Η τυρόπιτα της τεμπέλας 2
Μια εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα, ιδανική για εργένηδες και για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για ακρίβεια στο λάδι και το νερό παίρνουμε σαν μεζούρα το κεσεδάκι του γιαουρτιού που χρησιμοποιούμε. Μπορεί να γίνει και σε άλλες παραλλαγές π.χ. με κίτρινα τυριά, μπέικον και πιπεριές και γίνεται σα σουφλέ.Προσοχή όμως αν βάλετε ανάλατα τυριά να προσθέσετε και το ανάλογο αλάτι. Το ταψί να είναι μεσαίου μεγέθους (εγώ χρησιμοποιώ συνήθως τα μίας χρήσης του σούπερ τύπου sanitas το μεσαίο μέγεθος). Καλή σας επιτυχία!!!!!!!!!!
Υλικά
-
1 γιαούρτι 2% (200γρ)
-
1 φακελάκι baking powder
-
3 αβγά
-
1/2 κεσεδάκι λάδι (ή καλαμποκέλαιο αν θέλετε να γίνει πιο ελαφριά)
-
1/2 κεσεδάκι νερό
-
400 γρμ περίπου φέτα
-
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 2 κούπες)
-
πιπέρι (προαιρετικά)
-
άνιθο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σ' ένα μπολ το λάδι, το νερό, τα αβγά και ανακατεύουμε.
-
2
Προσθέτουμε μέσα στο γιαούρτι το baking, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα.
-
3
Θρυμματίζουμε τη φέτα την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το αλεύρι και ταυτόχρονα ανακατεύουμε.
-
4
Το μίγμα πρέπει να έχει τη μορφή της ζύμης του κέικ.
-
5
Αδειάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε κλασικό αφού πρώτα το βουτυρώσουμε.
-
6
Ψήνουμε στους 180΄C για περίπου μία ώρα.
Σχόλια