Η Τέλεια Μπατζίνα 2
Η γνωστή, σε όλη την Θεσσαλία τουλάχιστον, πίτα με κολοκύθα σε μία φανταστική νέα εκδοχή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η πρωτοτυπία της συνταγής αυτής σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής είναι η δημιουργία της μπεσαμέλ η οποία αναμιγνυόμενη με όλα τα υπόλοιπα υλικά δημιουργεί μια πολύ μαλακή και πεντανόστιμη πίτα που αξίζει να τη δοκιμάσετε.... Σίγουρα θα εκπλαγείτε από την νοστιμιά της.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Tρίβουμε την κολοκύθα και την στραγγίζουμε, τρίβουμε και την φέτα και μαζί με την κολοκύθα τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ.
-
2
Ρίχνουμε στο μίγμα τα 2 αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και δυόσμο εφόσον επιθυμούμε και τα αναμιγνύουμε.
-
3
Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και εν συνεχεία ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο λίγο το γάλα και μετά το νερό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ.
-
4
Μόλις σφίξει λίγο η μπεσαμέλ την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά την αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε στο μπωλ.
-
5
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαστάσεων 30 x 20 cm περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα τουλάχιστον στους 180ο C.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια