κύρια φωτογραφία συνταγής Ιμάμ
maria_naousa
maria_naousa @cook_8471268
θεσσαλονικη,ellada

Λίγα μυστικά ακόμα

Παραλλαγή για slow cooker -από SitronellaΜετά το βήμα 5 έβαλα τις μελιτζάνες στο slow cooker και συνέχισα τη συνταγή ως έχει εκεί. Το έβαλα στο αυτόματο για 6 ώρες και έγιναν υπέροχες, πάρα πολύ μαλακές. Τις μελιτζάνες τις είχα ψήσει στο γκριλ και δεν τις είχα τηγανίσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
  1. 5 μεγάλες μελιτζάνες
  2. 4 κρεμμύδια ξερά
  3. 3 ντομάτες
  4. μαιντανός
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. 1 πρέζα ζάχαρη
  8. 1 κουταλάκι κανέλλα
  9. ελαιόλαδο
  10. φέτα []

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις κόβουμε οριζόντια στη μέση.

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λαδι

  3. 3

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση, κόβουμε σε κυβάκια τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.

  4. 4

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι για 5-7 λεπτά, προσθέτουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε μια πρέζα ζάχαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα.

  5. 5

    Τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.

  6. 6

    Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες, τις ανοίγουμε στη μέση με ένα πιρουνάκι και τις γεμίζουμε με τη γέμιση μας.

  7. 7

    Αν περισσέψει γέμιση, τη βαζουμε και αυτή στο ταψί, όπου έχει κενά..

  8. 8

    Ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

  9. 9

    Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με τριμμένη φέτα..

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

AMALIASY
AMALIASY @cook_8454878
Τέλεια συνταγούλα! Και αν προσθέσεις και σκορδάκι είναι ακόμα πιο τέλεια....

Από

maria_naousa
maria_naousa @cook_8471268
στις
θεσσαλονικη,ellada