Η τυρόπιτα της Μαρίας!

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φύλλο γίνεται τέλειο. Θα το καταλάβετε μόλις θα αρχίσετε να ζυμώνετε το ζυμαράκι. Θα χρειαστείτε αρκετό ακόμη αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων. Όταν βάλλετε το πάνω φύλλο, σκουπίστε το καλά να μην μείνουν υπολείμματα από αλεύρι. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
1 ταψάκι 30 εκ.
  1. Φύλλο []
  2. 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ανακατεμένο με 2 κουταλάκια baking powder
  3. 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  4. 2 κουταλιές βούτυρο κρύο
  5. 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  6. 1 κουταλάκι αλάτι
  7. 3 κουταλιές νερό κρύο
  8. Γέμιση
  9. 3 φλιτζάνια φέτα ψιχουλιασμένη
  10. 1/2 φλιτζάνι γάλα
  11. 1 κουταλιά δυόσμος ξερός
  12. 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι σε κομματάκια
  13. 1 κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό
  14. πιπέρι
  15. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατέψτε τα υλικά και προσθέτωντας ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί, ζυμώστε τη ζύμη

  2. 2

    Πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή κι αφράτη

  3. 3

    Σκεπάστε το μπωλ κι αφήστε τη ζύμη 30 λεπτά στο ψυγείο

  4. 4

    Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μπάλες. Το φύλλο της βάσης να ναι μεγαλύτερο

  5. 5

    Ανοίξτε τα φύλλα και στρώστε το μεγαλύτερο στον πάτο λαδωμένου ταψιού, να πάει και στα τοιχώματα

  6. 6

    Ανακατέψτε τα υλικά σε μπωλ κι απλώστε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του φύλλου

  7. 7

    Σκεπάστε με το πάνω φύλλο και τυλίξτε τα φυλλαράκια στα τοιχώματα προς τα μέσα

  8. 8

    Χαράξτε την πίτα επιφανειακά

  9. 9

    Αλείψτε καλά με ελαιόλαδο και ραντίστε με νερό

  10. 10

    Αν θέλετε πασπαλίστε με σουσάμι (στη φωτογραφία δεν έχω βάλει, αλλά το χω δοκιμάσει και είναι ωραίο)

  11. 11

    Ψήστε σε φούρνο 200 βαθμών στο πρώτο ράφι να ροδίσει η επιφάνεια

Αντιδράσεις

Σχόλια (27)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Πεταλουδιτσα μου ,ειναι το φυλλο κουρου?
Να την κανω και τυροπιτακια ατομικα ?
Το εχεις γεμισει αυτο το φυλλο με πρασο ?

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις