Η τούρτα της μαμάς μου
Μια πεντανόστιμη τούρτα που φτιάχνει η μαμά μου στα περισσότερα γενέθλιά μου και στις γιορτές και δεν την έχω βαρεθεί ποτέ.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
6 αυγά
-
1 ποτήρι αλεύρι Up
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
2 κουταλιές της σούπας κακάο
-
Για την 1η κρέμα
-
250 γρ μαργαρίνη
-
125 gr. άχνη ζάχαρη
-
2 κουταλιές της σούπας κακάο
-
Για την 2η κρέμα
-
2 ποτήρια γάλα
-
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
4 1/2 κουταλιές της σούπας corn flour ή άνθος αραβοσίτου
-
1 βανίλια
-
1 αυγό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κακάο στο μίξερ.
-
2
Το ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (Η μαμά μου χρησιμοποιεί το Νο 30 ή το 32) στους 180 βαθμούς.
-
3
Το αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο, το αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Το κόβουμε στην μέση και το ραντίζουμε με αρκετό λικέρ με νερο.
-
5
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσει.
-
6
Ρίχνουμε την ζάχαρη και το κακάο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
-
7
Στην μισή ποσότητα του γάλακτος ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το corn flour (ή το άνθος αραβοσίτου) και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
-
8
Ρίχνουμε το μίγμα στο υπόλοιπο γάλα (το όποιο το ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά) και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
-
9
Την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το αυγό.
-
10
Αφού κρυώσει, ρίχνουμε την κρέμα στο μίξερ για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα.
-
11
Την βάζουμε στο ψυγείο.
-
12
Βάζουμε την μισή κρέμα στη μέση του παντεσπανιού και την άλλη μισή από πάνω.
-
13
Βάζουμε πάνω τριμμένη κουβερτούρα και αμύγδαλα (προαιρετικά)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)