Ινδοκάρυδο σιροπιαστό

Bαθμολογία: 4.7383
       
 
107 ψήφοι
NtinaKom, 06.11.07

Περιγραφή

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα κλασσικό σιροπιαστό γλυκό που πιστεύω ότι θα σας αρέσει πολύ!!
Ινδοκάρυδο σιροπιαστό
photo: xaroula

Συνταγή από:

NtinaKom

14 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι φυτική μαργαρίνη
  • 3/4 του ποτηριού γάλα κρύο
  • 1 ποτήρι ινδοκάρυδο
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλάκια μπαίηκεν πάουντερ

Σιρόπι:
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι γάλα κρύο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Καρύδα , Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 53' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ενώνουμε σε λεκανίτσα τα στερεά υλικά (αλεύρι, σιμιγδάλι, ινδοκάρυδο, μπαίηκεν).
  2. Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε την μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τ' αυγά και διαδοχικά το γάλα με τα ενοποιημένα στέρεα υλικά.
  3. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.
  4. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι για 5 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γάλα και αμέσως μετά το ζεστό σιρόπι.
Καλή Επιτυχία!!!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γάλα που χρησιμοποιούμε πριν το σιρόπιασμα του γλυκού είναι αυτό που κάνει την διαφορά διότι βοηθά το σιρόπι να εμποτιστεί σε όλο το γλυκό και όχι να μείνει στον πάτο του ταψιού. Περιμένω τις εντυπώσεις σας.

Σχετικές συνταγές

    129 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από angel, 27-11-07  
    Την έφτιαξα και μου άρεσε πάρα πολύ! Συγχαρητήρια! Απλά να επισημάνω ότι προφανώς λόγω κεκτημένης ταχύτητας έχει ξεχαστεί στα υλικά η ζάχαρη που χτυπάμε με τη μαργαρίνη. Εγώ έβαλα 1 ποτήρι πάντως, ήταν μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 30-11-07  
    Έχεις δίκιο και συγνώμη, η ζάχαρη όντως είναι ένα ποτήρι.
    #
    Σχόλιο από angelakapa, 31-1-08  
    Πραγματικά πεντανόστιμο και γρήγορο, αλλά το σιρόπι που δίνεται μου έπεσε λίγο και έτσι το διπλασίασα τελικά.
    #
    Σχόλιο από virginia, 22-6-08  
    Πολύ νόστιμο και πανεύκολο γλυκο!! Το μόνο που δεν έκανα ήταν το κόλπο με το γάλα πριν το σιρόπι γιατί το φοβήθηκα λίγο, για να πω την αλήθεια :p
    Έβαλα απλά περίπου 1 1/2 ποτήρι νερό αντί για 1 και το είχα έτοιμο μόλις έβγαλα το γλυκό από το φούρνο, ξεφόρμαρα και σιρόπιασα σιγά-σιγά. Πέτυχε, καθόλου ξερό και αφράτο, σιροπιασμένο παντού.
    Super!! Merci!! :)
    #
    Σχόλιο από athanasia7755, 16-10-08  
    δεν λετε τι νουμερο ταψι θα χρειαστουμε αν ειναι ευκολο παρακαλω γραψτε
    #
    Σχόλιο από evdoba, 21-10-08  
    Το έκανα προχτές. Αντικατέστησα το σιμιγδάλι με καλαμποκίσιο και έγινε πάλι νόστιμο! Τέλειωσε το μισό όσο ήταν ακόμα ζεστό... Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 21-10-08  
    Ανάλογα με το πόσο "φουσκωτό" το θέλεις, επιλέγεις το νούμερο του ταψιού. Στο τετράγωνο ταψί της κουζίνας γίνεται πιστεύω πολύ καλό.
    #
    Σχόλιο από athanasia7755, 22-10-08  
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-10-08  
    καταπληκτικο,αφρατο,πεντανοστιμο,το σιροπι το εκανα και εγω σχεδον διπλασιο κατα τα αλλα ττο εκανα οπως λεει η συνταγη ακομα και το γαλα πριν το σιροπι ενω το φοβομουν το εκανα και απο πανω εβαλα καρυδα τριμενη μπραβο για την συνταγη
    #
    Σχόλιο από anna1973, 22-11-08  
    τελεια!!!!!.την εψαχνα χρονια αυτη την εκδοχη.Εγω προσθεσα και μια βανιλια στο σιροπι
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 26-11-08  
    Είναι καταπληκτικό!!! Έφτιαξα και εγώ διπλή δόση σιροπιού και έγινε τέλειο!! Μη φοβηθείτε το γάλα ίσα ίσα το κάνει σούπερ αφράτο. Ευχαριστούμε για τη συνταγή:-)
    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 26-11-08  
    Ειναι τελοιο το εφτιαξα και πηγα λιγο στην δουλεια μου και ολι μου ζυταγανε την συνταγη και η δικοι μου τους αρεσε πολυ ,γαλα δεν εβαλα το φοβομουν ελπιζω την αλλη φορα να βαλω τα πιρουνακια αξιζουν ΜΠΡΑΒΩ .
    #
    Σχόλιο από manmarlizeir, 14-3-09  
    Καταπληκτική συνταγή!!!
    Την έψαχνα καιρό...
    Το έφτιαξα χθες κι έχει σχεδόν τελειώσει.
    το κόλπο με το γάλα πολύ καλό, και δεν χάνεις χρόνο περιμένοντας να κρυώσει.
    Μόνο το σιρόπι πέφτει λίγο και θέλει όντως διπλή δόση.
    Μπράβο και πάλι μπράβο!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤ ΚΑΤ, 17-4-09  
    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!!! ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ 1 ΜΕΡΑ!!!
    #
    Σχόλιο από iouliako, 24-4-09  
    Απο τα ποιο καλα γλυκα που χω φτιαξει και
    χω δοκιμασει.
    Να σε ρωτησω κατι αυτο με το γαλα πριν απο το σιροπι δικη σου ιδεα?
    Μπορει αραγε να μπει και στην καρυδοπιτα το γαλα πριν το σιροπι?
    Παντως μπραβο σου .
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 24-4-09  
    Tο γάλα το εμπνεύστηκα απο το σιρόπιασμα τούρτας στην οποία δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το κλασσικό σιρόπι. Το αποτέλεσμα ήταν ν' αφρατέψει το παντεσπάνι και να μείνει μαλακό και πολύ αφράτο. Όντως μπορείς να το χρησιμοπιήσεις και στην καρυδόπιτα αλλά και στο ραβανί. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 24-4-09  
    Καλημερα να ρωτησω και εγω κατι, η φυτικη μαργαρινη πια ειναι?
    #
    Σχόλιο από flora, 4-5-09  
    Πολύ αφράτο και νόστιμο! Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 5-5-09  
    Φυτικη μαργαρινη εννοεις το κλασσικο βιταμ?
    #
    Σχόλιο από flora, 5-5-09  
    Εγώ θα έλεγα ναι, καθώς μαργαρίνη νομίζω είναι μόνο το φυτικό βούτυρο δηλ. τύπου βιτάμ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    108 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από angel, 27-11-07  
    Την έφτιαξα και μου άρεσε πάρα πολύ! Συγχαρητήρια! Απλά να επισημάνω ότι προφανώς λόγω κεκτημένης ταχύτητας έχει ξεχαστεί στα υλικά η ζάχαρη που χτυπάμε με τη μαργαρίνη. Εγώ έβαλα 1 ποτήρι πάντως, ήταν μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 30-11-07  
    Έχεις δίκιο και συγνώμη, η ζάχαρη όντως είναι ένα ποτήρι.
    #
    Σχόλιο από angelakapa, 31-1-08  
    Πραγματικά πεντανόστιμο και γρήγορο, αλλά το σιρόπι που δίνεται μου έπεσε λίγο και έτσι το διπλασίασα τελικά.
    #
    Σχόλιο από virginia, 22-6-08  
    Πολύ νόστιμο και πανεύκολο γλυκο!! Το μόνο που δεν έκανα ήταν το κόλπο με το γάλα πριν το σιρόπι γιατί το φοβήθηκα λίγο, για να πω την αλήθεια :p
    Έβαλα απλά περίπου 1 1/2 ποτήρι νερό αντί για 1 και το είχα έτοιμο μόλις έβγαλα το γλυκό από το φούρνο, ξεφόρμαρα και σιρόπιασα σιγά-σιγά. Πέτυχε, καθόλου ξερό και αφράτο, σιροπιασμένο παντού.
    Super!! Merci!! :)
    #
    Σχόλιο από athanasia7755, 22-10-08  
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-10-08  
    καταπληκτικο,αφρατο,πεντανοστιμο,το σιροπι το εκανα και εγω σχεδον διπλασιο κατα τα αλλα ττο εκανα οπως λεει η συνταγη ακομα και το γαλα πριν το σιροπι ενω το φοβομουν το εκανα και απο πανω εβαλα καρυδα τριμενη μπραβο για την συνταγη
    #
    Σχόλιο από anna1973, 22-11-08  
    τελεια!!!!!.την εψαχνα χρονια αυτη την εκδοχη.Εγω προσθεσα και μια βανιλια στο σιροπι
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 26-11-08  
    Είναι καταπληκτικό!!! Έφτιαξα και εγώ διπλή δόση σιροπιού και έγινε τέλειο!! Μη φοβηθείτε το γάλα ίσα ίσα το κάνει σούπερ αφράτο. Ευχαριστούμε για τη συνταγή:-)
    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 26-11-08  
    Ειναι τελοιο το εφτιαξα και πηγα λιγο στην δουλεια μου και ολι μου ζυταγανε την συνταγη και η δικοι μου τους αρεσε πολυ ,γαλα δεν εβαλα το φοβομουν ελπιζω την αλλη φορα να βαλω τα πιρουνακια αξιζουν ΜΠΡΑΒΩ .
    #
    Σχόλιο από manmarlizeir, 14-3-09  
    Καταπληκτική συνταγή!!!
    Την έψαχνα καιρό...
    Το έφτιαξα χθες κι έχει σχεδόν τελειώσει.
    το κόλπο με το γάλα πολύ καλό, και δεν χάνεις χρόνο περιμένοντας να κρυώσει.
    Μόνο το σιρόπι πέφτει λίγο και θέλει όντως διπλή δόση.
    Μπράβο και πάλι μπράβο!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤ ΚΑΤ, 17-4-09  
    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!!! ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ 1 ΜΕΡΑ!!!
    #
    Σχόλιο από flora, 4-5-09  
    Πολύ αφράτο και νόστιμο! Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από milva, 6-5-09  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΣΟΥ.ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 9-5-09  
    Πολύ καλή η συνταγή!!! αλλά θέλει οπωσδήποτε διπλή δόση σοροπιού!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-5-09  
    Η συνταγη ειναι υπεροχη.Την εφτιαξα για ενα τραπεζι που θα πηγενα, να πω την αληθεια δεν εβαλα ολο το σιροπι,εβαλα το μισο,γιατι φοβηθηκα μην βγει πολυ συροπιασμενο, αλλα τουλαχιστον την μια δοση την θελει οπωσδοιποτε.Ξετρελαθηκαν ολοι,εκανα και καποιες αλλαγες εβαλα την μιση ζαχαρη και λιγο παραπανω ινδοκαρυδο γιατι μου αρεσει πολυ!!!!Ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 23-6-09  
    Πολύ νόστιμο κι εύκολο το γλυκό! Η κόρη μου ξετρελάθηκε, που της αρέσουν τα σιροπιαστά ιδιαίτερα. Κορυφαίο είπε!
    Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 25-8-09  
    Πανοστιμη,μονο που δεν τρωγεται μονος μου.
    Παει το στομαχι μου.
    Διπλη δοση τελικα στο σιροπι.
    Μπραβο.
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 24-9-09  
    Μμμμμ! τέλειο είναι! :) Μολις το σιρόπιασα και δεν κρατήθηκα! Μπράβο και σε ευχαριστώ !
    #
    Σχόλιο από Eva_in_London, 12-10-09  
    Φοβήθηκα κάπως τό γάλα καί το ζεστό σιρόπι πάνω στό ζεστό γλυκό, αλλά δε μετάνιωσα που ακολούθησα τή συνταγή βήμα-βήμα!
    Πολύ νόστιμο, καί όντως τό γλυκό ήταν σιροπιασμένο καλά σε όλα τά σημεία!
    #
    Σχόλιο από sissoyla, 21-10-09  
    Και λιγα ειναι τα πιρουνακια που εβαλα.Αξιζει αλλα τοσα.ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΗΑ γαι την υπεροχη σινταγη.το εφιαξα χθες και εγεναι ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΙΚΩ.απο καιρο ψαχνω τη σινταγη και Σευχαριστω που την μιραστηκατε μ μας
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από athanasia7755, 16-10-08  
    δεν λετε τι νουμερο ταψι θα χρειαστουμε αν ειναι ευκολο παρακαλω γραψτε
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 21-10-08  
    Ανάλογα με το πόσο "φουσκωτό" το θέλεις, επιλέγεις το νούμερο του ταψιού. Στο τετράγωνο ταψί της κουζίνας γίνεται πιστεύω πολύ καλό.
    #
    Σχόλιο από iouliako, 24-4-09  
    Απο τα ποιο καλα γλυκα που χω φτιαξει και
    χω δοκιμασει.
    Να σε ρωτησω κατι αυτο με το γαλα πριν απο το σιροπι δικη σου ιδεα?
    Μπορει αραγε να μπει και στην καρυδοπιτα το γαλα πριν το σιροπι?
    Παντως μπραβο σου .
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 24-4-09  
    Tο γάλα το εμπνεύστηκα απο το σιρόπιασμα τούρτας στην οποία δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το κλασσικό σιρόπι. Το αποτέλεσμα ήταν ν' αφρατέψει το παντεσπάνι και να μείνει μαλακό και πολύ αφράτο. Όντως μπορείς να το χρησιμοπιήσεις και στην καρυδόπιτα αλλά και στο ραβανί. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 24-4-09  
    Καλημερα να ρωτησω και εγω κατι, η φυτικη μαργαρινη πια ειναι?
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 5-5-09  
    Φυτικη μαργαρινη εννοεις το κλασσικο βιταμ?
    #
    Σχόλιο από flora, 5-5-09  
    Εγώ θα έλεγα ναι, καθώς μαργαρίνη νομίζω είναι μόνο το φυτικό βούτυρο δηλ. τύπου βιτάμ.
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 12-10-10  
    Άλλα σου γράφω και άλλα καταλαβαίνεις φαίνεται. Δεν είπα οτι χρειάζεται 2πλάσιο σιρόπι, αυτό το γράφουν οι σχολιαστές της συνταγής, επίσης αναφέρω στην εκτέλεση ότι σε καυτό γλυκό ρίχνεις το γάλα και το σιροπιάζεις. Όσον αφορά την συνοχή του γλυκού, μάλλον έπρεπε να το κάνεις σε μικρότερο ταψί για να πάρει ύψος, έτσι δεν θα είχες πρόβλημα και με την δοσολογία του σιροπιού. Συνήθως δεν απαντώ σε σχολιασμούς των συνταγών μου αλλά σ' εσένα απάντησα γιατί μου έκανε εντύπωση οτι έγραψες τα ακριβώς αντίθετα απο όλους τους άλλους. Και πάλι περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα που λένε!!!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 4-12-10  
    Καλησπέρα, επειδή θέλω να το φτιάξω αύριο για δώρο, μπορείτε να μου πείτε πόσο είναι το 1 ποτήρι μαργαρίνη? Είναι 250γρ? Ευχαριστώ, όποιος ξέρει παρακαλώ να βοηθήσει...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-10  
    bebinna το 1 φλ μαργαρίνη είναι 225γρ. οπότε δεν έπεσες και πολύ έξω με τα 250.
    Εάν θέλεις άλλη φορά, έχουμε ένα ωραιότατο άρθρο με τέτοιες μετατροπές. Δες εδώ:
    http://www.sintagespareas.gr/metatropes
    #
    Σχόλιο από DINAKI, 4-7-11  
    σε τι νουμερο ταψακι γινεται καλο το γλυκακι;
    #
    Σχόλιο από The17Tsakali, 15-8-11  
    ενα ποτηρι ποσο ειναι σε ml;;;
    #
    Σχόλιο από yiannis19743, 17-11-11  
    poly oraio bravo soy
    #
    Σχόλιο από Φεβρωνία, 24-1-13  
    Αν δε βάλω το σιμιγδάλι θα έχει μεγάλη διαφορά;;
    #
    Σχόλιο από mariagr, 8-5-13  
    δεν εχω φαρινα. Πρεπει να βαλω παραπανω αλευρι ή μπεϊκιν;
    #
    Σχόλιο από Birbilo 77, 4-4-14  
    Μολις το έφτιαξα. Θα βαθμολογισω μολις δοκιμάσω!!!!
    Δεν φουσκώνει;

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από evdoba, 21-10-08  
    Το έκανα προχτές. Αντικατέστησα το σιμιγδάλι με καλαμποκίσιο και έγινε πάλι νόστιμο! Τέλειωσε το μισό όσο ήταν ακόμα ζεστό... Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από ansou, 29-11-09  
    Εγινε υπεροχο!!!Μοσχοβολησε το σπιτι!!Δεν εβαλα διπλη δοση σιροπιου για να τρωγεται και ως κεικ με το γαλα το πρωι απο τα παιδια.Εβαλα μιση δοση ζαχαρης μεσα και ελαιολαδο αντι για μαργαρινη.Δεν του φανηκε καθολου!Καθιερωνεται και βεβαιως ευχαριστουμε!!
    #
    Σχόλιο από mary_1, 10-2-12  
    πραγματικά υπέροχο!!!!!
    #
    Σχόλιο από ntina3112, 2-9-12  
    Καλησπέρα!5 πιρούνια από μένα γιατί πρώτη φοράέκανα ωραίο σιροπιαστό αν κ δεν είμαι φαν είχα στο ντουλάπι καιρό ινδόκάρυδο κ σιμιγδάλι.ακολούθησα βήμα βήμα τη συνταγή κ το ψήσιμο κ έγινε θεικο!ούτε λασπωσε δεν είναι κ παρά πολύ γλυκό.η μόνη παραλλαγή που έκανα κ φαίνεται στη φωτο είναι ότι χώρισα σε 3 φόρμες το μείγμα κ τις εψησα ταυτόχρονα!την επόμενη φορά νομίζω ότι θα βάλω 1,5 δόση σιρόπι!
    #
    Σχόλιο από magdou, 11-5-14  
    εβαλα ξυσμα πορτοκαλιου μεσα και αντι για γαλα χρησιμοποιησα γαλα ρυζιου, και αντι για βουρυτο καλαμποκελαιο (δεν τρωω καθολου γαλακτοκομικα). διπλη δοση σιροπι και ητανυπεραρκετο. πιο αφρατο δεν ξερω αν θα μπορουσε να γινει!! καθιερωνεται βεβαιως βεβαιως!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της karavour
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της piperitsa kafteri
    γλυκα μου
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123
    Glyka
    Ένα βιβλίο 453 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της pyrialas