Η σοκολάτα φλερτάρει το αχλάδι με σύμμαχο το ρόδι
Επιδόρπιο με αχλάδι, ρόδι και σοκολάτα για 4 άτομα
Υλικά
-
4 αχλάδια (οχι πολύ ώριμα)
-
1-2 ρόδια
-
150 γρ. σοκολάτα (με 70% περιεχόμενο κακάου)
-
10 ml λικέρ πορτοκάλι
-
ζάχαρη
-
το χυμό απο μισό λεμόνι
-
λίγο πράσινο τσίλι (καυτερή πιπεριά)
-
φυλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα ρόδια.
-
2
Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τ΄ αχλάδια.
-
3
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και βράζουμε τ΄αχλάδια σε νερό με ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Να μη μαλακώσουν πάρα πολύ.
-
4
Σε άλλο κατσαρολάκι βράζουμε λίγο νερό με ζάχαρη ώσπου να δέσει το σιρόπι.
-
5
Προσθέτουμε τους σπόρους του ροδιού και τους βράζουμε για ένα λεπτό.
-
6
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά.
-
7
Σε μπέν μαρί έχουμε λιώσει τη σοκολάτα και τη διατηρούμε ζεστή αφού έχουμε προσθέσει το λικερ.
-
8
Κόβουμε το τσίλι σε πολύ λεπτές λορίδες (μισού χιλιοστού).
-
9
Τοποθετούμε δύο μισά αχλάδια στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε.
-
10
Βάζουμε μια κουταλιά απο το ρόδι στο καθ΄ενα.
-
11
Περιχύνουμε τις άκρες με σοκολάτα.
-
12
Πάνω στη σοκολάτα τοποθετούμε τις λωρίδες του τσίλι.
-
13
Γαρνίρουμε με τα φυλαράκια δυόσμου καθός και με λίγη σοκολάτα και το σιρόπι απο το ρόδι.
-
14
Το σερβίρουμε ζεστό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)