glory
glory @cook_8489813

Tη συνταγή αυτή την βρήκα στο tlife και αμέσως τη δοκίμασα σας την προτείνω ανεπιφύλακτα! Είναι παραδοσιακή, είναι νόστιμη και δεν θα σε βάλει στον μπελά του να ανοίξεις φύλλο. Ετοίμασέ τη σε χρόνο μηδέν και απόλαυσέ την όποτε θέλεις. Το αλεύρι καλαμποκιού είναι τόσο νόστιμο στο χυλό με τα χόρτα και τη φέτα, που δεν θα το φανταστείς!

Λίγα μυστικά ακόμα

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να κάνεις και τυρόπιτα ή ζυμαρόπιτα με κομμάτια λουκάνικο και φέτα...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 φλ. ελαιόλαδο
  2. Λίγο αλάτι
  3. 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  4. Για τη γέμιση
  5. 1/2 κιλό σπανάκι
  6. 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  7. 1/2 ματσάκι άνηθο
  8. 1 ματσάκι μαϊντανό
  9. 10 φυλλαράκια δυόσμο
  10. 3 πράσα
  11. 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  12. 1 ματσάκι σέσκουλα
  13. 1 ματσάκι λάπατα
  14. 1 φλ. λάδι
  15. Αλάτι, Πιπέρι
  16. 3/4 του κιλού φέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ βάλε τη μισή ποσότητα το αλεύρι και το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, αλάτι και ανάτεψε ώστε να γίνει ένας χυλός. Βάλε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε ο χυλός να μην είναι πού πηχτός

  2. 2

    Κόψε τα χορταρικά σου και βάλε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Πέρασε τα χορταρικά σου από τον ατμό του νερού που βράζει να μαζέψουν. Στράγγιξέ τα.

  3. 3

    Αφού κρυώσουν πρόσθεσε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια.

  4. 4

    Άπλωσε στον πάτο ενός ταψιού τη μαργαρίνη και πασπάλισε με καλαμποκάλευρο. Πρόσθεσε το μισό χυλό.

  5. 5

    Από πάνω βάλε την γέμιση με τα χόρτα και στη συνέχεια όλο το χυλό πατώντας ελαφρώς με το χέρι. Ράντισε με λίγο λάδι και ψήσε στους 200oC για 1 ώρα περίπου

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Aναστασία78
Aναστασία78 @cook_8472005
στην Καρδίτσα το λέμε πλαστό κ είναι καταπληκτικός!

Από

glory
glory @cook_8489813
στις