Η πιο λάιτ καρμπονάρα
Το φαγάκι αυτό είναι πολύ κοντά στη γεύση της καρμπονάρας δίχως όμως να έχει αυγά, κρέμες γάλακτος, μπέικον και τα σχετικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακαρόνια από την προηγούμενη ημέρα. Αλάτι δεν βάζω, γιατί ο κύβος είναι αλμυρούτσικος, αλλά αν θέλετε προσθέστε! Καλή όρεξη. Φαγάκι σε 5 λεπτα!
Υλικά
-
1 πακέτο βρασμένα και σουρωμένα μακαρόνια
-
1/2 κύβος κνορ ζωμός βοδινού
-
γάλα φρέσκο 1,5% λιπαρά
-
λίγο γκούντα λαιτ τριμένο
-
πιπεριές (κόκκινη,πράσινη)
-
λίγες φέτες του τοστ γαλοπούλα (προαιρετικά)
-
πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα αντικολιτικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μαζί με τις πιπεριές και την γαλοπούλα.
-
2
Αφού τσιγαριστούν, ρίχνουμε το γάλα (περίπου 1-1.5 νεροπότηρο) και τον κύβο.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια και το γκούντα.
-
4
Ετοιμη! Τρώγεται ζεστή.
Σχόλια (36)