Φωτογραφία της συνταγής Insalata di pasta με τόνο και μουστάρδα

Insalata di pasta με τόνο και μουστάρδα

Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
,

Δροσερή, απολαυστική και κυρίως πανεύκολη στην παρασκευή της η insalata di pasta με τόνο είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο των Ιταλών από το βορρά μέχρι το νότο. Και αν σας παραξενεύει η μουστάρδα στη συνταγή, μην την παραλείψετε, πιστέψτε με ότι μόλις δοκιμάσετε το τελικό αποτέλεσμα, αυτή η συνταγή θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας...

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε τον τόνο με λουκάνικα Φρανκφούρτης βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες και φυσικά να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως έξτρα αγγγουράκι τουρσί, αρακά, ή αγκινάρες. Το σημαντικό όμως είναι να αφήσετε την insalata di pasta να παγώσει καλά στο ψυγείο. Και προσοχή...την επόμενη μέρα είναι θεϊκή!

Insalata di pasta με τόνο και μουστάρδα

Δροσερή, απολαυστική και κυρίως πανεύκολη στην παρασκευή της η insalata di pasta με τόνο είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο των Ιταλών από το βορρά μέχρι το νότο. Και αν σας παραξενεύει η μουστάρδα στη συνταγή, μην την παραλείψετε, πιστέψτε με ότι μόλις δοκιμάσετε το τελικό αποτέλεσμα, αυτή η συνταγή θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας...

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε τον τόνο με λουκάνικα Φρανκφούρτης βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες και φυσικά να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως έξτρα αγγγουράκι τουρσί, αρακά, ή αγκινάρες. Το σημαντικό όμως είναι να αφήσετε την insalata di pasta να παγώσει καλά στο ψυγείο. Και προσοχή...την επόμενη μέρα είναι θεϊκή!

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου
Μοιράσου

Υλικά

14 Minutes
  1. 500 γρ. penne rigate (πένες με ρίγες, όχι λείες)
  2. 1 μέτριο βαζάκι τουρσί ανάμεικτο (καρότο, κουνουπίδι, αγγουράκι κλπ), ψιλοκομμένο
  3. 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
  4. 1 φλ. τσαγιού ελιές σε ροδέλες
  5. 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  6. Ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  7. 1 κεσεδάκι γιαούρτι τοτάλ, 2% λιπαρά
  8. 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
  9. 5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Οδηγίες μαγειρέματος

14 Minutes
  1. 1

    Βράζουμε τις πένες να είναι οπωσδήποτε al dente, (γιατί διαφορετικά θα λασπώσουν όταν μείνουν στο ψυγείο), τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο τάπερ που να κλείνει καλά.

  2. 2

    Στο μεταξύ στραγγίζουμε καλά το τουρσί από το νερό του, (γιατί δεν θέλουμε το ξύδι) και το ψιλοκόβουμε όλο μαζί στο ξύλο της κουζίνας.

  3. 3

    Ρίχνουμε το τουρσί μέσα στο τάπερ με την pasta μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

  4. 4

    Προσθέτουμε το καλαμπόκι στραγγισμένο, τις ελιές, τον τόνο επίσης στραγγισμένο σε κομματάκια, μπόλικη ρίγανη και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρις ότου όλα τα υλικά μας ενωθούν καλά μεταξύ τους.

  5. 5

    Αφήνουμε την pasta να κρυώσει για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά την περιχύνουμε με την σάλτσα μουστάρδας, την οποία θα φτιάξετε ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.

  6. 6

    Ανακατέψτε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα ώστε η σος μουστάρδας να πάει παντού και αφήστε την insalata σας στο ψυγείο να κρυώσει και να πλημμυρίσει αρώματα.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου
Cook Today
Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
στις
,
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιταλική κουζίνα είναι το φόρτε μου όπως θα διαπιστώσετε και από τις συνταγές μου.Είναι όμως και η αγαπημένη μου, αφού πολλά χρόνια παραμονής στη γειτονική χώρα με έκαναν να λατρέψω τις αυθεντικές γεύσεις τους, να μάθω να δημιουργώ original συνταγές απ' όλη τη χώρα και φυσικά να μαγειρεύω με φαντασία και μεράκι προσωπικά πιάτα εμπνευσμένα από τις μυρωδιές της μεσογειακής φύσης. Στην Ιταλία όμως έχουν και ένα μικρό μυστικό, που θα το μοιραστώ μαζί σας. Φυτεύουν σε μικρές γλαστρούλες, όλα τα μυρωδικά που χρησιμοποιούν για να δώσουν μοναδικό άρωμα στις συνταγές τους. Θυμάρι, βασιλικός πλατύφυλλος, δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, δεν λείπουν ποτέ από το παράθυρο της κουζίνας μου. Φυτέψτε τα κι εσείς και θα με θυμηθείτε...Το φαγητό σας θα σας φανεί ακόμη πιο νόστιμο εάν το γαρνίρετε με ολόφρεσκα αρωματικά που θα κόψετε με τα χεράκια σας τη στιγμή που θα τα χρειαστείτε.

Σχόλια (13)

SUMMER
SUMMER @cook_8452995
Πολυ καλή η συνταγή! Δροσερη και ανάλαφρη γεύση!

Παρόμοιες συνταγές