Ινδικό κοτόπουλο κάρυ
Ένα κοτόπουλο διαφορετικό, όταν έχετε βαρεθεί να το μαγειρεύετε συνέχεια με τον ίδιο τρόπο.. Με μπόλικα μπαχαρικά όπως είναι φυσικό μιας και πρόκειται για ινδική συνταγή, αλλά ταυτόχρονα καθόλου "βαρύ" για το στομάχι. Μπορείτε να το μαγειρέψετε δοκιμασμένα και σε όσους δεν είναι λάτρεις των διαφορετικών και ξένων γεύσεων.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή την συνταγή την πήρα από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και τον Βασίλη Καλλίδη. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι μπασμάτι και να προσθέσετε πάνω λίγο στιμμένο λεμόνι και γιαουρτάκι που χαρίζει και λίγη δροσιά. Ή αντί για λεμόνι 2 ξινόμηλα πράσινα χοντροκομμένα όπως το κάνουν στην Ινδία.
Υλικά
-
800 γρ. μπουτάκια ή στήθος φιλέτο κοτόπουλο σε κομματάκια
-
1/2 φλ. σπορέλαιο
-
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια (μισοφέγγαρα)
-
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
-
50 γρ. τζίντζερ τριμμένο
-
2 ντομάτες κομματάκια
-
1 ποτ. γάλα ή κρέμα καρύδας
-
1/2 κοφτό κ.γ. κουρκουμά
-
1/2 κοφτό κ.γ. κόλιανδρο ξερό
-
1/2 κοφτό κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
-
1/2 κοφτό κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
1 κ.γ. κίτρινο κάρυ
-
λίγο ξερό τσίλι
-
λίγο μοσχοκάρυδο
-
λίγο κύμινο
-
2 δαφνόφυλλα
-
3-4 γαρίφαλλα
-
1 ξυλάκι κανέλα
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι ή καλύτερα σε γουόκ αν έχουμε, το τσίλι μαζί με το λάδι, τη δάφνη, το μοσχοκάρυδο, τα γαρίφαλλα, την κανέλα και το πιπέρι για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
-
2
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ. (αν δεν έχουμε φρέσκο τζίντζερ μπορούμε να προσθέσουμε σε σκόνη). Αχνίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς.
-
3
Αφού έχουμε σωτάρει το κοτόπουλο για 10 λεπτά σε ένα τηγάνι ή το έχουμε ζεματίσει σε βραστό νερό, το προσθέτουμε κι αυτό μέσα στο τηγάνι με τα κρεμμύδια κτλ.
-
4
Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
-
5
Τέλος, προσθέτουμε στο φαγητό τα υπόλοιπα μπαχαρικά (κουρκουμά, κόλιανδρο, πάπρικα, κίτρινο κάρυ, κύμινο) και το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 με 15 λεπτά.
-
6
Σχόλια (21)