Η τέλεια μερεντότουρτα!

Bαθμολογία: 4.75
       
 
8 ψήφοι
fasouli vasouli, 25.11.12

Περιγραφή

Μου προέκυψε τυχαία αλλά από τότε που την έφτιαξα συνέχεια μου την ζητάνε! Όσοι αγαπούν την μερέντα πιστεύω ότι θα τους αρέσει!

Η τέλεια μερεντότουρτα!

Τι χρειαζόμαστε:

Για την τούρτα μας:

  • 1 κουτί με έτοιμους πάτους παντεσπάνι
  • 2 κουτιά μόρφατ σαντιγύ (τα τενεκεδένια κουτάκια)
  • 1 κιλό μερέντα
  • 1 σοκολατούχο γάλα για τα παντεσπάνια μας

 

Για την επικάλυψη:

  • 3 κουβερτούρες
  • 375 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί μόρφατ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορες τούρτες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Φτιάχνει: 12 με 16 ατομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τις δύο σαντιγές μας για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.
  2. Στη συνέχεια μέσα στην σαντιγύ μας ρίχνουμε την μερέντα μας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Βάζουμε σε μια πιατέλα το παντεσπάνι μας και το βρέχουμε με το σοκολατούχο γάλα (εάν σας αρέσει προσθέστε και κάποιο λικέρ μεσα στο γάλα για περισσότερη γεύση).
  4. Μετά παίρνουμε ένα μέρος από την γέμιση και αρχίζουμε και "χτιζουμε"(παντεσπάνι γέμιση παντεσπάνι κτλ κτλ κρατώντας λίγη από την γέμιση για να επικαλύψουμε την τούρτα μας γύρω.
  5. Αφού επικαλύψουμε την τούρτα με την μερεντοκρέμα μας την βάζουμε στο ψυγείο μας να παγώσει λίγο για καμιά ωρίτσα.
  6. Όση ώρα είναι η τούρτα μας στο ψυγείο χτυπάμε την τελευταία μας μόρφατ μέχρι να αφρατέψει καλά.
  7. Σε ένα κατσαρολάκι επίσης λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
  8. Απλώνουμε πάνω στην τούρτα μας και γύρω γύρω με την σαντυγούλα μας και πάνω από την σαντυγούλα μας απλώνουμε το γλάσσο που κάναμε και κατευθείαν ψυγείο να παγώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας αρέσει η μόκα όταν φτιάχνετε την γέμιση σας προσθέστε ένα φλιτζανάκι μικρό εσπρέσσο και συνεχίστε το χτύπημα. Μόνο που έτσι θα θέλει η κρέμα μας μόλις τελειώσετε με το χτύπημα να την βάλετε για πέντε με δέκα λεπτάκια στο ψυγείο μας να δέσει καλύτερα το μείγμα μας. Και τα παντεσπάνια βρέξτε τα με λίγο καφέ επίσης. Δίνει πολύ ωραία γεύση. Είναι δοκιμασμένο και αυτό....

Σχετικές συνταγές

    35 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 25-11-12  
    #
    Σχόλιο από kapta-katerina, 27-11-12  
    Θα δοκιμαστεί ταχύτατα παρ'άυτα!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 27-11-12  
    Τι εννοεις οταν λες ενα κουτι παντεσπανι;Ετοιμο παντεσπανι ή ετοιμο μειγμα για παντεσπανι;
    Και πως να ειναι σοκολατενιο ή ασπρο;
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 27-11-12  
    Τα έτοιμα παντεσπάνια εννοώ όχι το μείγμα. Εγώ χρησιμοποιώ αυτά με το κακαό γιατί λατρεύω τη σοκολάτα. Βεβαια όλα είναι θέμα γούστου κ με τα άσπρα πιστευω θα γίνεται ωραίο.
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 27-11-12  
    Σας ευχομαι καλη επιτυχια και να σας αρεσει!περιμενω να μου πειτε!!
    #
    Σχόλιο από zara, 28-11-12  
    Αμαν βρε Fasouli vasouli τι μας κανεις.Δεν περιμενες παραμονη Χριστουγεννων? ειμαι που ειμαι παρανομη στα γλυκα, αν αρχισω απο τωρα θα γινω...να μη πω ποσα κιλα..Αν καταφερω να κανω υπομονη, θα την κανω τα Χριστουγεννα.Ειμαι σιγουρη οτι θα μας αρεσει και μονο που τη διαβαζω.Παρε 5 πιρουνακια κ αν τα Χριστουγεννα αλλαξει 'ο νομος'..θα σου στειλω αλλα 5!!!
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 28-11-12  
    Xaxaxa!!!!se euxaristw polu zara mou!!se euxaristw gia ta pirounakia sou!!euxomai na sou aresei!!perimenw nea sou!!pantws k gw eimai polu lixouda me ta gluka!den kratiemai me tipota!kalutera na mou kopsoun to fai para ta gluka!
    #
    Σχόλιο από zara, 28-11-12  
    Να σου πω ενα μυστικο..για να το διαβασουν κ αλλοι? τα χαιδευτικα μας μεσ το σπιτι ειναι ονοματα γλυκων!!! οχι τιποτ αλλο αλλα οταν δεν τα τρωμε, να μη μας λειπουν!!Παντως οταν διαβασα τη συνταγη και την ειπα...σαγαπησαμε ολοι..επιτρεπεται να βαλω κ αλλα πιρουνακια εεε? χαχαχα! τι κακο κ αυτο να μη μπορω να σου δωσω κ αλλη χαρα για μια τετοια συνταγη!!Τη μερεντα παντως με τα βαζα την αδειαζουμε!!!
    #
    Σχόλιο από zara, 28-11-12  
    καλα η τεχνολογια πλακα μας κανει, που πηγαν τα πιρουνακια που εβαλα? Συγνωμη αλλα ειναι αδικο..ζηταω συγνωμη απ το "νομοθετη" αλλα θα βαλω τα πιρουνακια που χαθηκαν στο δρομο..
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 28-11-12  
    A twra katalava giati k su eisai tooooso glukos anthrwpos!!panta sou euxomai na eisai toso xaroumenos anthrwpos!mono pou diavazw ta sxolia sou noiwthw mia thetikh aura!se euxaristw paaaaaaraaaa polu!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ευαγγελια_, 9-12-12  
    σου βαζω 5 πιρουνακια γτ ειναι τελεια η κρεμα απιστευτη!!!την φτιαχνω χρονια αυτην την κρεμα απο μονη μου την δημιουργησα με οτι ειχα στο ντουλαπι!!αρεσει τρελα σε ολους!!εγω βαζω βαση μπισκοτου σαν cheesecake απο πανω την ιδια κρεμα μεσενα κ απο πανω παλι δικη μου σοκολατα μπισκοτενια.θα την φτιαξω την δικη σου συνταγουλα συντομα αλλα φανταζομαι ηδη την γευση ξερω θαναι τελεια!!!!
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 10-12-12  
    Κοριτσαρα μου σε ευχαριστω για τα πιρουνακια σου!!!κ γω καπως ετσι το εκανα με οτι ειχα στο ντουλαπι κ βγηκε αυτο το αποτελεσμα.δεν προλαβαινω κομματι καθε φορα!
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 10-12-12  
    Κοριτσαρα μου σε ευχαριστω για τα πιρουνακια σου!!!κ γω καπως ετσι το εκανα με οτι ειχα στο ντουλαπι κ βγηκε αυτο το αποτελεσμα.δεν προλαβαινω κομματι καθε φορα!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 25-12-12  
    ΤΕΛΕΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 29-12-12  
    Se euxaristw polu gia ta pirounakia sou glukia mou!!xairomai pou sas aresei!
    #
    Σχόλιο από mallory66, 1-1-13  
    Καλη χρονια!
    οταν λες 3 κουβερτουρες;νομιζω υπαρχουν και των 100γρ και των 125γρ.
    Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 2-1-13  
    Εγω παντα παιρνω τις κουβερτουρες γιωτης των 125 γρ η καθε μια...φιλακια
    #
    Σχόλιο από arhontoula, 2-2-13  
    Ωραία και εύκολη συνταγή.Λίγο παραπάνω γλυκιά για τα γούστα μου αλλά κατά τα αλλά πολύ νόστιμη και λαχταριστή.Την έφτιαξα για τα γενέθλια της κόρης μου.Την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερη μερέντα.
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 3-2-13  
    Se euxaristw koritsara mou gia ta kala sou logia k ta pirounakia sou!!!nai thn epomenh fora mporeis na valeis ligoterh merenta na metriaseis thn glukhthta h na prostheseis ligo kafe sketo opws esspreso h nescafe liwmeno mesa se ligo neraki.k o kafes metriazei thn glukhthta.filakia!!!!
    #
    Σχόλιο από anneceleste, 6-2-13  
    Φαίνεται πολύ ωραία συνταγή. Θα την κάνω για τα γενέθλια του γιού μου. Μόνο να ρωτήσω: την τελευταία μόρφατ την χτυπάς μόνη της ή με ζάχαρη;Και πόσα κομμάτια βγάζει περίπου; Ευχαριστώ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 25-11-12  
    #
    Σχόλιο από kapta-katerina, 27-11-12  
    Θα δοκιμαστεί ταχύτατα παρ'άυτα!
    #
    Σχόλιο από zara, 28-11-12  
    Αμαν βρε Fasouli vasouli τι μας κανεις.Δεν περιμενες παραμονη Χριστουγεννων? ειμαι που ειμαι παρανομη στα γλυκα, αν αρχισω απο τωρα θα γινω...να μη πω ποσα κιλα..Αν καταφερω να κανω υπομονη, θα την κανω τα Χριστουγεννα.Ειμαι σιγουρη οτι θα μας αρεσει και μονο που τη διαβαζω.Παρε 5 πιρουνακια κ αν τα Χριστουγεννα αλλαξει 'ο νομος'..θα σου στειλω αλλα 5!!!
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 28-11-12  
    Xaxaxa!!!!se euxaristw polu zara mou!!se euxaristw gia ta pirounakia sou!!euxomai na sou aresei!!perimenw nea sou!!pantws k gw eimai polu lixouda me ta gluka!den kratiemai me tipota!kalutera na mou kopsoun to fai para ta gluka!
    #
    Σχόλιο από zara, 28-11-12  
    Να σου πω ενα μυστικο..για να το διαβασουν κ αλλοι? τα χαιδευτικα μας μεσ το σπιτι ειναι ονοματα γλυκων!!! οχι τιποτ αλλο αλλα οταν δεν τα τρωμε, να μη μας λειπουν!!Παντως οταν διαβασα τη συνταγη και την ειπα...σαγαπησαμε ολοι..επιτρεπεται να βαλω κ αλλα πιρουνακια εεε? χαχαχα! τι κακο κ αυτο να μη μπορω να σου δωσω κ αλλη χαρα για μια τετοια συνταγη!!Τη μερεντα παντως με τα βαζα την αδειαζουμε!!!
    #
    Σχόλιο από zara, 28-11-12  
    καλα η τεχνολογια πλακα μας κανει, που πηγαν τα πιρουνακια που εβαλα? Συγνωμη αλλα ειναι αδικο..ζηταω συγνωμη απ το "νομοθετη" αλλα θα βαλω τα πιρουνακια που χαθηκαν στο δρομο..
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 28-11-12  
    A twra katalava giati k su eisai tooooso glukos anthrwpos!!panta sou euxomai na eisai toso xaroumenos anthrwpos!mono pou diavazw ta sxolia sou noiwthw mia thetikh aura!se euxaristw paaaaaaraaaa polu!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ευαγγελια_, 9-12-12  
    σου βαζω 5 πιρουνακια γτ ειναι τελεια η κρεμα απιστευτη!!!την φτιαχνω χρονια αυτην την κρεμα απο μονη μου την δημιουργησα με οτι ειχα στο ντουλαπι!!αρεσει τρελα σε ολους!!εγω βαζω βαση μπισκοτου σαν cheesecake απο πανω την ιδια κρεμα μεσενα κ απο πανω παλι δικη μου σοκολατα μπισκοτενια.θα την φτιαξω την δικη σου συνταγουλα συντομα αλλα φανταζομαι ηδη την γευση ξερω θαναι τελεια!!!!
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 10-12-12  
    Κοριτσαρα μου σε ευχαριστω για τα πιρουνακια σου!!!κ γω καπως ετσι το εκανα με οτι ειχα στο ντουλαπι κ βγηκε αυτο το αποτελεσμα.δεν προλαβαινω κομματι καθε φορα!
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 10-12-12  
    Κοριτσαρα μου σε ευχαριστω για τα πιρουνακια σου!!!κ γω καπως ετσι το εκανα με οτι ειχα στο ντουλαπι κ βγηκε αυτο το αποτελεσμα.δεν προλαβαινω κομματι καθε φορα!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 25-12-12  
    ΤΕΛΕΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 29-12-12  
    Se euxaristw polu gia ta pirounakia sou glukia mou!!xairomai pou sas aresei!
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 2-1-13  
    Εγω παντα παιρνω τις κουβερτουρες γιωτης των 125 γρ η καθε μια...φιλακια
    #
    Σχόλιο από arhontoula, 2-2-13  
    Ωραία και εύκολη συνταγή.Λίγο παραπάνω γλυκιά για τα γούστα μου αλλά κατά τα αλλά πολύ νόστιμη και λαχταριστή.Την έφτιαξα για τα γενέθλια της κόρης μου.Την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερη μερέντα.
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 3-2-13  
    Se euxaristw koritsara mou gia ta kala sou logia k ta pirounakia sou!!!nai thn epomenh fora mporeis na valeis ligoterh merenta na metriaseis thn glukhthta h na prostheseis ligo kafe sketo opws esspreso h nescafe liwmeno mesa se ligo neraki.k o kafes metriazei thn glukhthta.filakia!!!!
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 7-2-13  
    thn teleutaia morfat thn xtupas sketh xwriw zaxarh apla thn afhneis arketh wra na xtupietai onh ths na afratepsei kala.egw thn vazw xwris zaxarh giati peftei apo panw k h ganaz k giati exei arketh merenda pou einai hdh glukia!sou euxomai kalh epituxia k perimenw ta sxolia sou!!!!!aaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!k na xairesai to paidaki sou!!!!!!!!na ta ekatosthsei!!!!
    #
    Σχόλιο από tzinaki013, 6-5-13  
    5 πιρουνάκια και από εμένα την αρχάρια! Μόλις την έκανα για τα γενέθλια του φίλου μου! Τα παντεσπάνια τα έβρεξα με amaretto που μ'αρέσει πολύ και περιμένω να παγώσει για να ξεκινήσω τη διακόσμηση!! Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν στο γλάσσο και τη κρέμα που μου βγήκε παραπάνω ποσότητα αλλά τα έβαλα σε μπολάκια και δημιούργησα μίνι τουρτίτσες! Προσεχώς θα ανεβάσω φώτο από τη τούρτα...! Σε ευχαριστώ γι'αυτή τη τόσο εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!! :)
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 7-5-13  
    Χαιρομαι κοπελα μου που σου αρεσε!!καλοφαγωτη λοιπον!φιλακια πολλα!!
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 30-5-13  
    Ναι αμε μπορεις να το κανεις και ετσι...γινεται εξισου ωραια!περιμενω βαθμολογια σουκ να μου πεις αν σου αρεσε!
    #
    Σχόλιο από lixouditsa07, 4-6-13  
    τα γενεθλια του γιου μου αργουν ακομα αλλα λεω μηπως την κανω δοκιμαστικα για να ειμαι σιγουρη οτι θα την πετυχω...θα την κανω χωρις γλασσο για να δω απο γευση αν ειναι οκ γιατι φοβαμαι μηπως με τοση μερεντα στην γεμιση πεσει πολυ βαρια με την επικαλυψη..βλεποντας και κανοντας..οταν την φτιαξω θα σου πω...:)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tasa.x, 27-11-12  
    Τι εννοεις οταν λες ενα κουτι παντεσπανι;Ετοιμο παντεσπανι ή ετοιμο μειγμα για παντεσπανι;
    Και πως να ειναι σοκολατενιο ή ασπρο;
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 27-11-12  
    Τα έτοιμα παντεσπάνια εννοώ όχι το μείγμα. Εγώ χρησιμοποιώ αυτά με το κακαό γιατί λατρεύω τη σοκολάτα. Βεβαια όλα είναι θέμα γούστου κ με τα άσπρα πιστευω θα γίνεται ωραίο.
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 27-11-12  
    Σας ευχομαι καλη επιτυχια και να σας αρεσει!περιμενω να μου πειτε!!
    #
    Σχόλιο από mallory66, 1-1-13  
    Καλη χρονια!
    οταν λες 3 κουβερτουρες;νομιζω υπαρχουν και των 100γρ και των 125γρ.
    Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από anneceleste, 6-2-13  
    Φαίνεται πολύ ωραία συνταγή. Θα την κάνω για τα γενέθλια του γιού μου. Μόνο να ρωτήσω: την τελευταία μόρφατ την χτυπάς μόνη της ή με ζάχαρη;Και πόσα κομμάτια βγάζει περίπου; Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από lixouditsa07, 29-5-13  
    επειδη μου φανηκε πολυ ευκολη η συνταγη μολις την διαβασα και θελω να την κανω για γενεθλια να ρωτησω κατι?αν αφησω απο πανω στην επικαλυψη μονο τη σαντιγυ και δεν βαλω καθολου γλασσο θα ειναι το ιδιο γευστικη?
    #
    Σχόλιο από evisam, 15-6-13  
    Μια ερώτηση σχετικά με το παντεσπάνι, επειδή προτιμώ να το φτιάξω η ίδια: ποιά διάμετρο έχουν; κι επίσης, θα χρειαστούμε 2 ή 3 πάτους; Ευχαριστώ!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της Μουστρουφίτσα
    ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ!!!!
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της theodkat
    Τούρτες-Κρέμες
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 205 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της delphinakigr