Ιμάμ
Λίγα μυστικά ακόμα
Παραλλαγή για slow cooker -από SitronellaΜετά το βήμα 5 έβαλα τις μελιτζάνες στο slow cooker και συνέχισα τη συνταγή ως έχει εκεί. Το έβαλα στο αυτόματο για 6 ώρες και έγιναν υπέροχες, πάρα πολύ μαλακές. Τις μελιτζάνες τις είχα ψήσει στο γκριλ και δεν τις είχα τηγανίσει.
Υλικά
-
5 μεγάλες μελιτζάνες
-
4 κρεμμύδια ξερά
-
3 ντομάτες
-
μαιντανός
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
1 κουταλάκι κανέλλα
-
ελαιόλαδο
-
φέτα []
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις κόβουμε οριζόντια στη μέση.
-
2
Τσιγαρίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λαδι
-
3
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, κόβουμε σε κυβάκια τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
-
4
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι για 5-7 λεπτά, προσθέτουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε μια πρέζα ζάχαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα.
-
5
Τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
-
6
Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες, τις ανοίγουμε στη μέση με ένα πιρουνάκι και τις γεμίζουμε με τη γέμιση μας.
-
7
Αν περισσέψει γέμιση, τη βαζουμε και αυτή στο ταψί, όπου έχει κενά..
-
8
Ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
-
9
Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με τριμμένη φέτα..
Σχόλια (11)