Η πιο τέλεια ζύμη για πίτσα
Εδώ και 7-8 χρόνια που κάνω πίτσες, δοκίμασα άπειρες συνταγές. Καμία όμως δεν άγγιζε την τελειότητα. Σήμερα είπα απλά να πρωτοτυπήσω και να συνδιάσω. Δοκιμάστε τη.
Υλικά
-
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 ποτήρι γάλα
-
1 ποτήρι νερό
-
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
-
1 κουταλιά αλάτι
-
1 φακελάκι μαγιά
-
2-3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό και λιώνουμε το βούτυρο.
-
2
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Ζυμάωνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι μας, να μην κολλάει και να μην είναι ούτε σκηρό ούτε μαλακό.
-
3
Ισως χρειαστεί λιγο νερό ή λιγο αλεύρι παραπάνω.
-
4
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένο. Εγώ ζεσταίνω τον φούρνο, έπειτα τον σβήνω και τον αφήνω με ανοιχτή πόρτα και βάζω μέσα στο ζυμάρι μου σε ένα μπολ μεταλικό και σκεπασμένο.
-
5
Επειτα αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε το ζυμάρι.
-
6
Επειτα βάζουμε ότι θέλουμε απο πάνω και είναι έτοιμη για ψήσιμο....
Σχόλια (12)