Η πιο γλυκιά λεμονόπιτα

κατινα64
κατινα64 @cook_8493736
,Ελλαδα

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη λεμονόπιτα με ελαφριά ζύμη τάρτας κρέμα με άρωμα λεμονιού και γλυκό λεμόνι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στη ζύμη της τάρτας και στην κρέμα μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε αντί για βούτυρο λάδι σπορέλαιο. Έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα απλά πιο ελαφρύ το γλυκό. Θα λείπει το άρωμα του βουτύρου αλλά έχουμε το έντονο άρωμα από το λεμόνι που μας καλύπτει απόλυτα.Φυσικά μπορούμε να κάνουμε πολλούς συνδυασμούς με την ίδια συνταγή βάζοντας όποιο άλλο γλυκό του κουταλιού μας αρέσει, όπως το γλυκό σταφύλι που το δοκίμασα και είναι υπέροχο. Δοκιμάστε τη με όποιο θέλετε θα σας αρέσει σίγουρα. Καλή σας όρεξη...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

7 -8 άτομα
  1. Για τη ζύμη της τάρτας
  2. 3/4 ενός πακέτου φαρίνα
  3. 1 γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  4. 2 κουταλιές βούτυρο αγελάδας
  5. λίγο αλάτι
  6. Για την κρέμα
  7. 6 κουταλιές κόρν φλάουρ
  8. 3/4 της κούπας τσαγιού ζάχαρη
  9. ξύσμα από ένα λεμόνι
  10. 1 κουταλιά βούτυρο
  11. 2 και μισή κούπα τσαγιού γάλα φρέσκο
  12. 3 κρόκους αβγών
  13. Γλυκό λεμόνι
  14. 1 κιλό λεμόνια με χοντρή φλούδα
  15. φέτες ζάχαρη όσο το καθαρό βάρος από τα λεμόνια όταν τα κόψουμε σε
  16. νερό να τα σκεπάζει καλά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα έχουμε ήδη φτιάξει το γλυκό λεμόνι από μερικές μέρες πριν με τον εξής τρόποτρίβουμε τα λεμόνια στο τρίφτη και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες αφήνοντας και λίγη ψίχα από τη σάρκα του λεμονιού αλλά όχι όλη για να μην μας γίνει κάπως ξινό. Μετά τα βάζουμε σε μια σουπιέρα με νερό για 2 ώρες περίπου. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε το ζυγίζουμε και όσο είναι τόση ζάχαρη βάζουμε. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα βαθιά και το σκεπάζουμε με νερό. Το βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά δηλαδή στο 8 της εστίας και προς το τέλος που αρχίζει να δένει και μπορεί να μας φουσκώσει στο 7. Έτοιμο είναι όταν αρχίζει να κάνει αφρό και να φουσκώνει, τότε βγάζουμε λίγο σ'ένα πιατάκι και το κρυώνουμε και βλέπουμε αν έχει δέσει το σιρόπι. Σβήνουμε το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα για να το έχουμε έτοιμο όποτε το θέλουμε. Είναι υπέροχο γλυκό ειδικά αν σας αρέσουν τα γλυκά που είναι λίγο ξινά, λίγο πικρά και αρκετά γλυκά.

  2. 2

    Για την τάρτα θα κάνουμε τα εξήςβάζουμε σ'ένα βαθύ μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι, το αβγό, λίγο αλάτι και το βούτυρο, να έχει μαλακώσει λίγο να μην είναι κατευθείαν από το ψυγείο και τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά μέχρι να έχουμε μια αρκετά μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε για λίγο σκεπασμένη και φτιάχνουμε την κρέμα.

  3. 3

    Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το μισό γάλα να κάψει και σ'ένα μπολ το άλλο μισό με τα υπόλοιπα υλικά όπου και τα ανακατεύουμε καλά μ'ένα σύρμα. Μόλις είναι έτοιμο το γάλα ρίχνουμε μέσα το άλλο μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Την βγάζουμε αμέσως και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει. Την αφήνουμε και αυτή για λίγο μέχρι να ανοίξουμε το φύλλο της τάρτας με πάχος ένα εκατοστό.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε ένα τετράγωνο πυρέξ 25 επί 25 εκατοστά  περίπου με βούτυρο και λίγο αλεύρι και το βάζουμε μέσα καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας την κρέμα, την απλώνουμε καλά παντού και γυρίζουμε τις άκρες. Τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο και στο φούρνο.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η τάρτα και η κρέμα. Τέλος την βγάζουμε την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και την σερβίρουμε με το γλυκό λεμόνι. Είναι μια υπέροχη και αρωματική λεμονόπιτα που γίνεται αρκετά γρήγορα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

demg
demg @cook_8480903
Δεν την έχω δοκιμάσει αλλά επειδή έχω μια λεμονιά στον κήπο γεμάτη λεμόνια έψαχνα κάτι γρήγορο και εύκολο να φτιάξω. Λοιπόν θα την φτιάξω και επανέρχομαι με βαθμολογία αν και φαίνεται νοστιμότατη.

Από

κατινα64
κατινα64 @cook_8493736
στις
,Ελλαδα
Ασχολούμαι με τη μαγειρική 30 χρόνια.Επαγγελματικά ασχολούμαι 10 χρόνια αναλαμβάνοντας οικογενειακά γεύματα .Λατρεύω να μαγειρεύω τα πάντα να μαθαίνω καινούρια πράγματα νέες συνταγές - τεχνικές και φυσικά να τις δοκιμάζουν και άλλοι εκτός από τα 4 παιδιά μου και τον άντρα μου γιαυτό και μπήκα και εγώ στη μεγάλη ομάδα που λέγεταισυνταγές της παρέας.Ελπίζω κάποια μέρα και εύχομαι να είναι σύντομα να μαγειρεύω σε επαγγελματικό χώρο.
Δες περισσότερα