Η τυρόπιτα της τεμπέλας
Νόστιμη και κυρίως εύκολη!
Υλικά
-
Για τη βάση
-
1 σακουλάκι φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
-
1 γιαούρτι αγελάδας
-
αραβοσιτέλαιο, όσο χωράει το κεσεδάκι από το γιαούρτι (οικονομία στα σκεύη)
-
Για τη στρώση
-
2 φλυτζάνια τσαγιού φέτα, γκούντα ή ένταμ
-
ζαμπόν ή μανιτάρια προαιρετικά
-
3-4 αβγά
-
1 εβαπορέ γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι και έτσι φτιάχνουμε μία πεντανόστιμη βάση.
-
2
Απλώνουμε τη βάση (το στρώμα να είναι λεπτό, μην ανησυχείτε, θα φουσκώσει) σε ένα ταψί 25 εκ. περίπου.
-
3
Από πάνω τώρα στρώνουμε τα τυριά (φέτα, γκούντα ή ένταμ) και προαιρετικά ζαμπόν ή μανιτάρια.
-
4
Χτυπάμε 3-4 αβγά με ένα εβαπορέ γάλα και περιχύνουμε το ταψί.
-
5
Βάζουμε την τυρόπιτα στο φούρνο στη χαμηλή θέση (όχι τελείως κάτω) στους 160ο C με αέρα για 3/4 της ώρας περίπου. Θα κοιτάξετε να έχει πάρει πάρει χρώμα από πάνω.
Σχόλια (5)