Ισλί
Υλικά
-
για τη ζύμη
-
6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κ.γ αλάτι
-
4 κ.σ ζάχαρη
-
1 κούπα νερό
-
1 κούπα μαγειρικό λίπος
-
1 κούπα λάδι
-
για τη γέμιση
-
2 κούπες καρύδια αλεσμένα
-
2 κ.σ κανέλα
-
1 κ.σ γαρύφαλο
-
2 κ.σ ζάχαρη
-
για το σιρόπι
-
2 κούπες ζάχαρη
-
2 1/2 κούπες νερό
-
1 κ.σ χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη ρίξτε όλα τα υλικά
-
2
Προσθέστε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώστε
-
3
Χωρίστε τη ζύμη σε 30 μέρη
-
4
Σ' ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά της γέμισης
-
5
Ανοίξτε τη ζύμη σε φυλλαράκια
-
6
Βάλτε στο καθένα ένα κουταλάκι από τη γέμιση και διπλώστε τα να σχηματισθεί ένα τρίγωνο.
-
7
Ψήστε τα στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
-
8
Εποιμάστε το σιρόπι
-
9
Διατηρώντας το σιρόπι ζεστό σιροπιάστε τα ισλί για 3 λεπτά
Σχόλια (5)