κύρια φωτογραφία συνταγής Η τέλεια κολοκυθόπιτα
pokopiko
pokopiko @cook_8451501

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την εχω από πολύ μικρή. Την ειδα σε μια εκπομπή στην τηλεόραση και από τότε όποτε τη φτιάχνω δέχομαι συγχαρητήρια…. Τη φτιάχνουν στη Μακεδόνια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/4 κεφαλογραβιέρα τριμμένη (κατα προτίμηση Ιωαννίνων)
  2. 6-7 μεγάλα κολοκυθάκια
  3. 1 πιάτο αλευρι
  4. 1 φύλλο σφολιάτας
  5. 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  6. 1 γουλιά σκόρδο
  7. 1 σαλτσα ντομάτας (τύπου pumaro)
  8. Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  9. Λίγο αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβω τα κρεμύδια και το σκόρδο στο multi.

  2. 2

    Τα τσιγαρίζω.

  3. 3

    Ρίχνω και τον κιμά να τσιγαριστεί και αυτός καλά.

  4. 4

    Βάζω τη σάλτσα ντομάτας.

  5. 5

    Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι.

  6. 6

    Λίγο νέρακι να σκεπαστεί ο κιμάς και σιγοβράζω για 1 ώρα περίπου.

  7. 7

    Κόβω τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.

  8. 8

    Τα αλευρώνω.

  9. 9

    Σε μεγάλο ταψί βάζω μια στρώση κολόκυθακια και ρίχνω από πάνω ολο τον κιμά.

  10. 10

    Πασπαλίζω με κεφαλόγραβιέρα.

  11. 11

    Ξανά στρώση κολοκυθάκια και κεφαλογραβιέρα.

  12. 12

    Τέλος στρώνω το φύλλο σφολιάτας και χαράζω σε κομμάτια.

  13. 13

    Ψήνω στους 180°C ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα (για περίπου ¾ της ώρας).

  14. 14

    Δοκιμάζω με πηρούνι αν ψήθηκε το κολοκύθι.

  15. 15

    Καλη όρεξη.

Αντιδράσεις

Από

pokopiko
pokopiko @cook_8451501
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα