Η πουτίγκα του μπαμπά
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό το οποίο συνήθως φτιάχνουμε για πρωτοχρονιά. Η συγκεκριμένη δόση είναι μεγάλη, μειώστε τα υλίκα στο μισό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε χτυπόντας τα αυγά στο μίξερ, στη συνέχεια ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη, τα καρύδια, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν.
-
2
Στρώνουμε σε ενα ταψί λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας, ψήνουμε στους 180 εως ότου αρχίσει να παίρνει ενα χρυσοκαφέ χρώμα (γυρω στα 30 - 40 λεπτά).
-
3
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας το οποίο βράζουμε 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να το ρίξουμε στο παντεσπάνι μας μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο.
-
4
Αφού το βγάλουμε απο το φούρνο το κόβουμε στη μέση και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, το σιροπιάζουμε.
-
5
Χτυπάμε το garni, χτυπάμε ξέχωριστα τα άνθος αραβοσίτου και ρίχνουμε το μισό ζαχαρούχο και τους 2 κρόκους. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα άνθος αραβοσίτου στο garni και τα ανακατεύουμε..
-
6
Το ρίχνεται στο παντεσπάνι και το απλώνεται με ενα κουτάλι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια