Icecream cupcakes

Bαθμολογία: 4.84
       
 
25 ψήφοι
monbebe, 12.07.09

Περιγραφή

Χωνάκια παγωτού, γεμισμένα με cupcake και στολισμένα με ζαχαρόπαστα και τρούφα. Τα έφτιαξα στα γενέθλια του μικρού μου. Ένα θα πώ... τα πιτσιρίκια ξετρελάθηκαν και μόνο που τα είδαν!
Icecream cupcakes

Τι χρειαζόμαστε:

Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά με φαντασία
Φτιάχνει: 12 χωνάκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Έχουμε έτοιμα τα cupcakes.
Βήμα 2
2) Παίρνουμε ένα χωνάκι.
Βήμα 3
3) Ρίχνουμε μέσα καραμελάκια smarties.
Βήμα 4
4) Παίρνουμε το cupcake μας.
Βήμα 5
5) Και το βάζουμε μέσα στο χωνάκι μας.
Βήμα 6
6) Αλείφουμε το cupcake με λίγη μαρμελάδα.
Βήμα 7
7) Έχουμε ανοίξει την ζαχαρόπαστα σε φύλλο.
Βήμα 8
8) Κόβουμε με κουπ πατ ή ο,τι μας εξυπηρετεί, στρογγυλό κομμάτι.
Βήμα 9
9) Τοποθετούμε και εφαρμοζουμε καλά, επάνω απο το cupcake. Προσέχουμε να καλυφθούν καλά και τα πλαϊνα.
Βήμα 10
10) Παίρνουμε ένα πινέλο και βρέχουμε πολύ ελαφρά την ζαχαρόπαστα σε ένα μικρό σημειο στην κορυφή του κείκ μας.
Βήμα 11
11) Ρίχνουμε χρωματιστή τρούφα, τόση όση κολλήσει επάνω στην βρεγμένη ζαχαρόπαστα.
Βήμα 12
12) Αφήνω να στεγνώσουν καλα.
Βήμα 13
13) Και τέλος,τα συσκευάζω και τα προσφέρω για να δώ χαρούμενες φατσούλες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πραγματικά αξίζει τον κόπο! Ακόμη και αν τα πιτσιρίκια είναι φούλ απο φαγητο και τούρτα, κανένα δεν πρόκειται να αρνηθεί να πάρει ένα φεύγοντας!

Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές,όπως να χρωματίσετε την ζαχαρόπαστα και να τα έχετε όλα πόλύχρωμα. Να τα καλύψετε με buttercream επίσης χρωματισμένη και να τα αραδιάσετε σε πιατέλα. Ακόμη και με σαντυγι μπορούμε να τα κάνουμε εαν είναι χειμώνας ή ακόμη και με κρέμα γκανας, λιωμένη κουβερτούρα κ.τ.λ.

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!

Σχετικές συνταγές

    78 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΟΒ, 19-7-09  
    Monbebe τι γλυκούλια είναι αυτά!!! Μπράβο κοπελάρα μου!!! Να σαι πάντα καλά χαρούμενη ευτυχισμένη και να δημιουργείς τέτοια καλλιτέχνηματα για αυτούς που αγαπάς και φυσικά για μας..τις συμμαθήτριες σου!!! Φίλιάααααα!!!!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 19-7-09  
    Πανέμορφα! Μπράβο σου!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 19-7-09  
    Τέλεια!!!...ειδικα αν το χεις γεμισει μεχρι πανω με σμαρτις θα ειναι η τελεια εκπληξη!!!!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 19-7-09  
    Κορίτσια,σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από haribo, 19-7-09  
    Είναι ΑΠΙΘΑΝΑ! Συγχαρητήρια monbebe!!!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 19-7-09  
    Haribo,ευχαριστώ πολύ.Ήταν πολύ καλά στην γεύση επίσης.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΟΒ, 19-7-09  
    Ουπς ξέχασα τα πηρουνάκια!!!!
    #
    Σχόλιο από chili, 19-7-09  
    Επειδη σκοπευω να τα φτιαξω, θελω να ρωτησω το εξης: τα χωνακια δεν χαλανε τη γευση του κεικ? Εννοω δηλ, οι γευσεις ταιριαζουν?
    και επισης, αν βαλω καποια αλλη γευση κεικ (εχω στα υποψιν μου το νηστισιμο κεικ σοκολατας της Sitronella) λετε να μη βγει νοστιμο?
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 20-7-09  
    Μπράβο monbebe. Είναι φοβερά. Και σαν ιδέα και ως παρουσίαση.
    Πολλά πολλά συγχαρητήρια συμμαθήτρια!!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 20-7-09  
    Α la Marion,ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και χαίρομαι πολυ που σου άρεσαν.
    Chilli,ο συνδιασμός της γεύσης δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο.Ήταν για να σου δώσω να καταλάβεις ένας συνδιασμός κεικ και γκοφρετούλας.Πιστεύω ότι το νηστίσιμο κεικ της Σίτρο ίσως να αναδειξεί και ακόμη περισσότερο την γεύση από το χωνάκι λόγω σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 20-7-09  
    Εντυπωσιακά όντως!!! Τα παιδάκια θα ενθουσιαστούν. Μπορεί κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω χωνάκια παγωτού με βάση στην Κύπρο;
    Τράγα; είμαι σίγουρη πως θα ξέρεις.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 20-7-09  
    Ypomoni,δεν ξέρω κατα πόσο θα σε βοηθήσει αυτό που θα σου πώ,αλλά εγώ τα πήρα απο τον Σκλαβενίτη.Φαντάζομαι ότι ίσως και να μπορείς να βρεις σε μεγάλο σούπερ μάρκετ.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 20-7-09  
    Πολύ καλή ιδέα!!!Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από MARIPOSSA, 20-7-09  
    Πολυ πολυ εντιπωσιακο ,μπραβο Monbebe καλυτεχνης εισαι κοριτσαρα
    #
    Σχόλιο από monbebe, 20-7-09  
    Ελένη και Μaripossa,ευχαριστώ πάρα πολύ.Δοκιμάστε τα,τα συστήνω ανεπιφύλακτα!
    #
    Σχόλιο από VIRTU, 21-7-09  
    #
    Σχόλιο από martha2, 21-7-09  
    Μonbebe φαντάζομαι πως θα'χεις μεγάλη πείρα στη ζαχαροπλαστική για να φτιάξεις κατι τέτοιο και να βγεί ωραίο το αποτέλεσμα. Μπράβο σου! Εγώ τον αλλο μήνα έχω τα γενέθλια του μικρού μου αλλά λέω να μην τα επιχειρίσω. Ξέρω πως θα καταλήξω να κλαίω στην κουζίνα με το χάλια αποτέλεσμα...
    #
    Σχόλιο από monbebe, 21-7-09  
    Virtu,ευχαριστώ για την ψήφο σου.
    Μαρθα,η ζαχαροπλαστική μου άρεσε πολυ απο μικρή.Απλά πράγματα όμως.Ασχολούμαι με πιο σύνθετα πράγματα (ζαχαρόπαστες,παντεσπάνια,στόλισμα και διακόσμηση τούρτας) από τον χειμώνα!(είναι μεγάλη ξεμυαλίστρα αυτό το site...!!) Δηλαδή ουσιαστικά 4-5 μήνες.
    Δεν είναι τίποτα απολύτως να τα φτιάξεις!Είναι πα-νευ-κο-λα!!
    Αν αυτό που σε τρομάζει είναι η ζαχαρόπαστα,φτιάξτα με σαντυγί και κόλλησε επάνω smarties!Απλώς δεν θα μπορείς να τα συσκευάσεις.Αραδιάσε τα σε μια πιατέλα (για να φανούν κιόλας!!) λίγο πριν φύγουν τα παιδάκια και έτοιμη είσαι!
    #
    Σχόλιο από martha2, 21-7-09  
    Πάντως φαίνεται πως το κατέχεις το αντικείμενο. Έχεις ταλέντο!!Για το θέμα με τα κεκάκια, δίκιο έχεις, με σαντυγί θα είναι πιο εύκολο να τα καταφέρω. Και αφού θα τα δώσω οταν τα παιδάκια φεύγουν, μπόρω να τα'χω κατεψυγμένα για να μη λιώσουν κιόλας. Λες στην κατάψυξη να'χω πρόβλημα με τα χωνάκια? Και κάτι ακόμη αν έχεις την καλοσύνη. Είναι εύκολο να χρωματίσω τη σαντυγί? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από stelia, 21-7-09  
    Αντί για χωνάκια θα μπορούσατε να χρεισιμοποιήσετε και ποτηράκια του κρασιού! Τά έδειξε ο Παρλιάρος στην εκπομπή του! ΄Ηταν το ίδιο εντυπωσιακά γιατί με το γυαλί φαίνεται και ότι βάζεις και στο κάτω μέρος!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    57 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΟΒ, 19-7-09  
    Monbebe τι γλυκούλια είναι αυτά!!! Μπράβο κοπελάρα μου!!! Να σαι πάντα καλά χαρούμενη ευτυχισμένη και να δημιουργείς τέτοια καλλιτέχνηματα για αυτούς που αγαπάς και φυσικά για μας..τις συμμαθήτριες σου!!! Φίλιάααααα!!!!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 19-7-09  
    Πανέμορφα! Μπράβο σου!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 19-7-09  
    Τέλεια!!!...ειδικα αν το χεις γεμισει μεχρι πανω με σμαρτις θα ειναι η τελεια εκπληξη!!!!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 19-7-09  
    Κορίτσια,σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από haribo, 19-7-09  
    Είναι ΑΠΙΘΑΝΑ! Συγχαρητήρια monbebe!!!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 19-7-09  
    Haribo,ευχαριστώ πολύ.Ήταν πολύ καλά στην γεύση επίσης.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΟΒ, 19-7-09  
    Ουπς ξέχασα τα πηρουνάκια!!!!
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 20-7-09  
    Μπράβο monbebe. Είναι φοβερά. Και σαν ιδέα και ως παρουσίαση.
    Πολλά πολλά συγχαρητήρια συμμαθήτρια!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 20-7-09  
    Πολύ καλή ιδέα!!!Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από MARIPOSSA, 20-7-09  
    Πολυ πολυ εντιπωσιακο ,μπραβο Monbebe καλυτεχνης εισαι κοριτσαρα
    #
    Σχόλιο από monbebe, 20-7-09  
    Ελένη και Μaripossa,ευχαριστώ πάρα πολύ.Δοκιμάστε τα,τα συστήνω ανεπιφύλακτα!
    #
    Σχόλιο από VIRTU, 21-7-09  
    #
    Σχόλιο από martha2, 21-7-09  
    Μonbebe φαντάζομαι πως θα'χεις μεγάλη πείρα στη ζαχαροπλαστική για να φτιάξεις κατι τέτοιο και να βγεί ωραίο το αποτέλεσμα. Μπράβο σου! Εγώ τον αλλο μήνα έχω τα γενέθλια του μικρού μου αλλά λέω να μην τα επιχειρίσω. Ξέρω πως θα καταλήξω να κλαίω στην κουζίνα με το χάλια αποτέλεσμα...
    #
    Σχόλιο από monbebe, 21-7-09  
    Virtu,ευχαριστώ για την ψήφο σου.
    Μαρθα,η ζαχαροπλαστική μου άρεσε πολυ απο μικρή.Απλά πράγματα όμως.Ασχολούμαι με πιο σύνθετα πράγματα (ζαχαρόπαστες,παντεσπάνια,στόλισμα και διακόσμηση τούρτας) από τον χειμώνα!(είναι μεγάλη ξεμυαλίστρα αυτό το site...!!) Δηλαδή ουσιαστικά 4-5 μήνες.
    Δεν είναι τίποτα απολύτως να τα φτιάξεις!Είναι πα-νευ-κο-λα!!
    Αν αυτό που σε τρομάζει είναι η ζαχαρόπαστα,φτιάξτα με σαντυγί και κόλλησε επάνω smarties!Απλώς δεν θα μπορείς να τα συσκευάσεις.Αραδιάσε τα σε μια πιατέλα (για να φανούν κιόλας!!) λίγο πριν φύγουν τα παιδάκια και έτοιμη είσαι!
    #
    Σχόλιο από martha2, 21-7-09  
    Πάντως φαίνεται πως το κατέχεις το αντικείμενο. Έχεις ταλέντο!!Για το θέμα με τα κεκάκια, δίκιο έχεις, με σαντυγί θα είναι πιο εύκολο να τα καταφέρω. Και αφού θα τα δώσω οταν τα παιδάκια φεύγουν, μπόρω να τα'χω κατεψυγμένα για να μη λιώσουν κιόλας. Λες στην κατάψυξη να'χω πρόβλημα με τα χωνάκια? Και κάτι ακόμη αν έχεις την καλοσύνη. Είναι εύκολο να χρωματίσω τη σαντυγί? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 21-7-09  
    Μάρθα,θα έλεγα ότι δεν χρειάζονται κατάψυξη.Στο ψυγείο είναι μια χαρά.Την σαντυγί βεβαίως και μπορείς να την χρωματίσεις όπως θέλεις.Θα πρότεινα στην τοποθετησή της επάνω στο κεικ να χρησιμοποιήσεις κορνέ.Θα βγει τέλειο!
    Stelia,αυτό που λες για τα ποτηράκια δεν το έχω δει.Κατα πόσο μπορεί να είναι πρακτικό και ασφαλές δεν ξέρω.Θα το κοιτάξω.:-)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-7-09  
    Νομίζω πως η κατάψυξη δεν είναι καλή ιδέα γιατί το χωνάκι θα μαλακώσει. Η ιδέα με τη σαντιγύ είναι καλή για τον χειμώνα. Τώρα το καλοκαίρι ίσως είναι καλύτερη η κρέμα βουτύρου που κρατάει ακόμα και έξω από το ψυγείο και είναι πολύ εύκολη και στην παρασκευή αλλά και στην χρήση της.
    Τα γυάλινα ποτηράκια ίσως να είναι καλή ιδέα, αλλά όχι για παιδιά :)
    #
    Σχόλιο από monbebe, 22-7-09  
    Σιτρονέλλα,η κρέμα βουτύρου είναι σίγουρα η πιο ασφαλής λύση για το καλοκαίρι (απο θέμα ανθεκτικότητας στη ζέστη).Αυτό που με προβληματίζει είναι η γεύση..Στην τούρτα του μικρού που είχα φτιάξει το γρασίδι με buttercream,όλοι την έβγαλαν στο πλάι στο πιάτο τους...Εκτός και αν είναι σοκολατένια βέβαια..αλλά δεν την έχω δοκιμάσει.
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 22-7-09  
    Σχετικά με την εισήγηση της stelia, μπορεί να υλοποιηθεί και για παιδιά αν αντικαταστήσουμε τα γυάλινα ποτήρια με τα πλαστικά τα διάφανα. Και αφού είναι και για παιδάκια μπορούμε να τα γεμίσουμε εκτός από γλυκά και με μικροπαιχνιδάκια.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 22-7-09  
    ypomoni,δεν γνωρίζω για να σου απαντήσω σε αυτό..Αναρωτιέμαι αν μπορεί να "κάτσει" καλά το κέικ μεσα στο ποτήρι και κατα πόσο μπορεί να κολλήσει η ζαχαρόπαστα στο χείλος του ποτηριού.Πολύ φοβάμαι ότι θα διαχωρίζεται και θα φεύγει το κεικ απο το ποτηράκι!Στο χωνάκι όμως,όταν αλείψουμε το κεικ με την μαρμελάδα και προχωρήσουμε και λίγο μέχρι το χείλος απο το χωνάκι,η ζαχαρόπαστα κολλάει τέλεια και ενσωματώνει το κείκ στο υπόλοιπο μέρος.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από chili, 19-7-09  
    Επειδη σκοπευω να τα φτιαξω, θελω να ρωτησω το εξης: τα χωνακια δεν χαλανε τη γευση του κεικ? Εννοω δηλ, οι γευσεις ταιριαζουν?
    και επισης, αν βαλω καποια αλλη γευση κεικ (εχω στα υποψιν μου το νηστισιμο κεικ σοκολατας της Sitronella) λετε να μη βγει νοστιμο?
    #
    Σχόλιο από monbebe, 20-7-09  
    Α la Marion,ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και χαίρομαι πολυ που σου άρεσαν.
    Chilli,ο συνδιασμός της γεύσης δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο.Ήταν για να σου δώσω να καταλάβεις ένας συνδιασμός κεικ και γκοφρετούλας.Πιστεύω ότι το νηστίσιμο κεικ της Σίτρο ίσως να αναδειξεί και ακόμη περισσότερο την γεύση από το χωνάκι λόγω σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 20-7-09  
    Εντυπωσιακά όντως!!! Τα παιδάκια θα ενθουσιαστούν. Μπορεί κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω χωνάκια παγωτού με βάση στην Κύπρο;
    Τράγα; είμαι σίγουρη πως θα ξέρεις.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 20-7-09  
    Ypomoni,δεν ξέρω κατα πόσο θα σε βοηθήσει αυτό που θα σου πώ,αλλά εγώ τα πήρα απο τον Σκλαβενίτη.Φαντάζομαι ότι ίσως και να μπορείς να βρεις σε μεγάλο σούπερ μάρκετ.
    #
    Σχόλιο από EFOULAKI, 24-7-09  
    να ρωτησω...τι μεγεθοε πρεπει να ειναι τα cupcakes για να χωρανε μεσα στα χωνακια? Αν ειναι λιγο μικροτερα ωστε να μπουν ευκολα, δεν αφηνουν κενο?
    Πως καλυπτουμε το κενο αναμεσα σε cake και χωνακι?
    #
    Σχόλιο από monbebe, 24-7-09  
    Efoulaki,
    συνήθως η κλασσική φόρμα ή καραμελόχαρτο που φτιάχνουμε το κεκάκι είναι ακριβώς στο κλασικό χωνάκι (όχι στο τεράστιο που είναι σαν μπωλάκι,έτσι;)
    Ακόμη όμως και αν παίξει λίγο π.χ είναι μικρό το κέικ,το σπρώχνεις να πατησει στην εσωτερική πατουρα που έχει το χωνάκι και κάθεται.Αν είναι μεγάλο το στριμώχνεις να σφηνώσει καλα.Δεν έχεις θέμα σε μικροδιαφορές αφού με την ζαχαρόπαστα καλύπτεις το κέικ μέχρι και την βάση απο το χωνάκι.Οπότε κανένα πρόβλημα.Σφραγίζει και δεν διαχωρίζεται.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 15-9-09  
    Monbene,συγχαρητήρια για την καταπληκτική αυτή ιδέα. Τα παιδιά σίγουρα θα ξετρελαίνονται και μόνο που τα βλέπουν.
    Αυτό το μήνα,έχουν γενέθλεια τα παιδάκια μου,και μια και θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα τα γιορτάσουμε όπως συνηθίζαμε,θα ήθελα να τα φτιάξω για να κεράσουν στο σχολείο.Όμως φοβάμαι μήπως δεν τα καταφέρω.
    Επίσης που θα βρω χωνάκι με βάση που δεν έχουμε Σκλαβενίτη.;
    #
    Σχόλιο από monbebe, 15-9-09  
    dimikl,
    ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Καταρχην,μην αποθαρρύνεσε διότι θα τα καταφέρεις μια χαρά.Ειναι απλά,εύκολα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.Εαν νομίζεις οτι θα σε δυσκολέψει η ζαχαρόπαστα,μπορείς να τα φτιάξεις και με σοκολάτα όπως τα έφτιαξε η φίλη μας η ΛΑΜΠΗ που πρόσθεσε και φωτογραφια.Μόλις στεγνώσουν μπορείς να τα τυλίξεις.
    Χωνάκια με βάση έχω δεί και στον Βασιλόπουλο.Εαν όμως δεν μπορείς να βρεις,θα μπορούσες να ρωτήσεις το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου εαν έχει.Εαν δεν έχει και θέλει μπορεί να σε εξυπηρετήσει και να σου παραγγείλει μερικά.Οτι θέλεις εγω εδώ είμαι.
    #
    Σχόλιο από ΛΑΜΠΗ, 25-9-09  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ. DIMIKL ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 25-9-09  
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/ganache-creme.html

    ΛΑΜΠΗ, εδώ υπάρχει η συνταγή για τη γκανας, αλλά εγώ επειδή ήθελα λίγη ποσότητα, έβαλα 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος,και άλλο τόσο περίπου κουβερτούρα.Κρέμα γάλακτος μία μικρή παχύσευστη, τη ζάχαρη και λίγο βούτυρο.Είχα φτιάξει μισή δόση σοκολατένιο κέικ με τα συνηθισμένα υλικά,και το θρυμμάτισα.Μέσα εκεί έριξα την γκανας και μερικές κουταλιές σιρόπι και ανακάτεψα. Έγινε ένα μείγμα πολύ ωραίο έτσι ώστε μπορούσα να το πλάσω σε μπαλάκια και να ενώνεται ωραία.
    Με αυτό γέμισα τα χωνάκια. Όσο για το μαγικό γλάσο και τη ζαχαρόπαστα,έκανα ακριβώς ότι λένε οι συνταγές με τη διαφορά ότι δεν έβαλα γλυκερίνη στη ζαχαρόπαστα.
    #
    Σχόλιο από sissi29, 8-1-10  
    na rwtisw kai kati akomi...tha mporw na ta tiliksw meta h tha ginoun xalia?
    #
    Σχόλιο από gvch, 25-3-10  
    monbebe εγώ είμαι καινούρια στην παρέα και εντέλως άσχετη και επειδή τα βρίσκω τέλεια σαν ιδέα θέλω να τα κάνω για τη βάφτιση της κόρης μου.Σε παρακαλώ πες μου μονο πόσες μέρες πριν να τα κανω για να είναι φρέσκα και αν πρέπει να τα βάλω στο ψυγείο πριν ή μετά το τύλιγμα.Πάντως τι να πω θερμά συγχαρητήρια,φαίνοντα τέλεια.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 26-3-10  
    gvch,σκεπτόμενη ότι ένα κεικ το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας άνετα 3 ημέρες,θα έλεγα ότι αυτά που θα συσκευαστούν και αμέσως μετά την διακόσμηση σίγουρα θα παραμείνουν φρέσκα 7 ημέρες.
    #
    Σχόλιο από euapap, 22-11-10  
    monbebe ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα.
    Σκέφτομαι να το κάνω και εγω για τη γιορτή της Αγ. Αννης.
    Να σε ρωτήσω κάτι ελπίζω να μην έχει απαντηθεί νωρίτερα
    Τα κεκάκια σε τί φόρμα τα έβαλες ώστε να ταιριάζουν με τα χωνάκια;;
    #
    Σχόλιο από monbebe, 22-11-10  
    Καλησπέρα φιλη μου.Τα κεικ τα εβαλα σε καραμελοχαρτο νουμερο 4.Ειναι το κλασικο καραμελοχαρτο που βρίσκεις στα σουπερ μάρκετ.Το χωνακι αυτο ταιριαξε απόλυτα.Θα μπορουσες επίσης εαν δεν βρεις τετοια ιδια και βρεις μεγαλύτερα χωνάκια,να προσαρμόσεις ενα μεγαλυτερο καραμελοχαρτο που θα πάρεις.
    #
    Σχόλιο από stavroulla, 7-5-11  
    Θα ήθελα να τα κάνω για τη γιορτή του γιού μου Κωνσταντίνου αλλά δε ξέρω που να βρώ χωνάκια εδώ στη Κύπρο μήπως ξέρει κάποια να μου πεί;
    #
    Σχόλιο από Fotni, 4-1-13  
    Καλή Χρονιά σε όλους
    Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για το site σας για τις όμορφες ιδέες που μας δίνεται.
    Ότι και αν έχω φτιάξει έχει πάντα επιτυχία και είναι πεντανόστιμο. Αυστηρός κριτής ο 3 χρόνος γιός μου που πάντα του αρέσουν τα φαγητά που φτιάχνω.Για την ονομαστική του εορτή θα φτιάξω για το σχολείο τα ice cream cupcakes και θα ήθελα να σας κάνω τις εξής ερωτήσεις:Επειδή η ποσότητα που θα φτιάξω είναι μεγάλη (περίπου 30 κομμάτια) θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει τρόπος να διατηρήσω την ζύμη των cakes στην διάρκεια ψησίματος των πρώτων κομματιών ή θα πρέπει να φτιάχνω καινούργια ζύμη για κάθε 12άδα. Επίσης για την ποσότητα που χρειάζομαι θα πρέπει να ετοιμάσω 3 δόσεις ζαχαρόπαστας για να καλύψω τα κεκάκια?

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι μια Λαχταριστή Χρονιά σε όλους
    #
    Σχόλιο από monbebe, 4-1-13  
    Fotni,καλη χρονια ευχομαι!
    Καταρχας να σου πώ οτι όπως ειδες και στις φωτογραφιες,δεν γεμιζουμε τα χωνακια με το μειγμα του κεικ,αλλα ψηνουμε ξεχωρα κεικακια και στη συνεχεια τα τοποθετουμε μεσα.Το νουμερο του καραμελοχαρτου που εχω χρησιμοποιησει ειναι το 4,το κλασικο καραμελοχαρτο που θα βρεις σε ολα τα σουπερ μαρκετ.Μια δοση για κεικ λοιπον θα σου φτασει ανετα για 30 κεικ τετοιου μεγεθους.Μπορεις για να μην σου μεινει η ζυμη (αν και να μεινει 15 λεπτα οσο να ψηθει η μια φουρνια δεν παθαινει κατι)μπορεις να χρησιμοποιησεις τις 12αρες μαφινιερες εαν εχεις 3, ταυτοχρονα.Για την ζαχαρόπαστα νομιζω οτι με μια δοση εισαι οκ,εαν βαλεις τρουφα.Εαν θες να κανεις και επιπλεον σχεδιο επάνω τοτε να φτιαξεις διπλη.Τρεις δοσεις σε καμια περιπτωση.Καλη επιτυχια και περιμενω νεα!

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από stelia, 21-7-09  
    Αντί για χωνάκια θα μπορούσατε να χρεισιμοποιήσετε και ποτηράκια του κρασιού! Τά έδειξε ο Παρλιάρος στην εκπομπή του! ΄Ηταν το ίδιο εντυπωσιακά γιατί με το γυαλί φαίνεται και ότι βάζεις και στο κάτω μέρος!
    #
    Σχόλιο από ΛΑΜΠΗ, 29-8-09  
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΓΡΑΦΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΝΙΚΕ ΠΟΙΟ ΜΠΕΛΑΛΙΔΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 24-9-09  
    Τελικά κορίτσια,τα κατάφερα!!Έτρεξα,κουράστηκα,έκανα ένα πάγκο κουζίνας αγνώριστο από τα γλάσα,αλλά...χαλάλι!Το αποτέλεσμα μας αντάμειψε,και μένα και τα παιδάκια μου.Μένει να ακούσουμε τα σχόλια των συμμαθητών του αύριο στο σχολείο που θα τα κεράσει.
    Αντί λοιπόν για κεκάκια,έφτιαξα μισή δόση σοκολατένιο κέικ το οποίο ανακάτεψα με γκανάσ και σιρόπι από γλυκό κεράσι,και η γεύση του ήταν καταπληκτική.Να είναι καλά η elenikolas που είχε την ιδέα,και η delicious που μου την είπε.Τα μισά τα κάλυψα με το μαγικό γλάσο[ΡΟΖ]και τα υπόλοιπα με κίτρινη ζαχαρόπαστα.Σκόρπισα χρωματιστή ζάχαρη,και τα τύλιξα και εγώ με κόκκινα και πορτοκαλί σελοφάν.ΤΈΛΕΙΑ!!!
    Στη γεύση,πολύ καλά επίσης.
    Σ΄ευχαριστούμε πολύ monbebe,που μοιράστηκες την όμορφη αυτή ιδέα μαζί μας.Σου αξίζουν, όχι 5 αλλά πολλά περισσότερα πηρουνάκια!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικές οδηγίες

    Παγωτοκεκάκια
    Προστέθηκε από greg97
    5
           
           
    (25)
    Μασκαρεμένα παγωτάκια
    Προστέθηκε από Μαρια η Κύπρια
    5
           
           
    (3)
    Cupcakes σκατζοχοιράκια
    Προστέθηκε από bvick
    4.875
           
           
    (8)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της 1712irini
    Κεικ
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της krokos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 176 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1
    Αγαπημένα γλυκά!
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της mom2twins