Η τέλεια ζύμης πίτσας
Νόστιμη, πραγματικά νόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το καλαμποκάλευρο είναι που κάνει τραγανή την πίτσα στην πιτσαρία. Το σησαμέλαιο δίνει τη νοστιμιά!
Υλικά
-
3 κ.σ. σησαμέλαιο
-
1 φακελάκι μαγιά
-
1 κγ ζάχαρη
-
1 κγ αλάτι
-
300 ml χλιαρό γάλα
-
500 γρ αλεύρι
-
1 κγ ρίγανη
-
1/2 κγ βασιλικό
-
5 κ.σ. καλαμποκάλευρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω τα πρώτα 5 υλικά και τ' αφήνω μέχρι να δράσει η μαγιά.
-
2
Ζυμώνω το μείγμα της μαγιάς με τα επόμενα 3 υλικά για 10 λεπτά και αφήνω τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
-
3
Ανοίγω λεπτή τη ζύμη με τα δάχτυλα μέσα στο πολύ μεγάλο ταψί, και πασπαλίζω πάνω κάτω με το καλαμποκάλευρο.
Σχόλια (8)