Icing (γλάσο) με μπεζέδες (χωρίς ωμά αυγά)
Επειδή γενικά δε θέλω να χρησιμοποιώ ωμά αυγά, με έχει βολέψει πολύ αυτή η συνταγή για διακόσμηση μπισκότων με μπεζέδες (μαρεγκάκια).
Λίγα μυστικά ακόμα
Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές καταλήγω να το φτιάχνω "με το μάτι", προσθέτοντας κυρίως τη σκόνη από τους μπεζέδες. Παραλλαγές της συνταγής έχω βρει σε διάφορα sites (π.χ. http//www.wilton.com/recipe/Royal-Icing) όπου χρησιμοποιούν meringue powder... δεν έχω βρει τέτοιο προϊόν, οπότε απλά δοκίμασα να κάνω σκόνη τους μπεζέδες και δούλεψε μια χαρά!!! Δεν ξέρω αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για "κόλλα" σε σπιτάκια χριστουγεννιάτικα, φέτος λέω να το δοκιμάσω και θα σας πω αν κάνει!
Υλικά
-
250 γρ. άχνη
-
3-4 μπεζέδες που τους έχουμε κάνει λεπτή σκόνη στο μούλτι (αγορασμένοι ή σπιτικοί), ώστε να έχουμε τουλάχιστον 3 κ.σ. από τη σκόνη
-
2-3 κ.σ. νερό ή όσο πάρει
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Με το μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 7-10 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
-
2
Αν θέλουμε προσθέτουμε άρωμα ή/και χρώμα.
-
3
Θέλουμε να βγει ένα πηχτούτσικο μείγμα (σαν τις μαρέγκας, να αφήνει δηλαδή "μύτες") για να μπορέσουμε να ζωγραφίσουμε τα μπισκοτάκια μας.
-
4
Αν προσθέσετε υγρό χρώμα ίσως χρειαστεί στην αρχή να είναι πιο πηχτό το μείγμα σας, καθώς το χρώμα θα το αραιώσει.
-
5
Διακοσμείτε και αφήνετε να στεγνώσει ένα βράδυ τουλάχιστον.
Σχόλια (9)