Το πνεύμα της
Το πνεύμα της @cook_8453394

Επιδόρπιο με αχλάδι, ρόδι και σοκολάτα για 4 άτομα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 αχλάδια (οχι πολύ ώριμα)
  2. 1-2 ρόδια
  3. 150 γρ. σοκολάτα (με 70% περιεχόμενο κακάου)
  4. 10 ml λικέρ πορτοκάλι
  5. ζάχαρη
  6. το χυμό απο μισό λεμόνι
  7. λίγο πράσινο τσίλι (καυτερή πιπεριά)
  8. φυλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα ρόδια.

  2. 2

    Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τ΄ αχλάδια.

  3. 3

    Αφαιρούμε τα κουκούτσια και βράζουμε τ΄αχλάδια σε νερό με ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Να μη μαλακώσουν πάρα πολύ.

  4. 4

    Σε άλλο κατσαρολάκι βράζουμε λίγο νερό με ζάχαρη ώσπου να δέσει το σιρόπι.

  5. 5

    Προσθέτουμε τους σπόρους του ροδιού και τους βράζουμε για ένα λεπτό.

  6. 6

    Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά.

  7. 7

    Σε μπέν μαρί έχουμε λιώσει τη σοκολάτα και τη διατηρούμε ζεστή αφού έχουμε προσθέσει το λικερ.

  8. 8

    Κόβουμε το τσίλι σε πολύ λεπτές λορίδες (μισού χιλιοστού).

  9. 9

    Τοποθετούμε δύο μισά αχλάδια στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε.

  10. 10

    Βάζουμε μια κουταλιά απο το ρόδι στο καθ΄ενα.

  11. 11

    Περιχύνουμε τις άκρες με σοκολάτα.

  12. 12

    Πάνω στη σοκολάτα τοποθετούμε τις λωρίδες του τσίλι.

  13. 13

    Γαρνίρουμε με τα φυλαράκια δυόσμου καθός και με λίγη σοκολάτα και το σιρόπι απο το ρόδι.

  14. 14

    Το σερβίρουμε ζεστό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

mama
mama @cook_8448928
Η Εμφάνιση είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ... και για τα Χριστούγεννα είναι εξαιρετικό για επιδόρπιο... Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε και θα επιστρέψω για την βαθμολογία μου...

Από

Το πνεύμα της
στις