mamaka
mamaka @cook_8453194

Εύκολη συνταγή για μπισκότα. Μπορείτε να τα διατηρήσετε και 2 μήνες αρκεί να τα βάλετε σε κουτί για μπισκότα το οποίο να κλείνει καλά αεροστεγώς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε περίπτωση που δεν έχετε φυστίκια Αιγίνης και φουντούκια, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 με 70 μπισκότα
  1. 35 γρ. βούτυρο
  2. χυμός και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  3. 3 αυγά και 2 κρόκους αυγών
  4. 450 γρ. αλεύρι
  5. 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  6. 130 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χωρίς τα τζόφλια)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το βούτηρο σε ένα μπρίκι και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

  3. 3

    Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τους ξηρούς καρπούς και το λιωμένο βούτηρο με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

  4. 4

    Προθερμένουμε τον φούρνο στους 150 C. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 3 μακρόστενα μπαστούνια, τα οποία τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε ως που να πάρουν χρησαφί χρώμα, περίπου 45 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (στο πάχος να είναι σαν φωμί του τοστ, τόσο λεπτές) και τα απλώνουμε πάνω το ταψί.

  5. 5

    Στο μεταξύ ζεστένουμε τον φούρνο στους 180C, όπου θα τα ψήσουμε για ακόμη 5 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

love to cook
love to cook @cook_8455618
τα γνωστά cantuchini Ιταλικά μπισκότα. μόνο που εγώ ξέρω ότι τα ασπράδια τα προσθέτουν χώρια σαν μαρέγκα και δέν το βάζω στο ψυγείο. κατα τα άλλα κάμία διαφορά απο την δικιά μου συνταγή.είναι πολύ νόστιμα αν τα βουτήξεις μέσα σε ένα καλό αφρόδες κρασί. Στην Ιταλία έτσι μου τα πρόσφεραν 5 πιρουνάκια.

Από

mamaka
mamaka @cook_8453194
στις