Η τελευταία Nutella της σαιζόν

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
ggr
ggr @george
Athens

Όταν έχετε κάποια αμφιβολία, προσθέστε σοκολάτα!!!“When in Doubt, Add Chocolate”... Σαν τίτλος των “New Work Times” (του ειδικού ένθετού τους για φαγητό, φυσικά) μου φάνηκε πολύ πετυχημένος.. Και αυτή ακόμα η αμερικάνικη εφημερίδα, η τόσο προσεκτική πάντα στο να υποστηρίζει μία υγιεινή διατροφή, κάποιες φορές αφήνεται και αυτή να παρασυρθεί. Και με ποιόν τρόπο!!! Σκεφθείτε, μόνο, σε τι κολασμένα αμαρτωλές διεξόδους μας προτρέπει....Απόλυτα αφημένος να παρασυρθώ στην “αμαρτία”, διαβάζω ότι η συνταγή είναι από το βιβλίο μαγειρικής της Karen DeMasco“The Craft of Baking” που η περιγραφή του και μόνο υπόσχεται τόσα πολλά από αυτά που έχω αφήσει πίσω μου από την εποχή της νεανικής κραιπάλης“... η αχαλίνωτη και δημιουργική φαντασία σου”, “... μια καθαρή, γνωστή μυρωδιά ”, “... να σε βυθίσει σε πελάγη απόλαυσης”, και άλλες τέτοιες περιγραφές που ήταν επόμενο να σκεφθώ“γιατί όχι; Πάνε τόσα χρόνια που δεν έχω καν δοκιμάσει....”Πριν τη δοκιμάσετε εσείς, σας προειδοποιώ, είναι πραγματική βόμβα. Από την άλλη, το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω φάει ποτέ μου. Ασφαλώς αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσει κανείς.

Recipe by ggr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
6 άτομα
  1. Το αντικείμενο του πόθου
  2. 300 γρ nutella (για τους ατυχείς Ελλαδίτες κάνει και η merenda. Κάτι ξέρουν οι Κυπραίοι)
  3. Τα όργανα της αμαρτίας
  4. 400 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
  5. 1 φασόλι βανίλιας
  6. 400 ml φρέσκο γάλα (πλήρες)
  7. 10 ψημένα φουντούκια
  8. 8 φύλλα για ζελατίνα (ή 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, σε μέτριας έντασης εστία, μέχρι να αγγίξει το σημείο βρασμού (να πλησιάσει αλλά να μην αρχίσει να βράζει).

  2. 2

    Βάζουμε και τα φύλλα της ζελατίνας να μουσκέψουν σε κρύο νερό. ΔΕΝ ανακατεύουμε, τα αφήνουμε απλά στην άκρη, στην ησυχία τους, για κανένα τέταρτο - μισάωρο, έως ότου τα χρειασθούμε.

  3. 3

    Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την κουβερτούρα. Όσο πιο μικρά τα κομμάτια, τόσο πιο εύκολο το λιώσιμό τους (όχι όμως υπερβολές, δεν χρειάζονται).

  4. 4

    Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το φασόλι της βανίλιας (κατά την έννοια του μήκους του) και βγάζουμε από μέσα τα σποράκια. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τη θρυμματισμένη κουβερτούρα.

  5. 5

    Σε ένα άλλο μπολ αδειάζουμε την Nutella. Θα βοηθούσε, χωρίς να είναι και απαραίτητο, να την έχετε μαλακώσει προηγουμένως σε μπεν μαρί (ή 30 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα, όσοι τα εμπιστεύονται). Πάντως, σίγουρα, πρέπει να έχει βγεί από το ψυγείο ώωωωωρα πριν, για να έχει έρθει, τουλάχιστον, σε θερμοκρασία δωματίου.

  6. 6

    Όταν η κρέμα γάλακτος αγγίζει το σημείο βρασμού, αδειάζουμε τη μισή ποσότητα στο μπολ με τα θρύμματα της κουβερτούρας και τους σπόρους της βανίλιας. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε, διευκολύνοντας το λιώσιμο της κουβερτούρας.

  7. 7

    Προσθέτουμε και την ζελατίνα, αφού πρώτα την στύψουμε καλά με τα χέρια μας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

  8. 8

    Ρίχνουμε την υπόλοιπη καυτή κρέμα γάλακτος πάνω στη Nutella, αδειάζουμε και την λιωμένη κουβερτούρα και προσθέτουμε και το γάλα (κρύο, από το ψυγείο)

  9. 9

    Αρχίζω να κτυπάω την κρέμα, πολύ απαλά, στην μικρότερη ταχύτητα, με τη βοήθεια του mixer. Θέλουμε απλώς να ανακατευθούν καλά, όχι να ανέβει η κρέμα γάλακτος, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.....

  10. 10

    Αδειάζουμε την κτυπημένη κρέμα στις φόρμες και την αφήνω να μείνει στο ψυγείο να ξεκουρασθεί, για όλο το βράδυ.

  11. 11

    Την ώρα του σερβιρίσματος, σπάμε σε χοντρά κομμάτια τα ψημένα φουντούκια και γαρνίρουμε από πάνω την κρέμα. Και κομμένες στα δύο φράουλες της πάνε, πάντως. Ή δυό ροδέλες μπανάνας. Ή λίγο σιρόπι πηκτής σοκολάτας. Ή ένα θρυμματισμένο μπισκότο. Ή, ή, ή, ή.....

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (26)

katenick
katenick @cook_8477148
Να κάμω μια ερωτησουλα κ θα επανέλθω με πιρουνακια μολις τη φτιαξω.εχω δει μια παρομοια συνταγη(ιδια υλικα εντελως διαφορετικες αναλογιες)απο τον παρλιαρο κ τη χρησιμοποιει για γεμιση τουρτας.αυτη η συνταγη ειναι σαν κρεμα;μπορω να τη βαλω σε τουρτα;

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens