Η σφολιάτα της πεθεράς
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχήη μαργαρίνη να είναι μαλακή. Εγώ την βγάζω απο το προηγούμενο βράδυ έξω απο το ψυγείο. Αν έχει κρύο και δε μαλακώσει την βάζουμε για λίγο σε ζεστό φούρνο. Δεν θέλουμε να λιώσει όμως.Μπορούμε, αφού τυλίξουμε το ζυμάρι με τη μεμβράνη, να το φυλάξουμε στην κατάψυξη.Την πίτα πριν την ψήσουμε την αλείφουμε με σπορέλαιο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι σε μια λεκάνη.
-
2
Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε πρώτα το λάδι, το αλάτι και το ξύδι και τέλος το μπέικιν
-
3
Έπειτα ρίχνουμε και το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
-
4
Προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
-
5
Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε δέκα λεπτά να ξεκουραστεί.
-
6
Έπειτα κόβουμε το ζυμάρι με ένα μαχαίρι σε δύο κομμάτια.
-
7
Ρίχνουμε αλεύρι στο μέρος που θα ανοίξουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε ένα φύλλο όσο πιο μεγάλο μπορούμε.
-
8
Παίρνουμε ένα κουταλάκι και με την ανάποδη πλευρά του αλείφουμε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού με μαργαρίνη.
-
9
Διπλώνουμε και αλείφουμε πάλι.
-
10
Ξαναδιπλώνουμε και ξαναλείφουμε. Αυτό το κάνουμε ώσπου να φτιάξουμε ένα μικρό πακετάκι τετράγωνο. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο κομμάτι.
-
11
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα.
-
12
Έπειτα τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα ανοίγουμε και φτιάχνουμε ό,τι πίτα θέλουμε.
Σχόλια (2)