κύρια φωτογραφία συνταγής Η πουτίγκα του μπαμπά

Η πουτίγκα του μπαμπά

Aναστασία78
Aναστασία78 @cook_8472005
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό το οποίο συνήθως φτιάχνουμε για πρωτοχρονιά. Η συγκεκριμένη δόση είναι μεγάλη, μειώστε τα υλίκα στο μισό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

ένα μεγάλο ταψί
  1. 16 κουταλιές φρυγανιά τριμένη
  2. 16 κουταλιές ζάχαρη
  3. 16 κουταλιές καρύδια
  4. 1 κουταλάκι κανέλα
  5. 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  6. 1 μπέικιν πάουντερ
  7. Για την κρέμα
  8. 5 άνθος αραβοσίτου στιγμής
  9. 1 garni διπλό
  10. 2 κρόκους αυγού
  11. Για το σιρόπι
  12. 3 κούπες νερό
  13. 3 κούπες ζάχαρη
  14. λίγο χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε χτυπόντας τα αυγά στο μίξερ, στη συνέχεια ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη, τα καρύδια, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν.

  2. 2

    Στρώνουμε σε ενα ταψί λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας, ψήνουμε στους 180 εως ότου αρχίσει να παίρνει ενα χρυσοκαφέ χρώμα (γυρω στα 30 - 40 λεπτά).

  3. 3

    Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας το οποίο βράζουμε 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να το ρίξουμε στο παντεσπάνι μας μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο.

  4. 4

    Αφού το βγάλουμε απο το φούρνο το κόβουμε στη μέση και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, το σιροπιάζουμε.

  5. 5

    Χτυπάμε το garni, χτυπάμε ξέχωριστα τα άνθος αραβοσίτου και ρίχνουμε το μισό ζαχαρούχο και τους 2 κρόκους. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα άνθος αραβοσίτου στο garni και τα ανακατεύουμε..

  6. 6

    Το ρίχνεται στο παντεσπάνι και το απλώνεται με ενα κουτάλι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Aναστασία78
Aναστασία78 @cook_8472005
στις
,Ελλάδα