Ιταλική PannaCotta
Το δημοφιλές ιταλικό γλυκό, αλλά και πολύ αγαπητό στην Ελλάδα! Δροσερή για το καλοκαίρι και όχι μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή η πήξη του γλυκού δεν εξαρτάται από τα λιπαρά του γάλακτος και της κρέμας, αλλά από τη ζελατίνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα και κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ γλυκάκι!
Υλικά
-
7 φύλλα ζελατίνης
-
400 ml γάλα
-
600 ml κρέμα γάλακτος
-
1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
σιρόπι της αρεσκείας σας ή μέλι ή σάλτσα φρούτων
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάστε τις ζελατίνες σε μπωλ με κρύο νερό να μαλακώσουν και να φουσκώσουν
-
2
Σε κατσαρόλα βάλτε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες
-
3
Ανακατέψτε και σιγοβράστε
-
4
Μόλις κάψει το μίγμα, αποσύρετε από τη φωτιά
-
5
Στίψτε τις ζελατίνες & ρίξτε τις στο μίγμα, ανακατεύοντας, να διαλυθούν τελείως
-
6
Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα μοιράστε τη σε φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα, αφού πρώτα τα έχετε αλείψει με το σιρόπι ή τη σάλτσα φρούτων, ώστε να αναποδογυρίσει μετά το γλυκό
-
7
Αφήστε την pannacotta στο ψυγείο, να πήξει
-
8
Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα ή πιατάκια και σερβίρετε
-
9
Για να φτιάξετε σάλτσα φρούτουπολτοποιήστε το αγαπημένο σας φρούτο, στραγγίξτε από κομματάκια ή σπόρια και σιγοβράστε με ζάχαρη
Σχόλια (54)