Ινδικό Κοτόπουλο Κόρμα
Κοτόπουλο με γιαούρτι, κρέμα καρύδας και μπαχαρικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Λίγο βαρύ για το καλοκαίρι, αλλά στην Ιταλία ο καιρός ακόμα σηκώνει χειμωνιάτικες συνταγές!Αν αγαπάτε τα ξερά φρούτα στο φαγητό, προσθέστε μερικά ξηρά δαμάσκηνα ή μαύρες σταφίδες προς το τέλος, ταιριάζουν άψογα!Βασικότατο συστατικό του είναι η κρέμα καρύδας, η οποία υπάρχει και στα ελληνικά super markets.Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι
Υλικά
-
2 μικρά κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (συνολικά περίπου 400 γρ.)
-
150 γρ. κρέμα ινδικής καρύδας
-
4-5 φιλέτα από στήθος κότας κομμένα σε μπουκίτσες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 κουταλάκι μείγμα garam masala (κανέλα, γαρύφαλλο και κάρδαμο)
-
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
-
λίγή ξερή σκόνη τζίντζερ
-
1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
-
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη κάρυ
-
λίγο καυτερό πιπέρι
-
1 κουταλιά ζάχαρη
-
αλάτι
-
νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προαιρετικά μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στα μπαχαρικά, το σκόρδο και το λάδι 2 ώρες πριν το μαγείρεμα.
-
2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να μαλακώσει.
-
3
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
-
4
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε και νερό.
-
5
Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα του.
Σχόλια (4)