Ιρανικό πιλάφι

Μαγειρεύτηκε 15 φορές
sirokoutala!
sirokoutala! @ujean

Οι Χανιώτες, -ισσες ξέρουν καλά ότι αυτό το φοβερό πιάτο σερβίρεται σ' ένα μαγαζί στο παλιό λιμάνι...

Λίγα μυστικά ακόμα

Έψαξα αυτή τη συνταγή εδώ και είδα (απίστευτο!) ότι δεν υπήρχε. Έτσι, τη βρήκα και την παραθέτω απ' το www.in2life.gr. Οφείλω, όμως, να πω ότι δεν είναι αυτούσια, αλλά με μια δική μου, μικρή παραλλαγή. Ούτως ή άλλως, το πιάτο αυτό κάνει από μόνο του και για κυρίως, αλλά συνοδεύει υπέροχα και διάφορα κρεατικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 1 1/2 κούπα ρύζι καστανό ή basmati
  2. 2 κ. σ. βούτυρο
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 φλιτζανάκι κουκουνάρι
  5. αλάτι, πιπέρι
  6. 1/2 κ. γ. κανέλα
  7. 1/2 κ. γ. κάρυ
  8. 3 κούπες ζωμό
  9. 1/2 κούπα σταφίδες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το κουκουνάρι στο βούτυρο.

  2. 2

    Προσθέτουμε το ρύζι να σωταριστεί κι αυτό λίγο και αμέσως μετά όλα τα μπαχαρικά : αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κάρυ.

  3. 3

    Τέλος, ρίχνουμε τις σταφίδες και το ζωμό (εγώ μέτρησα 3 κούπες νερό και πρόσθεσα ένα κύβο).

  4. 4

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει ώσπου να πιει όλα τα υγρά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (15)

Σχόλια (8)

Dimitrios Vamvasakis
Dimitrios Vamvasakis @cook_14192598
Ναι από το ίδιο μαγαζί το μάθαμε και το αγαπήσαμε και εμείς! Να ρωτήσω τί ζωμό βάζετε ακριβώς?

Από

sirokoutala!
στις