Ινδοκαρυδόπιτα
Μια πεντανόστιμη και πάνω από όλα πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις του ινδοκάρυδου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν δεν θέλετε τόσα αυγά η συνταγή γίνετε το ίδιο νόστιμη και με 1-2 λιγότερα.Για το σιρόπιασμα το γλυκό να είναι κρύο και το σιρόπι ζέστο.Καλή σας επιτυχία!
Υλικά
-
1 ποτήρι βούτυρο βιτάμ (1 κεσεδάκι)
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι ινδοκάρυδο
-
1 ποτήρι αλεύρι κόκκινο (φαριναπ)
-
1 βανίλια
-
6 αυγά
-
Για το σιρόπι
-
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
-
1 1/2 ποτήρι νερό
-
λίγη κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
-
3
Τέλος προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
-
4
Αλείφουμε ένα ταψάκι με αρκετό βούτυρο και βάζουμε το μείγμα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 40 λεπτά περίπου.
-
5
Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (μερίδες) που εμείς θέλουμε.
-
6
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, περιχύνουμε το γλυκό μας και πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο.
Σχόλια (16)