Ιτς πιλάφι της Λίνας
Τη συνταγή μου την έδωσε η γιαγιά μου που καταγόταν από τη Σμύρνη. Είναι πολύ νόστιμη και λύνει τα χέρια για καθημερινό φαγητό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γιαγιά μου έβαζε αντί για δυόσμο και άνηθο, 1 ξυλαράκι κανέλας και μισό κουταλάκι μπαχάρι σε σκόνη. Επιλέξτε εσείς ποια από τις δύο εναλλακτικές θέλετε! Επίσης μπορείτε να βάλετε ένα είδος από τα συκωτάκια -όποιο σας αρέσει!
Υλικά
-
250 γραμ. συκωτάκια πουλιών (συκωτάκια, στομαχάκια ή καρδούλες)
-
2 κούπες ρύζι κίτρινο
-
5 κούπες ζεστό νερό
-
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
50 γραμ. κουκουνάρι(προαιρετικά)
-
1 κούπα ελαιόλαδο
-
1/2 ματσάκι άνηθο
-
2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ή ξερό ψιλοκομμένο
-
Λίγη ρίγανη
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα συκωτάκια και τα αχνίζουμε με το λάδι.
-
2
Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 1 κύβο λαχανικών.
-
3
Ρίχνουμε τις 3 από τις 5 κούπες νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια.
-
4
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κούπες ζεστό νερό και προσθέτουμε το ρύζι, τον δυόσμο και τον άνηθο. Βράζουμε μέχρι να πιεί το ζουμί του.
Σχόλια (8)