Η πιο εύκολη μηλόπιτα της ζωής σας
Πιο εύκολη...ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ!!! Χίλια ευχαριστώ Σοφία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν είναι άσχημη ιδέα να την ετοιμάσετε μια μέρα νωρίτερα από τότε που θέλετε να την προσφέρετε, γιατί "δένουν" καλύτερα τα υλικά της. Όσο για τα μήλα, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγα παραπάνω. Λίγα,ε;Ευχαριστούμε την Cleopatra για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
250 γρ αλεύρι
-
250 γρ ζάχαρη
-
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
-
1 βανίλια
-
1 κουταλάκι μπέικεν πάουντερ
-
1 κιλό μήλα
-
125 γρ παγωμένο βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, βανίλια και μπέικεν πάουντερ.
-
2
Παίρνουμε μια στρόγγυλη φόρμα με κούμπωμα και απλώνουμε το 1/3 του μίγματος μας.
-
3
Τρίβουμε με τον τρίφτη τα μισά μήλα από πάνω, τα απλώνουμε ομοιόμορφα και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
-
4
Απλώνουμε από πάνω ακόμη 1/3 του μίγματος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μήλα και την κανέλα. Τελευταίο "στρώμα", το υπόλοιπο 1/3 του μίγματος. Στο τελείωμα, τρίβουμε το βούτυρο από πάνω, είτε με τον τρίφτη αν το έχουμε βάλει στην κατάψυξη για να σκληρύνει, είτε με ένα μαχαιράκι σε μικρά κομμάτια. Προσέχουμε να απλωθούν παντού τα κομμάτια του βουτύρου.
-
5
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά στη φόρμα πριν το βγάλουμε.
Σχόλια (61)
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή με χοντρό σιμιγδάλι; Βγαίνει καλή;
Ευχαριστώ :)