Ιταλική πίτσα

Bαθμολογία: 4.7273
       
 
55 ψήφοι
louna, 19.02.08

Περιγραφή

Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Όσο για τα υλικά που θα μπουν από πάνω είναι θέμα γούστου...
Ιταλική πίτσα
photo: chocochristos

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 φλυτζ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 φλυτζ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Κουζίνα: Ιταλική
Φτιάχνει: 2 μέτριες πίτσες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 4 κ.σ. από το φλυτζ.νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη φουσκωμένη μαγιά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από το μπολ.
  3. Την πλάθουμε σε μια μπάλα την αλείφουμε με λίγο λάδι, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  4. Όση ώρα περιμένουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τα υλικά που θα βάλουμε από πάνω.
  5. Όταν φουσκώσει,την ζυμώνουμε λίγο και την χωρίζουμε σε δύο μέρη. Μπορούμε να φτιάξουμε δύο πίτσες. Τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, βάζουμε τα υλικά και ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να ροδίσει το τυρί και η άκρη της πίτσας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε δύο πίτσες, για να βγει πιο λεπτό το ζυμάρι και πιο τραγανό. Μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη ορθογώνια και μια μικρή στρογγυλή. Για σάλτσα βάζω σε ένα κατσαρολάκι 1 κουτί ντοματάκια, 1 σκελ.σκόρδο,βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Το αφήνω να πάρει μια βράση και έτοιμο.

Σχετικές συνταγές

    74 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ODYMAR, 30-3-08  
    Την έφτιαξα την περασμένη εβδομάδα και ήταν όντως πολύ καλή. Έφτιαξα δύο πίτσες, τη μια με πιο λεπτό φύλλο και αυτή με το λεπτό φύλλο άρεσε περισσότερο. Ευχαριστώ πολύ. Θα την ξανακάνω σίγουρα :-)
    #
    Σχόλιο από goutzamanis, 30-3-08  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
    #
    Σχόλιο από louna, 30-3-08  
    ευχαριστώ πολύ..!!
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 25-11-08  
    σημερα την εφτιαξα απαιχτη ειναι τελεια
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 26-11-08  
    Τελεια και ευκολη ζυμη.την εχω υιοθετησει και τωρα ετοιμαζομαι να κανω πιτσα
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 6-1-09  
    λοιπον την ξαναεφφτιαξα παλι σημερα τελεια οπωσ και την αλλη φορα
    οσεσ κοπελεσ εχουν αρτοπαρασκευαστη μπορουν να τη φτιαξουν εκει τη ζυμη εγω εκει την κανω απλα βαζεισ ολα τα υλικα μεσα και το βαζεις στο προγραμμα του ζυμωματοσ κ φουσκωματος εμενα ειναι το 8 τωρα για αλλουσ αρτοπαρασκευαστεσ δε ξερω παντωσ γινετε υπεροχη
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 23-3-09  
    Σαν γεύση ήταν πολύ ωραία αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ψηνόταν.Την άφησα 2 ώρες στο φούρνο για να γίνει και πάλι που την έφαγα ήταν σαν να μην είχε ψηθεί.
    #
    Σχόλιο από louna, 30-3-09  
    Ντίνα αν έκανες μια πίτσα ίσως σου βγήκε χοντρό το ζυμάρι και γι'αυτό δεν ψήθηκε.Εγώ κάνω ή δύο μεγάλες ορθογώνιες ή τέσσερις στρογγυλές για πιο λεπτή και τραγανή πίτσα.Μπορείς να κάνεις και την μισή δόση ανάλογα πόσες πίτσες θέλεις να κάνεις.
    #
    Σχόλιο από Anastasia T, 21-5-09  
    έγινε υπέροχη αλλά μου προέκυψε ένα πρόβλημα κ δεν ξέρω γιατί....
    η λαδόκολλα με τον πάτο της πίτσας έγιναν ένα σώμα!!!
    κ όπως καταλαβαίνετε έκοψα όλο το κάτω μέρος της για να την φάμε!
    γιατί έγινε αυτό??
    #
    Σχόλιο από louna, 22-5-09  
    Anastasia mallon prepei na allaxeis ladokolla...
    #
    Σχόλιο από RosaT, 4-7-09  
    Την έφτιαξα χωρίς λαδόκολλα, απλά λάδωσα ελαφρά τα δύο ταψάκια. Ηταν πολύ νόστιμη απλά με δυσκόλεψε να ανοίξω το ζυμάρι γιατί μου βγήκε λιγουλάκι σφικτό. Να ρωτήσω περίπου πόσα γραμμάρια είναι τα φλυτζάνια που αναφέρονται στην συνταγή ? Επιπλέον σε πόσους βαθμούς την ψήνετε ? Πάνω κάτω ή αέρα ? Εγώ ξεκίνησα αέρα και μετά το γύρισα μόνο κάτω για να πάρει χρώμα.
    #
    Σχόλιο από meloula, 14-7-09  
    Την έφτιαξα σήμερα και ξετρελλάθηκε όλη η οικογένεια!!! Πανεύκολη και γρήγορα συνταγή. Την έψησα σε ειδικό πήλινο ταψάκι για πίτσα, στον αέρα, και δε χρειάστηκε καν να το λαδώσω. Βγήκε πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από louna, 20-7-09  
    μερικά tips ακόμα..η λαδόκολλα που χρησιμοποιώ είναι αυτή του lidl δεν έχω βρει καλύτερη μέχρι στιγμής. Την πίτσα την ψήνω στους 180' είτε σε αέρα είτε σε αντίσταση δεν έχει μεγάλη διαφορά.πριν είχα φούρνο με αέρα τώρα έχω με αντίσταση και μου βγαίνει το ίδιο.
    όσο για τα φλιτζάνια συγγνώμη που δεν διευκρίνισα νωρίτερα, χρησιμοποιώ την κούπα που είναι λίγο πιο μεγάλη από το φλιτζάνι του τσαγιού γύρω στα 250 γρ. περίπου.Ίσχύει πάντα ο κανόνας ότι όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο φλιτζάνι.αυτά...καλή επιτυχία..!!!
    #
    Σχόλιο από RosaT, 21-7-09  
    thanks louna !!
    #
    Σχόλιο από tinkerbellll, 25-7-09  
    Απλα υπεροχη!!! Μπραβο και ευχαριστω πολυ, μολις την εφτιαξα εξαφανιστικε! εμειναν ολοι κατενθουσιασμενοι. Και η σαλτσα μουρλια..
    Παω να απολαυσω το κομματι που εκρυψα...
    #
    Σχόλιο από tinkerbellll, 25-7-09  
    Ξεχασα να πω οτι την εψησα σε αλευρομενο ταψι και οχι σε λαδοκολλα και μου βγηκε μια χαρα.
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 26-9-09  
    Εγώ την έφτιαξα και μου άρεσε πολύ..αλλά την ίδια συνταγή την έφαγα και αλλού και βγήκε πιό αφράτη και τραγανή...δεν ξέρω γιατί...θα ξαναδοκιμάσω να την κάνω και θα δώ!!!
    #
    Σχόλιο από yannap, 16-10-09  
    Σημερα την εφτιαξα για δευτερη φορα και
    ηταν υπεροχη και τις δυο φορες.Την εφτιαξα χωρις λαδοκολα, απλα λαδωσα τα δυο ταψακια.
    #
    Σχόλιο από sofita, 30-11-09  
    Μπράβο!Αυτή τη ζύμη κάνω κι εγώ,είναι πολύ καλή και γρήγορη.Μάλιστα τώρα τελευταία έμαθα ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε το αλάτι, όταν διαλύουμε τη μαγιά,γιατί εμποδίζει το φούσκωμα..Ισχύει αυτό??
    #
    Σχόλιο από louna, 4-12-09  
    sofita μου αν δεις στην εκτέλεση,το αλάτι το βάζω πιο μετά αφού διαλύσω την μαγιά.Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι γίνεται γι'αυτό το λόγο...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    73 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ODYMAR, 30-3-08  
    Την έφτιαξα την περασμένη εβδομάδα και ήταν όντως πολύ καλή. Έφτιαξα δύο πίτσες, τη μια με πιο λεπτό φύλλο και αυτή με το λεπτό φύλλο άρεσε περισσότερο. Ευχαριστώ πολύ. Θα την ξανακάνω σίγουρα :-)
    #
    Σχόλιο από goutzamanis, 30-3-08  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
    #
    Σχόλιο από louna, 30-3-08  
    ευχαριστώ πολύ..!!
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 25-11-08  
    σημερα την εφτιαξα απαιχτη ειναι τελεια
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 26-11-08  
    Τελεια και ευκολη ζυμη.την εχω υιοθετησει και τωρα ετοιμαζομαι να κανω πιτσα
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 6-1-09  
    λοιπον την ξαναεφφτιαξα παλι σημερα τελεια οπωσ και την αλλη φορα
    οσεσ κοπελεσ εχουν αρτοπαρασκευαστη μπορουν να τη φτιαξουν εκει τη ζυμη εγω εκει την κανω απλα βαζεισ ολα τα υλικα μεσα και το βαζεις στο προγραμμα του ζυμωματοσ κ φουσκωματος εμενα ειναι το 8 τωρα για αλλουσ αρτοπαρασκευαστεσ δε ξερω παντωσ γινετε υπεροχη
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 23-3-09  
    Σαν γεύση ήταν πολύ ωραία αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ψηνόταν.Την άφησα 2 ώρες στο φούρνο για να γίνει και πάλι που την έφαγα ήταν σαν να μην είχε ψηθεί.
    #
    Σχόλιο από louna, 30-3-09  
    Ντίνα αν έκανες μια πίτσα ίσως σου βγήκε χοντρό το ζυμάρι και γι'αυτό δεν ψήθηκε.Εγώ κάνω ή δύο μεγάλες ορθογώνιες ή τέσσερις στρογγυλές για πιο λεπτή και τραγανή πίτσα.Μπορείς να κάνεις και την μισή δόση ανάλογα πόσες πίτσες θέλεις να κάνεις.
    #
    Σχόλιο από Anastasia T, 21-5-09  
    έγινε υπέροχη αλλά μου προέκυψε ένα πρόβλημα κ δεν ξέρω γιατί....
    η λαδόκολλα με τον πάτο της πίτσας έγιναν ένα σώμα!!!
    κ όπως καταλαβαίνετε έκοψα όλο το κάτω μέρος της για να την φάμε!
    γιατί έγινε αυτό??
    #
    Σχόλιο από louna, 22-5-09  
    Anastasia mallon prepei na allaxeis ladokolla...
    #
    Σχόλιο από RosaT, 4-7-09  
    Την έφτιαξα χωρίς λαδόκολλα, απλά λάδωσα ελαφρά τα δύο ταψάκια. Ηταν πολύ νόστιμη απλά με δυσκόλεψε να ανοίξω το ζυμάρι γιατί μου βγήκε λιγουλάκι σφικτό. Να ρωτήσω περίπου πόσα γραμμάρια είναι τα φλυτζάνια που αναφέρονται στην συνταγή ? Επιπλέον σε πόσους βαθμούς την ψήνετε ? Πάνω κάτω ή αέρα ? Εγώ ξεκίνησα αέρα και μετά το γύρισα μόνο κάτω για να πάρει χρώμα.
    #
    Σχόλιο από meloula, 14-7-09  
    Την έφτιαξα σήμερα και ξετρελλάθηκε όλη η οικογένεια!!! Πανεύκολη και γρήγορα συνταγή. Την έψησα σε ειδικό πήλινο ταψάκι για πίτσα, στον αέρα, και δε χρειάστηκε καν να το λαδώσω. Βγήκε πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από louna, 20-7-09  
    μερικά tips ακόμα..η λαδόκολλα που χρησιμοποιώ είναι αυτή του lidl δεν έχω βρει καλύτερη μέχρι στιγμής. Την πίτσα την ψήνω στους 180' είτε σε αέρα είτε σε αντίσταση δεν έχει μεγάλη διαφορά.πριν είχα φούρνο με αέρα τώρα έχω με αντίσταση και μου βγαίνει το ίδιο.
    όσο για τα φλιτζάνια συγγνώμη που δεν διευκρίνισα νωρίτερα, χρησιμοποιώ την κούπα που είναι λίγο πιο μεγάλη από το φλιτζάνι του τσαγιού γύρω στα 250 γρ. περίπου.Ίσχύει πάντα ο κανόνας ότι όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο φλιτζάνι.αυτά...καλή επιτυχία..!!!
    #
    Σχόλιο από RosaT, 21-7-09  
    thanks louna !!
    #
    Σχόλιο από tinkerbellll, 25-7-09  
    Απλα υπεροχη!!! Μπραβο και ευχαριστω πολυ, μολις την εφτιαξα εξαφανιστικε! εμειναν ολοι κατενθουσιασμενοι. Και η σαλτσα μουρλια..
    Παω να απολαυσω το κομματι που εκρυψα...
    #
    Σχόλιο από tinkerbellll, 25-7-09  
    Ξεχασα να πω οτι την εψησα σε αλευρομενο ταψι και οχι σε λαδοκολλα και μου βγηκε μια χαρα.
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 26-9-09  
    Εγώ την έφτιαξα και μου άρεσε πολύ..αλλά την ίδια συνταγή την έφαγα και αλλού και βγήκε πιό αφράτη και τραγανή...δεν ξέρω γιατί...θα ξαναδοκιμάσω να την κάνω και θα δώ!!!
    #
    Σχόλιο από yannap, 16-10-09  
    Σημερα την εφτιαξα για δευτερη φορα και
    ηταν υπεροχη και τις δυο φορες.Την εφτιαξα χωρις λαδοκολα, απλα λαδωσα τα δυο ταψακια.
    #
    Σχόλιο από sofita, 30-11-09  
    Μπράβο!Αυτή τη ζύμη κάνω κι εγώ,είναι πολύ καλή και γρήγορη.Μάλιστα τώρα τελευταία έμαθα ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε το αλάτι, όταν διαλύουμε τη μαγιά,γιατί εμποδίζει το φούσκωμα..Ισχύει αυτό??
    #
    Σχόλιο από louna, 4-12-09  
    sofita μου αν δεις στην εκτέλεση,το αλάτι το βάζω πιο μετά αφού διαλύσω την μαγιά.Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι γίνεται γι'αυτό το λόγο...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΛΙΧΟΥΔΙΑΣΤΟ, 11-2-12  
    ηθελα να ρωτησω ποση ωρα αφηνω τη μαγια να φουσκωσειγια να την βαλω με το αλευρι

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της bokis
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    Ψωμιά, πίτες και διάφορες ζύμες
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της anthe13
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της panoramix
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της lia papadopoulou