλλη εχτές. την συνταγή την έκανα όπως η αλεξαντρα όλλα μαζί στο μπλέντερ. όχι με το ασπράδι μαρέγκα. θα την ξανακάνω ΄με την μαρέγκα για να δώ την διαφορά. τα υλικά είναι ίδια.που θα πάει θα την πετύχω.είναι πολύ νόστιμη για να την κάνω μόνο μία φορά.
    #
    Σχόλιο από ΟΥΠΣΙ, 28-5-09  
    Πραγματικα πολυ καλη συνταγη ,την εκανα χτες το απογευμα και σημερα που δοκιμασαμε,ηταν πολυ καλη , λιγο σκληρη αλλα πολυ νοστιμη. Θα την ξανακανω πολλες φορες, αυτο ειναι σιγουρο , υπεροχη συνταγη .Μπραβο.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 29-5-09  
    Θα ηθελα να προσθεσω για οσους κανουν τη συνταγη με το δικο μου τροπο κατι που παρελειψα να γραψω σε προηγουμενα σχολεια μου.Εγω λοιπον αφου καθαρισω καιπλαινω τις φραουλες τις βαζω 8
    -10 ωρες στην καταψυξη.Οταν προκειτε να κανω την γρανιτα τις βγαζω τις αφηνω λιγονα σταθουν και μετα ολα μαζι σε ΜΕΓΑΛΟ μπλεντερ.Χτυπαμε μεχρι το μειγμα να παρει ροζ χρωμα οπως στη φωτο και να διογκωθει.Ελπιζω να μην ξεχασα τιποτα αυτη τη φορα και να την παιτυχει οποιος την φτιαξει με τον δικο μου τροπο.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-5-09  
    Aleksandra τότε η συνταγή σου μοιάζει περισσότερο με τη συνταγη που έχω προσθέσει εγώ για το σορμπέ φράουλας http://www.sintagespareas.gr/sintages/sormpe-fraoulas.html. Κι εγώ έτσι, βάζω τις φράουλες στην κατάψυξη και μετά τις χτυπάω με τα ασπράδια και τη ζάχαρη και βγαίνει αυτό το ροζ αφράτο πράγμα. Μήπως όλες αυτές οι διαφορές που έχει η δική μας συνταγή με αυτή, κάνουν εντέλει την διαφορά και απλώς μπερδεύουμε τον κόσμο;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 30-5-09  
    Ισως αγαπητη sitro να εχεις δικαιο και οντως να μπαιρδεψα καποιους απο τους φιλους παντος συγουρα δεν ηταν ο σκοπος μου αυτος γι αυτο ζηταω συγγνωμη αν εγινα αιτια για κατι τετοιο
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    54 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από annouk, 26-5-09  
    πολυ ωραια κ πανευκολη!!τελικα δεν εβαλα ασπραδι αλλα αλλη φορα θα το τολμησω.εμενα βεβαια δεν βγηκε σαν της φωτογραφιας αλλα πιο πολυ σαν γρανιτα με παγο μεσα,αλλα κ παλι πολυ αυθεντικη η γευση της.αλλη φορα θα κανω το εξης,θα προσθεσω κ φρεσκο γαλα μεσα με το ματι, καιτ που εκανα για δοκιμη αλλα σε πολυ ικρη ποσοτητα κ τελικα αξιζε γιατι γινεται πι οπαγωτενια η γευση της!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-5-09  
    annouk, επειδή κάνω μια γρανίτα φράουλα με ασπράδια, να σου πω πως ακριβώς επειδή δεν έβαλες το ασπράδι δεν σου βγήκε όπως της φωτογραφίας. Όπως είπε και η Aleksandra αυτό είναι που του δίνει τον όγκο, αλλά και τη βελούδινη υφή. Μη το φοβάσαι, δεν φαίνεται καθόλου στη γεύση. Στη δική μου συνταγή βάζω μόνο φράουλες, ζάχαρη και ασπράδια και πάλι δεν φαίνεται στη γεύση καθόλου.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 27-5-09  
    αχχ τι να πώ δέν ξέρω. δέν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα για το χρώμα . βγήκε τέλεια η γρανίτα. και αφράτη.δέν ξέρω μπορεί οι φράουλες να ήταν ποιο γινομένες δέν ξέρω. αλλά δέν με απασχολεί.η γεύση να είναι καλή είναι που μετράει. και πάλι, υπέροχη η συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 28-5-09  
    Την δοκίμασα τη συνταγή σου και είναι πολύ καλή.Μόνο που δεν είχα μίξερ και στο μούλτι η μαρέγκα δεν πέτυχε και δεν μου βγήκε αφράτο.Την επόμενη φορά θα τα βάλω όλα μαζί στο μούλτι όπως λέει η Αλεξάντρα και ελπίζω να γίνει πιο καλή σε υφή.Απο γεύση είναι ούτως ή αλλώς ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 28-5-09  
    ναι το ξέρω . την έκανα εχτές και σας κέρασα κιόλας και ήταν αφρός.την άφησα στην κατάψυξη να παγώσει για να μπορώ να τηνκάνω μπάλες με την κουτάλα του παγωτού σαν την φωτό αλλά σήμερα το μεσημέρι ήθελα ξανά είχε πετρόσει. δέν την καταναλώσαμε όλλη εχτές. την συνταγή την έκανα όπως η αλεξαντρα όλλα μαζί στο μπλέντερ. όχι με το ασπράδι μαρέγκα. θα την ξανακάνω ΄με την μαρέγκα για να δώ την διαφορά. τα υλικά είναι ίδια.που θα πάει θα την πετύχω.είναι πολύ νόστιμη για να την κάνω μόνο μία φορά.
    #
    Σχόλιο από ΟΥΠΣΙ, 28-5-09  
    Πραγματικα πολυ καλη συνταγη ,την εκανα χτες το απογευμα και σημερα που δοκιμασαμε,ηταν πολυ καλη , λιγο σκληρη αλλα πολυ νοστιμη. Θα την ξανακανω πολλες φορες, αυτο ειναι σιγουρο , υπεροχη συνταγη .Μπραβο.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 29-5-09  
    Θα ηθελα να προσθεσω για οσους κανουν τη συνταγη με το δικο μου τροπο κατι που παρελειψα να γραψω σε προηγουμενα σχολεια μου.Εγω λοιπον αφου καθαρισω καιπλαινω τις φραουλες τις βαζω 8
    -10 ωρες στην καταψυξη.Οταν προκειτε να κανω την γρανιτα τις βγαζω τις αφηνω λιγονα σταθουν και μετα ολα μαζι σε ΜΕΓΑΛΟ μπλεντερ.Χτυπαμε μεχρι το μειγμα να παρει ροζ χρωμα οπως στη φωτο και να διογκωθει.Ελπιζω να μην ξεχασα τιποτα αυτη τη φορα και να την παιτυχει οποιος την φτιαξει με τον δικο μου τροπο.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-5-09  
    Aleksandra τότε η συνταγή σου μοιάζει περισσότερο με τη συνταγη που έχω προσθέσει εγώ για το σορμπέ φράουλας http://www.sintagespareas.gr/sintages/sormpe-fraoulas.html. Κι εγώ έτσι, βάζω τις φράουλες στην κατάψυξη και μετά τις χτυπάω με τα ασπράδια και τη ζάχαρη και βγαίνει αυτό το ροζ αφράτο πράγμα. Μήπως όλες αυτές οι διαφορές που έχει η δική μας συνταγή με αυτή, κάνουν εντέλει την διαφορά και απλώς μπερδεύουμε τον κόσμο;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 30-5-09  
    Ισως αγαπητη sitro να εχεις δικαιο και οντως να μπαιρδεψα καποιους απο τους φιλους παντος συγουρα δεν ηταν ο σκοπος μου αυτος γι αυτο ζηταω συγγνωμη αν εγινα αιτια για κατι τετοιο
    #
    Σχόλιο από annakonda, 30-5-09  
    Έχει μια λογική αυτό που λέει η Σιτρονέλα. Τώρα, εγώ που την έφτιαξα όπως προτείνει η Αλεξάνδρα, πού να τα δώσω τα πηρουνάκια;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 30-5-09  
    βρε αννακοντα για τα πιρουνακια θα μαλλωσουμε σημασια εχει να σου πετυχε η γρανιτα.Πλακα κανω παντως δεν σας κρυβω πως στεναχωρεθηκα για την αναστατωση που προκαλεσα δεν ειναι του χαρακτηρα μου
    #
    Σχόλιο από annakonda, 30-5-09  
    Καλέ, σιγά, δε νομίζω να παρεξηγήθηκε κανείς. Όλοι λέμε τις μικροαλλαγές μας στις συνταγές. Κι αν ρωτάω για τα πηρουνάκια είναι για να μπουν στη σωστή συνταγή. Κάποιοι δε διαβάζουν όλα τα σχόλια και μπορεί να τους παραπλανήσουμε κατά λάθος. Πάντως εμάς μας άρεσε πολύ. Μέχρι και στον άντρα μου άρεσε, που δεν αγγίζει τις φράουλες! Όχι πως θα φάει και πολύ, αλλά είναι σημαντικό.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-5-09  
    Για να ξεκαθαρίζω κι επειδή δεν είναι χώρος τα σχόλια για τέτοιου είδους συζητήσεις, Aleksandra δεν προκάλεσες αναστάτωση. Απλως αυτό που λέω είναι πως δεν ξέρω κατά πόσο οι φωτογραφίες που έχεις βάλει και οι οδηγίες δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα με τη συνταγή της ΒΑΡΒΙ και μην περιμένει ο κοσμος άλλα και έχει άλλο αποτέλεσμα (και ρωτάνε για το χρώμα πχ). Δεν την έχω φτιάξει αυτή τη συνταγή για να ξερω. Τώρα όσοι την κάνατε, δείτε και την άλλη συνταγή και αποφασίστε σε ποιά ταιριάζει περισσότερο αυτό που φτιάξατε και κρίντε :) Όπως είπε και η Aleksandra δεν είναι τα πιρουνάκια το θέμα μας :)
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 1-6-09  
    Βλέπω, ότι δημιουργήθηκε αναστάτωση, χωρις λόγο. Η συνταγή της Aleksandras δεν είδα να έχει διαφορά από την δική μου!!! Ρωτάω λοιπόν, ποια η διαφορά??? ΄Οτι τα χτυπάει και τα λιώνει όλα μαζί τα υλικά???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-6-09  
    BAPBI δεν έγινε καμια αναστάτωση. Στη συνταγή της Aleksandra οι φράουλες πρώτα μπαίνουν στην κατάψυξη και μετά πολτοποιούνται βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και προσθέτει και περισσότερα ασπράδια. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτά κάνουν τη διαφορά γιατί δεν τα έχω φτιάξει και τα δυο, απλώς είπα, επειδή είδα να έχουν οι περισσότερες άλλο αποτέλεσμα, μήπως φταίει αυτό. Νομίζω πως μόνο εσύ μπορείς να μας διαφωτίσεις σε αυτό το θέμα, στο χρώμα και την υφή της γρανίτας.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 3-6-09  
    Το χρώμα και η υφή της γρανίτας είναι παρομοια με αυτή της φωτογραφίας.Σε λίγες μέρες θα την φτιάξω και θα ανεβάσω φωτό.
    #
    Σχόλιο από flo, 8-6-09  
    μολις την εφτιαξα και περιμενω να παγωση προσθεσα λιγη ακομα ζαχαρη και ακομα ενα ασπραδι τωρα δεν ξερω αν γινη καλη γιατγ δεν βρικα φρεσκες φραουλες ετσι εβαλα κατεψυγμενες θα δουμε κοντος ψαλμος αλιλουια χα χα
    #
    Σχόλιο από sofia_chios, 9-6-09  
    Τις φράουλες της έβαλα και γω πρώτα στην κατάψυξη,το ασπράδι το χτύπησα μόνο του σε μαρέγκα και το πρόσθεσα στο τέλος, χτυπώντας και λίγο όλα μαζί.όσο για το χρώμα είναι ίδιο με την φωτογραφία και τα υλικά ακριβώς τα ίδια της συνταγής.Εύγε!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από TRIANA43, 9-6-09  
    Διάβασα τα περισσότερα από τα σχόλια και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Γιατί τελικά δεν ονομάζεται αυτή η συνταγή αυτή "παγωτό φράουλα" αντί για "γρανίτα"; Επειδή, από τα παιδικά μου χρόνια, γρανίτα εννοούσαμε εκείνη που έχει κρυστάλλους, που νιώθεις στο στόμα τους κόκκους της φράουλας και στα ζαχαροπλαστεία μας την πρόσφεραν στο ψηλό ποτήρι μαζί και με καλαμάκι εκτός του κουταλιού (και απ' ότι βλέπω και στις μέρες μας το ίδιο κάνουν). Αν αυτή η συνταγή δεν είναι τελικά γρανίτα όπως την περιγράφω, υπάρχει σχετική συνταγή στο site; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-6-09  
    TRIANA δεν είναι παγωτό, γιατί δεν έχει καθολου γάλα ή κρέμα γάλακτος. Αν θέλαμε μια πιο ακριβή ονομασία, θα λέγαμε πως είναι σορμπέ. Τώρα για το αν υπάρχει συνταγή για γρανίτα, κοίτα στις σχετικές συνταγές κάτω από αυτή τη συνταγή, υπάρχει μια ακόμα "γρανίτα φράουλα" που μάλλον πλησιάζει περισσότερο. Δες μήπως σου κάνει εκείνη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από annouk, 21-5-09  
    μπαρμπι μου( το μικρο σου ποιο ειναι αληθεια?) να σε ρωτησω,εαν παραλειψω το ασπραδι αυγου δεν υπαρχει καποιο προβλημα εε?λεω να την κανω θελω αυτες τις μερες να κανω πολλα παγωτακια κ αυτο ειναι καλη λυση κ ελαφρια!
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 23-5-09  
    βγαινει οντως τοσο μαλακια??δεν χρειαζεται χτυπηματα ενδιαμεσα για να μην πετρωσει?
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 23-5-09  
    Λοιπον κοριτσια παιρνω το θαρρος να σας απαντησω εγω γιατι τηνσυνταγη αυτη την κανω εδω και χρονια μαλιστα χωρις να εχω δει οτι υπαρχειτην εστειλα και φυσικα τα κοριτσια με παρεπεμψαν εδω.Σχετικα με το ασπραδι πρεπει να μπει οπωσδοιποτε αυτο δινει ογκο στη γρανιτα αλλιως ειναι απλα φρουτα αλεσμενα.Ως προς τα χτυπηματα τωρα οχι δεν χρειαζεται ενδιαμεσα χτυπηματα.Τελος να σημειωσω και το εξης που νομιζω οτι θα βοηθησει πολυ τη δουλεια σας στην κουζινα ,και ας μου επιτρεψει η barbi,εγω βαζω ολα τα υλικα μαζι στο μπλεντρ και τα χτυμαω μεχρι να φουσκοσει καλα το μειγμα. Γινεται τελειο και τοσο αφρατο που θα ξετρελαθειτε.Καλη επιτυχια.Ελπιζω να βοηθησα.
    #
    Σχόλιο από flo, 26-5-09  
    αν καταλαβα καλα απο την φωτ, πιο πολυ μιαζει με κρεμα παγωτο φραουλα παρα μς γρανιτα κανω λαθος ?αν μιαζει με κρεμα και στην γευση σιγουρα θα την κανω
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 26-5-09  
    Αυτή η παρασκευή δεν έχει καμία σχέση με τη γρανίτα με τα κομματάκια πάγου που ίσως εννοείς ότι δεν προτιμάς.Είναι κρεμώδης γιατί είναι όλο φρούτο!Φτιαξ' το και θα γίνει το αγαπημένο σου χωρίς αμφιβολία.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 27-5-09  
    υπέροχη γεύση αν και δέν βγήκε το ίδιο χρώμα με την φωτό. μαλακιά χωρίς κρυστάλους. μπορώ να την κάνω άραγε και με άλλα φρούτα?
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 27-5-09  
    Δεν καταλαβαίνω γιατί το χρώμα δε σου βγήκε όπως της φωτό(η φωτό είναι δικιά μου για αυτό μου επιτρέπεις να σου απαντήσω).Με αυτή τη συνταγή μπορείς να κάνεις γρανίτα με όλα τα φρούτα(ροδάκινα,αχλάδια,βερίκοκα)Είναι δοκιμασμένο.Επίσης να προσθέσω ότι μπορείς να βάλεις 2 ή και 3 ασπράδια ακόμα οπότε το μείγμα θα γίνει ακόμα πιο αφράτο και πιο ογκώδες.
    #
    Σχόλιο από Natassa, 27-5-09  
    Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, παρακαλώ, τη φίλη Aleksandra; Όταν λες πώς τα βάζεις όλα μαζί στο μίξερ, βάζεις και τ' ασπράδια, χωρίς να τα χτυπήσεις μαρέγκα;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 27-5-09  
    Ναι όλα μαζί!Επειδή μέχρι τώρα δεν έχω βαθμολογήσει τη συνταγή της ΒΑΡΒΙ με την ευκαιρία 5 βπιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 28-5-09  
    να ρωτίσω κάτι ακόμα???? την επόμενη μέρα τί υφή έχει η γρανίτα σας. για όποιον την έχει φτιάξει γιατί εμένα πέτροσε και θέλει περίπου μισή ώρα ίσως και παραπάνω έξω απο την κατάψυξη για να μπορέσω να την σερβίρω.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 28-5-09  
    Αγαπητη μου φιλη ο χρονος που αναφερεις και που χρειαζεται η γρανιτα σου για να ειναι ετοιμη για σερβιρισμα ειναι οντως πολυς.Αυτη η γρανιτα οχι μονο δεν πετρωνει αλλα ειναι ετοιμη για σερβιρισμα σε ενα 10λεπτο.Βαλε ολα τα υλικα σε ΜΕΓΑΛΟ μπλεντερ και χτυπισετα μεχρι να αφρατεουν πολυ καλα και θα δεις τι ωραια που θα σου γινει.
    #
    Σχόλιο από uli, 3-6-09  
    Επειδή γενικώς αποφεύγω να δίνω στα μικρά μου ωμά αυγά (για εύλογους λόγους) με τι μπορώ να αντικαταστήσω το ασπράδι του αυγού ;
    #
    Σχόλιο από ryzaki, 13-5-10  
    Επανέρχομαι πάλι με την παγωμένη μου γρανίτα αυτή τη φορά..έχει αρκετά κρυσταλλάκια πάγου,έτσι πρέπει να είναι?Την περίμενα λίγο διαφορετική ως προς υφή.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 4-5-12  
    Μπορω να χρησιμοποιησω καστανη ζαχαρη;
    #
    Σχόλιο από Λουίζα Μαριαλένα, 9-5-12  
    Όταν λες 1 ποτηρι ζαχαρη και 1 ποτηρι του κρασιου χυμό λεμονιού μαλλον δεν εννοείς ίδιο μέγεθος γιατί μου βγήκε λίγο ξυνή.Πιο πολύ με γρανίτα μου μοιάζει παρά με παγωτό.Τι έκανα λάθος;Kαμία σχεση με τη φωτό.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 9-5-12  
    Να απαντήσω εγώ μιας και το είδα. Το ποτήρι του κρασιού είναι το μισό από το ποτήρι του νερού, οπότε μάλλον εκεί έγινε το λάθος!
    #
    Σχόλιο από Λουίζα Μαριαλένα, 9-5-12  
    Ευχαριστώ.Θα ξαναπροσπαθησω και θα επανέλθω για βαθμολογία
    #
    Σχόλιο από linaraki, 10-5-12  
    Συγγνώμη αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μέσα στα υλικά υπάρχει και ένα ποτήρι του κρασιού χυμό λεμόνι,Αυτό δεν επηρεάζει τη συνταγη,δηλ θελω να πω δεν ξυνίζει το μίγμα Παρακαλώ απαντήστε μου για να ξέρω.
    #
    Σχόλιο από anna chaniotaki, 10-5-13  
    Εγινε πολύ καλό αλλά ήταν πολύ έντονη η γεύση του λεμονιού. Τι μπορώ να κάνω?
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 6-5-14  
    ποσο ασφαλη ειναι το ασπραδη που ειναι ωμο;;;;

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 31-5-09  
    αυτη την συνταγη της γρανιτας την φτιαχνω πολλα χρονια!!γινεται πολυ καλη αλλα δεν μου αρεσε η υφη της, αφου εμπαινε στην καταξυψη και παγωνε δεν μπορουσα να την κοψω με τιποτα γινοταν πολυ σκληρη, επρεπε να την βγαλω για λιγο απο την καταξυψη να ξεπαγωσει, και μετα να βγαλω για να σερβιρω, ετσι εκανα καποιες αλλαγες, τις φραουλες της λιωνω στο μπλεντερ μετα βαζω την ζαχαρη το λεμονι και τα αφηνω να χτυπηθουν καλα, τα βαζω σε ενα μπωλ, χτυπαω πολυ καλα το ασπραδι μεχρι να φουσκωσει το βαζω στο μειγμα με τις φραουλες συμπληρωνω τις βανιλλιες, και το βαζω για 2 ωρες στην καταψυξη, το βγαζω και το χτυπαω με το μιξερ χεριου μεχρι να διπλασιασθει σε ογκο,παλι μετα καταψυξη, και μετα απο 2-3 ωρες κανω παλι την ιδια διαδικασια,ετσι γινεται και αφρατη και πιο πολυ σε ποσοτητα, οσο για το χρωμα της παντα ειναι ροζ σκουρο,δεν μενει το ακριβες χρωμα της φραουλας, μονο αν βαλουμε χρωμα ζαχαροπλαστικης, κατι που δεν νομιζω να χρειαζεται.
    #
    Σχόλιο από MariaV, 18-6-09  
    Ξεχασα να γραψω,οτι η μονη αλλαγη που εκανα ηταν στην ζαχαρη.Δεν εβαλα ασπρη ζαχαρη,αλλα 3 κ.σ.μαυρη,ακατεργαστη.Φυσικα ξαναβαζω πιρουνακια,γιατι αυτη την στιγμη την πινω και ειναι θεικη!!!!!!
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 18-7-09  
    Κι εγώ που έκανα μόλις τώρα την γρανίτα με την διαφορά ότι έβαλα ότι φρούτα είχα στο σπίτι (μήλο, αχλάδι, βερίκοκο), η μαρέγκα δεν ανακατευόταν όσο προσπαθούσα ανάλαφρα όπως λέει η συνταγή. Έτσι λοιπόν έβαλα το μίγμα στο κάδο του μίξερ και το χτύπησα για 10’’ στην δυνατή ταχύτητα κι όλα καλά… φαινομενικά τουλάχιστον. Τα ώρα παγώνει στην κατάψυξη και τα αποτελέσματα αύριο, εκτός κι αν προλάβω να την δοκιμάσω σήμερα ;)
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 20-7-09  
    Η γρανίτα βγήκε κάπως διαφορετική, αλλά αυτό θα οφείλεται στα φρούτα που χρησιμοποίησα!
    Η γρανίτα πάγωσε πολύ και το χρώμα που πήρε ήταν το κλασικό καφετί από τα μήλα και το αχλάδι. Τώρα αν την ώρα που έκοβα τα μήλα και τα αχλάδια τα ράντιζα με λεμόνι και την ώρα που τα άλεθα στο μούλτι έριχνα το χυμό λεμονιού μέσα, ίσως το χρώμα της να έμενε άσπρο/κιτρινωπό (λόγω βερίκοκου).
    Επίσης έγινε πέτρα στην κατάψυξη και στο στόμα σου αφήνει την αίσθηση μικρών κομματιών πάγου! Όπως κλασικά η γρανίτα του εμπορίου. Φυσικά άφησα 5-10’ την γρανίτα έξω από την κατάψυξη, για να μπορώ να κόψω κομμάτια τα οποία και χτύπησα για λίγο στο μούλτι (ίσα να ομογενοποιηθούν τα κομμάτια που έκοβα) και το σέρβιρα σε ψηλά ποτήρια.
    Γευστικά είναι τέλεια! Αν και έβαλα μισό ποτήρι ζάχαρη, η γρανίτα βγήκε όσο γλυκιά έπρεπε! Δυο φίλοι που δοκίμασαν πάντως τους άρεσε!
    #
    Σχόλιο από ritaki01, 17-7-13  
    την εφτιαξα με καρπουζι και εβαλα το χυμο ενος λεμονιου.ηταν πολυ καλη

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
    Φτιάξτε παγωτό
    Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είν...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 271 αγαπημένων συνταγών, του/της Tina1975
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της mariakal0107
    παγωτα
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    pagoto
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    καντο μονος στο σπιτι
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της agnes kastoria