Involtini με γέμιση προσούτο και βασιλικού
Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό με καταγωγή από την Ιταλία. Είναι ιδανικό όταν θα έχετε καλεσμένους στο σπίτι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ανάμεικτο με λαχανικά και φρέσκια μπαγκέτα! Buon appetito!
Υλικά
-
8 λεπτοκομμένα φιλέτα γαλοπούλας (των 80gr)
-
4 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
-
1 βαζάκι πέστο βασιλικού
-
8 φέτες προσούτο
-
4 κ.σ. αλεύρι
-
200 ml ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
-
100 gr κρέμα γάλακτος
-
Αλάτι, πιπέρι
-
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
-
λίγο λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα φιλέτα, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και αλείφουμε πάνω το πέστο (δεν χρειάζεται να βάλουμε όλο το βαζάκι!)
-
2
Σε καθένα απλώνουμε μια φέτα προσούτο και"πασπαλίζουμε" με την λιαστή ντομάτα.
-
3
Τυλίγουμε τα σνιτσελάκια και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
-
4
Τα πανάρουμε ελαφρώς στο αλεύρι.
-
5
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τα σνίτσελ μέχρι να γίνουν.
-
6
Μόλις τα βγάλουμε βάζουμε στο τηγάνι το ζωμό και την κρέμα γάλακτος να βράσουν μέχρι να δέσουν.
-
7
ΑΝ ο ζωμός είναι έτοιμος ΔΕΝ βάζουμε αλάτι. ΑΝ είναι δικός μας ανάλατος τότε αλατίζουμε.
-
8
Βάζουμε πιπέρι και το βαλσάμικο
-
9
Στο τέλος βάζουμε και τα involtini ίσα για να ζεσταθούν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια