Η τυρόπιτα της τεμπέλας

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. Για τη βάση
  2. 1 σακουλάκι φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
  3. 1 γιαούρτι αγελάδας
  4. αραβοσιτέλαιο, όσο χωράει το κεσεδάκι από το γιαούρτι (οικονομία στα σκεύη)
  5. Για τη στρώση
  6. 2 φλυτζάνια τσαγιού φέτα, γκούντα ή ένταμ
  7. ζαμπόν ή μανιτάρια προαιρετικά
  8. 3-4 αβγά
  9. 1 εβαπορέ γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι και έτσι φτιάχνουμε μία πεντανόστιμη βάση.

  2. 2

    Απλώνουμε τη βάση (το στρώμα να είναι λεπτό, μην ανησυχείτε, θα φουσκώσει) σε ένα ταψί 25 εκ. περίπου.

  3. 3

    Από πάνω τώρα στρώνουμε τα τυριά (φέτα, γκούντα ή ένταμ) και προαιρετικά ζαμπόν ή μανιτάρια.

  4. 4

    Χτυπάμε 3-4 αβγά με ένα εβαπορέ γάλα και περιχύνουμε το ταψί.

  5. 5

    Βάζουμε την τυρόπιτα στο φούρνο στη χαμηλή θέση (όχι τελείως κάτω) στους 160ο C με αέρα για 3/4 της ώρας περίπου. Θα κοιτάξετε να έχει πάρει πάρει χρώμα από πάνω.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (5)

Marilena1178
Marilena1178 @cook_8463402
γεια σου k.g η συνταγή σου φαίνεται εύκολη και επειδη κάνω τα πρώτα μου βήματα στη μαγειρικη, θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις.1ον το γάλα εβαπορέ να υποθέσω το μεγάλο?2ον ο φούρνος μου δεν έχει αέρα δυστυχώς...το ταψάκι πρέπει να το βάλω σε άλλη θέση? Σέυχαριστώ.

Από

k.g
k.g @cook_8472523
στις
Kythnos, Kikladhes, Greece,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα