Η τυρόπιτα της θείας Σύλβιας
Πρόκειται για ένα αλμυρό κέικ, που όμως στην Κύπρο η θεία μου το αποκαλεί "τυρόπιτα". Πανεύκολη, γρήγορη συνταγή, για αυτούς που θέλουν μια άλλη γεύση στο κέικ τους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα πρότεινα να μη φοβηθείτε το δυόσμο, του πάει πολύ. Επίσης, μπορείτε να βάλετε κεφαλογραβίερα ή ό,τι άλλο σκληρό τυρί προτιμάτε. Εγώ χρησιμοποιώ δυο φόρμες μακρόστενες και μου βγαίνουν 2 τυρόπιτες, όχι πολύ ψηλές όμως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια, ή ό,τι άλλη φόρμα προτιμάτε.Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπήστε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, το σπορέλαιο και τα αυγά.
-
2
Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
-
3
Ρίξτε το κεφαλοτύρι.
-
4
Προσθέστε το δυόσμο.
-
5
Βάλτε σε φόρμα (κατά προτίμηση μακρόστενη) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 (πάνω-κάτω) για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα.
Σχόλια (2)