Η πίτσα της παρέας
Η παρακάτω δοσολογία είναι για ταψί διαμέτρου 33 εκ., άρα περίπου προκύπτουν 6-7 κομμάτια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι καυτό για να μην χαλάσει η μαγιά. Η σάλτσα που θα περισσέψει μπορεί να συνοδεύσει μακαρόνια.'Οταν ετοιμάζουμε τη ζύμη, αν έχουμε ρίξει όλο το νερό και ακόμα δεν ξεκλλάει από τα χέρια μας, βρέχουμε τα χέρια μας και σύνεχίζουμε το ζύμωμα.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
2 φλυτζάνια αλεύρι για ολες τις χρήσεις
-
1/2 φλυτζάνι νερό (χλιαρό)
-
1 κουταλι του γλυκού ζάχαρη
-
λίγο αλάτι
-
1 φακελάκι μαγιά 8 γρ.
-
Για τη σάλτσα
-
1 πουμαρό
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
ρίγανη
-
δυόσμο
-
σκόρδο σκόνη
-
μπαχάρι
-
μοσχοκάρυδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λίγη ζάχαρη
-
Για την επιφάνεια της πίτσας
-
5 φέτες σαλάμι αέρος
-
κεφαλοτύρι τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ρίχνουμε σιγά σιγα το νερό που έχουμε ζεστάνει ενώ ταυτόχρονα ζυμώνουμε. Όταν αρχίζει και ξεκολλάει από τα χέρια μας είνα έτοιμη.Την σκεπάζουμε καλα με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει.
-
2
Όσο φουσκώνει η ζύμη ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε πέντε λεπτά να σιγοβράσει.
-
3
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, βουτηρώνουμε το ταψί και την απλώνουμε, βάζουμε σάλτσα ώσπου να καλυφθεί ολόκληρη και έπειτα καλυπτουμε με το σαλάμι αέρος, τη κάπαρη και τέλος το τυρί. Αφήνουμε να ψηθεί για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σχόλια (2)