Η Panna Cotta του μπαμπά (μου)

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
Νεφελακι, 19.03.10

Περιγραφή

Την εξάγει η Ιταλία, τη φτιάχνουν στα Eπτάνησα, τη λατρεύουν παντού! Η πανακότα είναι η ψημένη κρέμα με ζελατίνη που φτιάχνεται πολύ εύκολα, αρκεί να κρατάς τη φωτιά σε έλεγχο και το σύρμα στο χέρι!!!

Η Panna Cotta του μπαμπά (μου)
photo: aggeloskiagmeni

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2,5 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1/2  κουτ. γλυκού βανίλια
  • 1,5 κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κουζίνα: Ιταλική
Περιέχει: Κρέμα γάλακτος
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  2. Ανακατεύουμε σε μεσαία φωτιά για 10΄κι έχουμε το νου μας να μη βράσει η κρέμα.
  3. Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ με νερό και μόλις μαλακώσει τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα μας. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί.
  4. Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα που έχουμε βάλει κρύο νερό τοποθετούμε τη ζεστή κατσαρόλα με την κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  5. Μόλις δέσει την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά τη βάζουμε σε φόρμα.
  6. Πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 4 ώρες.
  7. Σερβίρουμε με ό,τι σιρόπι θέλουμε. Πάει τέλεια με καραμέλα!

Λίγα μυστικά ακόμα

 Συνταγή του μπαμπά μου.

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από krepoylina, 24-7-10  
    ο μπαμπας εε ειναι σεφ!μμμ!
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 24-7-10  
    krepoylina ευχαριστω για τα πιρουνακια!Τον αρεσει η μαγειρικη και με δινει διαφορες συνταγες κανουμε μαζι διαφορα πραγματα.Χαιρομαι ιδιαιτερως που σε αρεσε.
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 31-7-10  
    μπραβοοοοοοοο!! εσυ ποσο χρονων εισαι κοπελα μου?και ο μπαμπας σου?
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 31-7-10  
    21 ειμαι εγω και 50 ο μπαμπας μου...Σπουδασε σην Ιταλια οποτε εχει ιδιαιτερες γνωσεις πανω στην Ιταλικη κουζινα.
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 3-8-10  
    KAI EMENA OI ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΠΗΓΑΝ ΙΤΑΛΙΑ
    #
    Σχόλιο από aggeloskiagmeni, 9-8-10  
    Καλησπέρα!Είμαι καινούρια στο φόρουμ και στη μαγειρική!Αγαπώ πολύ την ιταλική κουζίνα :-) αφού ακόμη και εγώ κατάφερα και την έφτιαξα καλή...τότε συγχαρητήρια σε σένα και στο μπαμπά σου!!
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 13-8-10  
    ggeloskiagmeni σε ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια και για τα καλα σου λογια.
    #
    Σχόλιο από vin, 16-5-11  
    Υπέροχη γεύση κ πολύ εύκολη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 16-5-11  
    vin σε ευχαριστω πολυ,χαιρομαι ιδιαιτερως που σε αρεσε!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 10-6-11  
    Νεφελακι, σκαλωσα λιγο! Στο βημα 3 ποσο νερακι να βαλω για να διαλυθει η ζελατινα σε σκονη; Και στο βημα 4 τη διαδικασια με την κατσαρολα και το κρυο νερο την κανω πανω στο ματι της κουζινας μεχρι να δεσει η κρεμα ή πανω στον παγκο εργασιας;
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 11-6-11  
    ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44 συγγνωμη για την καθυστερηση τωρα το ειδα.Οσο αφορα το νερο μπαινει περιπου ενα ποτηρι του νερου αν θυμαμαι καλα,αλλα θα το δεις κιολας ποσο χρειαζεται.Για το βημα 4 πανω στο ματι της κουζινας γινεται η διαδικασια.Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από marilou-88, 2-6-12  
    poli eukoli sintagi kai eksisou teleia!!
    #
    Σχόλιο από ZaynsPrincess, 28-2-13  
    Πολυ ωραια η συνταγή σου!Χαίρομαι ιδιετέρως γιατι την φτειαχνω συχνά εδω που τα λέμε (!) Μονο που δεν βγάζω φωτο να σου στείλω γιατι τις τρώμε στο πι και φί ! οποτε μπορέσω θα δω !!

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από krepoylina, 24-7-10  
    ο μπαμπας εε ειναι σεφ!μμμ!
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 24-7-10  
    krepoylina ευχαριστω για τα πιρουνακια!Τον αρεσει η μαγειρικη και με δινει διαφορες συνταγες κανουμε μαζι διαφορα πραγματα.Χαιρομαι ιδιαιτερως που σε αρεσε.
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 31-7-10  
    μπραβοοοοοοοο!! εσυ ποσο χρονων εισαι κοπελα μου?και ο μπαμπας σου?
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 31-7-10  
    21 ειμαι εγω και 50 ο μπαμπας μου...Σπουδασε σην Ιταλια οποτε εχει ιδιαιτερες γνωσεις πανω στην Ιταλικη κουζινα.
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 3-8-10  
    KAI EMENA OI ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΠΗΓΑΝ ΙΤΑΛΙΑ
    #
    Σχόλιο από aggeloskiagmeni, 9-8-10  
    Καλησπέρα!Είμαι καινούρια στο φόρουμ και στη μαγειρική!Αγαπώ πολύ την ιταλική κουζίνα :-) αφού ακόμη και εγώ κατάφερα και την έφτιαξα καλή...τότε συγχαρητήρια σε σένα και στο μπαμπά σου!!
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 13-8-10  
    ggeloskiagmeni σε ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια και για τα καλα σου λογια.
    #
    Σχόλιο από vin, 16-5-11  
    Υπέροχη γεύση κ πολύ εύκολη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 16-5-11  
    vin σε ευχαριστω πολυ,χαιρομαι ιδιαιτερως που σε αρεσε!
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 11-6-11  
    ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44 συγγνωμη για την καθυστερηση τωρα το ειδα.Οσο αφορα το νερο μπαινει περιπου ενα ποτηρι του νερου αν θυμαμαι καλα,αλλα θα το δεις κιολας ποσο χρειαζεται.Για το βημα 4 πανω στο ματι της κουζινας γινεται η διαδικασια.Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από ZaynsPrincess, 28-2-13  
    Πολυ ωραια η συνταγή σου!Χαίρομαι ιδιετέρως γιατι την φτειαχνω συχνά εδω που τα λέμε (!) Μονο που δεν βγάζω φωτο να σου στείλω γιατι τις τρώμε στο πι και φί ! οποτε μπορέσω θα δω !!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 10-6-11  
    Νεφελακι, σκαλωσα λιγο! Στο βημα 3 ποσο νερακι να βαλω για να διαλυθει η ζελατινα σε σκονη; Και στο βημα 4 τη διαδικασια με την κατσαρολα και το κρυο νερο την κανω πανω στο ματι της κουζινας μεχρι να δεσει η κρεμα ή πανω στον παγκο εργασιας;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από marilou-88, 2-6-12  
    poli eukoli sintagi kai eksisou teleia!!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ-ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της zetaki24
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της fatma
    διάφορα γλυκά
    Ένα βιβλίο 309 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της evan saksot
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της βουβουκα