κύρια φωτογραφία συνταγής Ινδικό Κοτόπουλο Κόρμα

Ινδικό Κοτόπουλο Κόρμα

bilidio
bilidio @cook_8474182
rodos,ellada

Κοτόπουλο με γιαούρτι, κρέμα καρύδας και μπαχαρικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Λίγο βαρύ για το καλοκαίρι, αλλά στην Ιταλία ο καιρός ακόμα σηκώνει χειμωνιάτικες συνταγές!Αν αγαπάτε τα ξερά φρούτα στο φαγητό, προσθέστε μερικά ξηρά δαμάσκηνα ή μαύρες σταφίδες προς το τέλος, ταιριάζουν άψογα!Βασικότατο συστατικό του είναι η κρέμα καρύδας, η οποία υπάρχει και στα ελληνικά super markets.Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 μικρά κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (συνολικά περίπου 400 γρ.)
  2. 150 γρ. κρέμα ινδικής καρύδας
  3. 4-5 φιλέτα από στήθος κότας κομμένα σε μπουκίτσες
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  5. 1 κουταλάκι μείγμα garam masala (κανέλα, γαρύφαλλο και κάρδαμο)
  6. 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  7. λίγή ξερή σκόνη τζίντζερ
  8. 1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  9. 1 κοφτό κουταλάκι σκόνη κάρυ
  10. 1 κουταλιά ζάχαρη
  11. αλάτι
  12. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προαιρετικά μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στα μπαχαρικά, το σκόρδο και το λάδι 2 ώρες πριν το μαγείρεμα.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να μαλακώσει.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε και νερό.

  5. 5

    Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα του.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

vir
vir @virxanth
εξαιρετικό!!! επειδή δεν είχα massala, να πω ότι έβαλα τα μπαχαρικά που ανέφερες (3/4 κουτ. γλυκού κανέλλα, 1/3 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο και τους σπόρους από 4 σπυριά κάρδαμο) σ\' ένα τηγάνι και τα τσιγάρισα μόνα τους για να βγάλουν τα αρώματα, προσθέτοντας λίγες σταγόνες νερού στο τέλος για να γίνουν αλοιφή. Είμαι σίγουρη ότι υπολείπεται της original, αλλά για όσες σκέφτονται πού να τρέχω ίσως είναι μια λύση. Και πάλι εξαιρετικό!!!!

Από

bilidio
bilidio @cook_8474182
στις
rodos,ellada