Η σοκολατόπιτα της Ιωάννας
Μια νόστιμη κ εύκολη σοκολατόπιτα, ζουμερή και σοκολατένια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το βούτυρο να είναι μαλακό πριν το χτυπήσουμε στο μίξερ.Μην φοβάστε το χρόνο ψησίματος θα είναι υγρό από μέσα αλλά δεν το θέλουμε τελείως υγρό γιατί δεν θα ρουφήξει σιρόπι. Θα μας βγει στην υφή του όπως είναι ο χαλβάς αλλά με κεϊκοειδή υφή. Αξίζει να το δοκιμάσετε γιατί είναι καλή η συνταγή.Γαρνίρεται με ό,τι θέλετε. Εγώ το γάρνιρα με τρούφα υγείας. Καλή επιτυχία!!
Υλικά
-
Για το κέικ
-
250 γρ μαργαρίνη
-
250 γρ κουβερτούρα
-
100 γρ ζάχαρη
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
3 κάψουλες βανιλίνη
-
5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
-
200 γρ αλεύρι φαριν απ
-
1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ (20 γρ)
-
50 γρ κακάο
-
λίγο αλάτι
-
Για το σιρόπι
-
500 γρ ζάχαρη
-
500 ml νερό
-
50 ml ουίσκι
-
Για το γλάσο
-
500 γρ φυτική σαντιγύ
-
125 γρ κουβερτούρα
-
25 γρ κακάο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπιΒράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε το ουίσκι. Αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Ετοιμάζουμε το κέικΧτυπάμε το βούτυρο με το ξύσμα να αφρατέψει. Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί την κουβερτούρα και ενώνουμε με το βούτυρο.
-
3
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύουμε προσεκτικά την μαρέγκα με τους κρόκους.
-
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπείκιν και το κακάο και προσθέτουμε το αλάτι.
-
5
Στο μείγμα της κουβερτούρας ρίχνουμε λίγο λίγο από το μείγμα των αυγών και λίγο από το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε προσεκτικά να μην ξεφουσκώσει.
-
6
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί μεσαίου μέγεθους κατά προτίμηση ορθογώνιο. Θα είναι σφιχτό το μείγμα αλλά έτσι πρέπει μην το φοβάστε.
-
7
Ψήνουμε στους 180οC για 40 λεπτά.
-
8
Με το που βγει από το φούρνο ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές το σιρόπι να πάει παντού.
-
9
Ετοιμάζουμε το γλάσοΒράζουμε την φυτική με το κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Μόλις πήξει ελαφρώς το μείγμα το ρίχνουμε πάνω από την σοκολατόπιτα μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια