κύρια φωτογραφία συνταγής Ιτς πιλάφι της Λίνας
linmak88
linmak88 @cook_8458896
img src="http://lby",

Τη συνταγή μου την έδωσε η γιαγιά μου που καταγόταν από τη Σμύρνη. Είναι πολύ νόστιμη και λύνει τα χέρια για καθημερινό φαγητό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γιαγιά μου έβαζε αντί για δυόσμο και άνηθο, 1 ξυλαράκι κανέλας και μισό κουταλάκι μπαχάρι σε σκόνη. Επιλέξτε εσείς ποια από τις δύο εναλλακτικές θέλετε! Επίσης μπορείτε να βάλετε ένα είδος από τα συκωτάκια -όποιο σας αρέσει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γραμ. συκωτάκια πουλιών (συκωτάκια, στομαχάκια ή καρδούλες)
  2. 2 κούπες ρύζι κίτρινο
  3. 5 κούπες ζεστό νερό
  4. 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  6. 50 γραμ. κουκουνάρι(προαιρετικά)
  7. 1 κούπα ελαιόλαδο
  8. 1/2 ματσάκι άνηθο
  9. 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ή ξερό ψιλοκομμένο
  10. Λίγη ρίγανη
  11. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα συκωτάκια και τα αχνίζουμε με το λάδι.

  2. 2

    Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 1 κύβο λαχανικών.

  3. 3

    Ρίχνουμε τις 3 από τις 5 κούπες νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια.

  4. 4

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κούπες ζεστό νερό και προσθέτουμε το ρύζι, τον δυόσμο και τον άνηθο. Βράζουμε μέχρι να πιεί το ζουμί του.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

linmak88
linmak88 @cook_8458896
Οι κύβοι που χρησιμοποιώ στις συνταγές μου είναι καθαρά δική μου επιλογή και είναι τελείως προαιρετικοί.Μπορείτε να μην τους χρησιμοποιήσετε αν δεν θέλετε.\nlinmak88

Από

linmak88
linmak88 @cook_8458896
στις
img src="http://lby",