κύρια φωτογραφία συνταγής Ισλί
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 περίπου κομμάτια
  1. για τη ζύμη
  2. 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1/2 κ.γ αλάτι
  4. 4 κ.σ ζάχαρη
  5. 1 κούπα νερό
  6. 1 κούπα μαγειρικό λίπος
  7. 1 κούπα λάδι
  8. για τη γέμιση
  9. 2 κούπες καρύδια αλεσμένα
  10. 2 κ.σ κανέλα
  11. 1 κ.σ γαρύφαλο
  12. 2 κ.σ ζάχαρη
  13. για το σιρόπι
  14. 2 κούπες ζάχαρη
  15. 2 1/2 κούπες νερό
  16. 1 κ.σ χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη ρίξτε όλα τα υλικά

  2. 2

    Προσθέστε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώστε

  3. 3

    Χωρίστε τη ζύμη σε 30 μέρη

  4. 4

    Σ' ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά της γέμισης

  5. 5

    Ανοίξτε τη ζύμη σε φυλλαράκια

  6. 6

    Βάλτε στο καθένα ένα κουταλάκι από τη γέμιση και διπλώστε τα να σχηματισθεί ένα τρίγωνο.

  7. 7

    Ψήστε τα στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν

  8. 8

    Εποιμάστε το σιρόπι

  9. 9

    Διατηρώντας το σιρόπι ζεστό σιροπιάστε τα ισλί για 3 λεπτά

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

love to cook
love to cook @cook_8455618
με την νηστία είναι ότι πρέπει \nνα μήν στερηθούμε και το γλυκάκι μας!!!!!

Από

ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
στις
,ΕΛΛΑΔΑ