Irish Stew με Guinness

Rosie
Rosie @cook_8450787

Τo Irish Stew είναι παραδοσιακή συνταγή της Ιρλανδίας που δοκίμασα σε πρόσφατο ταξίδι μου στο Δουβλίνο. Πρόκειται για κρέας, βοδινό ή αρνί, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με λαχανικά και μπορεί κανείς να το βρει μαγειρεμένο σε διάφορες παραλλαγές. Με μια μικρή έρευνα στο Internet προσπάθησα να αναπαράγω το πιάτο που δοκίμασα στην εκπληκτική Pub "The Church", μία παραλλαγή με μοσχάρι και μπύρα Guinness. Νομίζω τα κατάφερα καλά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η παράλλαγή που δοκίμασα εγώ είχε μανιτάρια αντί για καρότα, αλλά κι εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια λαχανικά επιθυμείτε, όπως αρακά, γογγύλια, λάχανο κτλ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

41 Minutes
2 πεινασμένους
  1. 1/2 κιλό μοσχάρι χωρίς λίπος και κομμένο σε μικρούς κύβους.
  2. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 8 μικρές πατάτες καθαρισμένες αλλά όχι κομμένες
  4. 4 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  5. 1 ποτήρι καλό κόκκινο κρασί
  6. 1 μπουκάλι μπύρα Guinness extra stout (όχι απλή)
  7. 3 ποτήρια ζωμός βοδινού
  8. 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
  9. 1 σφηνάκι Worcestershire σως
  10. 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  11. λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κρέατος
  12. αλάτι, πιπέρι
  13. 1 κουταλιά θυμάρι
  14. 2 δαφνόφυλλα
  15. αν χρειαστεί, λίγο corn flour

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σωτάρουμε στην κατσαρόλα. Είναι προτιμότερο να τα σωτάρουμε σε δόσεις και όχι όλα μαζί για να μην "αφρίσουν" στην κατσαρόλα και να αποκτήσουν κρούστα ομοιόμορφα.

  2. 2

    Μόλις σωταριστούν όλα τα κομμάτια, τα επιστρέφουμε στην καστσαρόλα μας και προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σωταριστεί και αυτό.

  3. 3

    Προσθέρουμε το κρασί, την μπύρα, το ζωμό, τη ζάχαρη, τον πελτέ και τα καρυκεύματα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει για μία ώρα.

  4. 4

    Εντωμεταξύ σωτάρουμε καλά τα λαχανικά μας σε ένα τηγάνι και τα προσθέτουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.

  5. 5

    Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα ακόμα, αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα.

  6. 6

    Κανονικά το φαγητό θα πρέπει να έχει πηχτή και πλούσια σάλτσα. Αν χρειαστεί δέσιμο, διαλύουμε λίγο corn flour σε κρύο νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Rosie
Rosie @cook_8450787
στις