Η τέλεια κολοκυθόπιτα

Bαθμολογία: 4.5
       
 
2 ψήφοι
pokopiko, 22.08.08
Η τέλεια κολοκυθόπιτα
photo: golfo

Συνταγή από:

pokopiko

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • ¼ κεφαλογραβιέρα τριμμένη (κατα προτίμηση Ιωαννίνων)
  • 6-7 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 1 πιάτο αλευρι
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 γουλιά σκόρδο
  • 1 σαλτσα ντομάτας (τύπου pumaro)
  • Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  • Λίγο αλεύρι
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Μέθοδος: Φούρνου
Κουζίνα: Μακεδονίας
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβω τα κρεμύδια και το σκόρδο στο multi.
  2. Τα τσιγαρίζω.
  3. Ρίχνω και τον κιμά να τσιγαριστεί και αυτός καλά.
  4. Βάζω τη σάλτσα ντομάτας.
  5. Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι.
  6. Λίγο νέρακι να σκεπαστεί ο κιμάς και σιγοβράζω για 1 ώρα περίπου.
  7. Κόβω τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
  8. Τα αλευρώνω.
  9. Σε μεγάλο ταψί βάζω μια στρώση κολόκυθακια και ρίχνω από πάνω ολο τον κιμά.
  10. Πασπαλίζω με κεφαλόγραβιέρα.
  11. Ξανά στρώση κολοκυθάκια και κεφαλογραβιέρα.
  12. Τέλος στρώνω το φύλλο σφολιάτας και χαράζω σε κομμάτια.
  13. Ψήνω στους 180°C ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα (για περίπου ¾ της ώρας).
  14. Δοκιμάζω με πηρούνι αν ψήθηκε το κολοκύθι.
  15. Καλη όρεξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την εχω από πολύ μικρή. Την ειδα σε μια εκπομπή στην τηλεόραση και από τότε όποτε τη φτιάχνω δέχομαι συγχαρητήρια…. Τη φτιάχνουν στη Μακεδόνια.

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από Rosie, 25-8-08  
    Φύλο από κάτω δεν βάζουμε;
    #
    Σχόλιο από pokopiko, 25-8-08  
    δεν βάζουμε φύλλο απο κάτω.
    ούτε λάδι...
    κατευθείαν το αλευρωμένο κολοκυθάκι
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 4-12-08  
    Μουσακάς κολοκυθιού με φύλλο αντί για μπεσαμέλ!!! Το βγαθμολογώ ως μουσακά που μ' αρέσει
    #
    Σχόλιο από golfo, 29-8-10  
    εγω δεν εβαλα παστα αλλα ντοματα ψιλοκομενη,και τα κολοκυθακια τα εκοψα σε κυβακια,και εστρωσα και στο κατω μερος του ταψιου φυλλο,νομιζω οτι ετσι γινεται πολυ ωραια.
    ευχαριστουμε για την συνταγη,η κολοκυθοπιτα ειναι μια απο τις αγαπημενες μας πιτες.

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Rosie, 25-8-08  
    Φύλο από κάτω δεν βάζουμε;
    #
    Σχόλιο από pokopiko, 25-8-08  
    δεν βάζουμε φύλλο απο κάτω.
    ούτε λάδι...
    κατευθείαν το αλευρωμένο κολοκυθάκι
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 4-12-08  
    Μουσακάς κολοκυθιού με φύλλο αντί για μπεσαμέλ!!! Το βγαθμολογώ ως μουσακά που μ' αρέσει
    #
    Σχόλιο από golfo, 29-8-10  
    εγω δεν εβαλα παστα αλλα ντοματα ψιλοκομενη,και τα κολοκυθακια τα εκοψα σε κυβακια,και εστρωσα και στο κατω μερος του ταψιου φυλλο,νομιζω οτι ετσι γινεται πολυ ωραια.
    ευχαριστουμε για την συνταγη,η κολοκυθοπιτα ειναι μια απο τις αγαπημενες μας πιτες.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑνναΒασιλης
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 149 αγαπημένων συνταγών, του/της kika13