Ινδοκαρυδόπιτα

Bαθμολογία: 4.8824
       
 
17 ψήφοι
FOTINIHLIAS, 13.12.09

Περιγραφή

Μια πεντανόστιμη και πάνω από όλα πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις του ινδοκάρυδου.

Ινδοκαρυδόπιτα
photo: Ζουζουνελ

Συνταγή από:

FOTINIHLIAS

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι βούτυρο βιτάμ (1 κεσεδάκι)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ινδοκάρυδο
  • 1 ποτήρι αλεύρι κόκκινο (φαριναπ)
  • 1 βανίλια
  • 6 αυγά

Για το σιρόπι

  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • λίγη κανέλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Καρυδόπιτες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Καρύδα , Αβγά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Τέλος προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Αλείφουμε ένα ταψάκι με αρκετό βούτυρο και βάζουμε το μείγμα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 40 λεπτά περίπου.
  5. Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (μερίδες) που εμείς θέλουμε.
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, περιχύνουμε το γλυκό μας και πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν δεν θέλετε τόσα αυγά η συνταγή γίνετε το ίδιο νόστιμη και με 1-2 λιγότερα.

Για το σιρόπιασμα το γλυκό να είναι κρύο και το σιρόπι ζέστο.

Καλή σας επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 23-7-10  
    Μια νοστιμη και ευκολη ινδοκαρυδοπιτα!
    Ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από viktoriap, 7-9-11  
    Πολύ καλή και εύκολη συνταγή! Τη δοκίμασα σήμερα και το γλυκό βγήκε τέλειο! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Μαρια1972, 21-3-12  
    Οτι και να πω λιγα θα ειναι!Η συνταγη ειναι τελεια.Την μια μερα κανω ενα ταψι και την αλλη μερα δεν υπαρχει ιχνος.Σ`ευχαριστω πολυ για την συνταγη σου.
    #
    Σχόλιο από delphinakigr, 22-8-12  
    Γρηγορο, ευκολο, αφρατο, τέλειο.
    #
    Σχόλιο από meroyla, 5-9-12  
    #
    Σχόλιο από v_vikaki, 27-9-12  
    #
    Σχόλιο από FOTINIHLIAS, 27-9-12  
    σας ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια!!!και εγω μια μερα την φτιαχνω και την αλλη δεν υπαρχει τιποτα!!!
    #
    Σχόλιο από litsa d, 5-12-12  
    κάνω την ίδια συνταγή τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από mkeh78, 5-1-13  
    τέλια γεύση
    #
    Σχόλιο από stefian, 7-1-13  
    #
    Σχόλιο από ΜΙΤΣΟΝΙ, 10-6-13  
    την έφτιαξα ! ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΗ ! Τη μία μέρα την έφτιαξα και την άλλη δεν υπήρχε. Ευχαριστώ ! έψαχνα μία ωραία συνταγή με ινδοκάρυδο !
    #
    Σχόλιο από giwta34, 15-10-13  
    αφρατο ,ευκολο και γρηγορο. απλα τελειο!! 5 πιρουνακια κι απο μενα...ευχαριστουμε για την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από Makoflaffy, 23-2-14  
    ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΟ :-D!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από evridiky, 21-2-15  
    σε τι ταψι το βαζουμε?
    #
    Σχόλιο από evridiky, 21-2-15  
    #
    Σχόλιο από evridiky, 22-2-15  
    εγινε τελεια
    #
    Σχόλιο από clarabelle, 14-6-15  
    Πολύ ωραίο γλυκό.Το έκανα να με μια μικρή παραλαγή,πρόσθεσα μία λιωμένη κουβερτούρα και τρείς κουταλιές κακάο.Έτσι η ινδοκαρυδόπιτα έγινε σοκολατένια.
    #
    Σχόλιο από benni, 14-6-15  
    Πάρα πολύ καλή συνταγή, ο λόγος που βάζω τέσσερα πιρουνάκια αντί για πέντε, είναι διότι ήταν ιδιαίτερα γλυκό το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν έφταιγε το σιρόπι ή η ποσότητα της ζάχαρης μέσα στη συνταγή. Μάλλον το πρώτο. 'Οπως και να έχει, είναι πολύ καλή η συνταγή, απλά την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να μη βγει τόσο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από mary.mary, 15-6-15  
    άριστα για την ιδέα έχουμε πολλά αβγά και μας αρέσει το ινδοκάρυδο!!!
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 16-6-15  
    σε τί μέγεθος ταψάκι γίνεται το γλυκό;; και πόση ώρα θέλει βράσιμο το σιρόπι;; ευχαριστώ

    20 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 23-7-10  
    Μια νοστιμη και ευκολη ινδοκαρυδοπιτα!
    Ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από viktoriap, 7-9-11  
    Πολύ καλή και εύκολη συνταγή! Τη δοκίμασα σήμερα και το γλυκό βγήκε τέλειο! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Μαρια1972, 21-3-12  
    Οτι και να πω λιγα θα ειναι!Η συνταγη ειναι τελεια.Την μια μερα κανω ενα ταψι και την αλλη μερα δεν υπαρχει ιχνος.Σ`ευχαριστω πολυ για την συνταγη σου.
    #
    Σχόλιο από delphinakigr, 22-8-12  
    Γρηγορο, ευκολο, αφρατο, τέλειο.
    #
    Σχόλιο από meroyla, 5-9-12  
    #
    Σχόλιο από v_vikaki, 27-9-12  
    #
    Σχόλιο από FOTINIHLIAS, 27-9-12  
    σας ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια!!!και εγω μια μερα την φτιαχνω και την αλλη δεν υπαρχει τιποτα!!!
    #
    Σχόλιο από litsa d, 5-12-12  
    κάνω την ίδια συνταγή τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από mkeh78, 5-1-13  
    τέλια γεύση
    #
    Σχόλιο από stefian, 7-1-13  
    #
    Σχόλιο από ΜΙΤΣΟΝΙ, 10-6-13  
    την έφτιαξα ! ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΗ ! Τη μία μέρα την έφτιαξα και την άλλη δεν υπήρχε. Ευχαριστώ ! έψαχνα μία ωραία συνταγή με ινδοκάρυδο !
    #
    Σχόλιο από giwta34, 15-10-13  
    αφρατο ,ευκολο και γρηγορο. απλα τελειο!! 5 πιρουνακια κι απο μενα...ευχαριστουμε για την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από Makoflaffy, 23-2-14  
    ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΟ :-D!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από evridiky, 21-2-15  
    σε τι ταψι το βαζουμε?
    #
    Σχόλιο από evridiky, 21-2-15  
    #
    Σχόλιο από evridiky, 22-2-15  
    εγινε τελεια
    #
    Σχόλιο από clarabelle, 14-6-15  
    Πολύ ωραίο γλυκό.Το έκανα να με μια μικρή παραλαγή,πρόσθεσα μία λιωμένη κουβερτούρα και τρείς κουταλιές κακάο.Έτσι η ινδοκαρυδόπιτα έγινε σοκολατένια.
    #
    Σχόλιο από benni, 14-6-15  
    Πάρα πολύ καλή συνταγή, ο λόγος που βάζω τέσσερα πιρουνάκια αντί για πέντε, είναι διότι ήταν ιδιαίτερα γλυκό το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν έφταιγε το σιρόπι ή η ποσότητα της ζάχαρης μέσα στη συνταγή. Μάλλον το πρώτο. 'Οπως και να έχει, είναι πολύ καλή η συνταγή, απλά την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να μη βγει τόσο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από mary.mary, 15-6-15  
    άριστα για την ιδέα έχουμε πολλά αβγά και μας αρέσει το ινδοκάρυδο!!!
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 16-6-15  
    σε τί μέγεθος ταψάκι γίνεται το γλυκό;; και πόση ώρα θέλει βράσιμο το σιρόπι;; ευχαριστώ

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της Sonja101
    ΓΛΥΚΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της dimitriskard
    ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της Krys
    Τα σιροπιαστά μου
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της Olive83
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της Amalia79