Καβουρμάς με γίγαντες πλακί
Είναι ο γνωστός μακεδονίτικος καβουρμάς μια μίξη κρεάτων όπως μοσχάρι, χοιρινό και πρόβατο βρασμένα αρκετή ώρα με μπαχαρικά συνδιασμένος με υπέροχα φασόλια γίγαντες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τους γίγαντες να φουσκώσουν στο νερό για 24 ώρες. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό μαζί με το καρότο. Όταν βράσουν τους αδειάζουμε σ ένα πυρέξ.
-
2
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι πιπέρι, την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί λιγο τα υγρά της ντομάτας. Κατόπιν ριχνουμε το μαϊντανό και περιχύνουμε τους γίγαντες.
-
3
Βάζουμε το πυρέξ μας στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 για 1 ωρίτσα.Τέλος ρίχνουμε και τον καβουρμά στο πυρέξ και αφήνουμε σε σβηστό φούρνο άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει. Το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)