Ιμάμ εύκολο και πολύ ιδιαίτερο
Ένα εύκολο και πεντανόστιμο ιμάμ χωρίς τη γνωστή ταλαιπωρία της μελιτζάνας.
Recipe by lianaki
Υλικά
-
1/2 κιλό μελιτζάνες αργίτικες (εγώ βάζω ότι μελιτζάνα βρω)
-
6 κρεμμύδια μέτρια κομμένα (όπως στη χωριάτικη σαλάτα)
-
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
3 πιπεριές μακρόστενες πράσινες (κέρατα) κομμένες σε ροδέλες
-
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
-
1-1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 φλ. κουκουνάρι ή αμύγδαλο χοντροκομμένο
-
1/2 φλ. σταφίδες
-
1 κ.σ. ζάχαρη (μην τη φοβηθείτε, του πάει πολύ)
-
λίγο αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις αφήνουμε μέσα σε νερό με μπόλικο αλάτι για 30 λεπτά.
-
2
Μετά τις στραγγίζουμε, τις στύβουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
-
3
Σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι στο λάδι τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν και να μαραθούν.
-
4
Σβήνουμε με την ντομάτα.
-
5
Προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι ή το αμύγδαλο, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
-
6
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις.
-
7
Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαυρίσουν λίγο τα κρεμμύδια από πάνω.
Σχόλια (27)