Η χειμωνιάτικη σαλάτα της γιαγιάς μου
Ίσως η μοναδική σαλάτα με ντοματοχυμό....... πανεύκολη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται και με φρέσκο κρεμμυδάκι, αλλά εγώ την προτιμώ με το πράσο. Αν την αλέσουμε καλά στο μπλέντερ, θα έχουμε ένα αρωματικό ντιπ, το οποίο σερβίρεται και σαν ντάκος πάνω σε παξιμάδια. Ταιριάζει με τα περισσότερα ελληνικά φαγητά, ειδικά το χειμώνα, οτάν η φρέσκια ντομάτα δεν έχει γεύση!
Υλικά
-
500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (δηλ.1 κουτάκι)
-
1 πράσο μικρό ή μεσαίο
-
Τα φύλλα από τρία κλωναράκια φρέσκο μαιντανό
-
Ο χυμός από μισό λεμόνι
-
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
Προαιρετικά 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το πράσο και το μαιντανό σε πολύ μικρά κομματάκια.
-
2
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε πολύ με ένα κουτάλι.
-
3
Σερβίρεται συνοδευόμενη με κρητικά παξιμάδια (για βούτημα), τυρί φέτα.
-
4
Διατηρείται στο ψυγείο για δύο-τρεις ημέρες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)