κύρια φωτογραφία συνταγής Καβουρμάς με γίγαντες πλακί
vikpats
vikpats @cook_8473733
athina,hellas

Είναι ο γνωστός μακεδονίτικος καβουρμάς μια μίξη κρεάτων όπως μοσχάρι, χοιρινό και πρόβατο βρασμένα αρκετή ώρα με μπαχαρικά συνδιασμένος με υπέροχα φασόλια γίγαντες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή σας όρεξη!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 500 γρ καβουρμά
  2. 500 γρ γίγαντες
  3. 1 κούπα κρεμύδι τριμμένο
  4. 1/2 κούπα λάδι
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  8. 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  9. 1 κιλό ντομάτες πουρέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τους γίγαντες να φουσκώσουν στο νερό για 24 ώρες. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό μαζί με το καρότο. Όταν βράσουν τους αδειάζουμε σ ένα πυρέξ.

  2. 2

    Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι πιπέρι, την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί λιγο τα υγρά της ντομάτας. Κατόπιν ριχνουμε το μαϊντανό και περιχύνουμε τους γίγαντες.

  3. 3

    Βάζουμε το πυρέξ μας στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 για 1 ωρίτσα.Τέλος ρίχνουμε και τον καβουρμά στο πυρέξ και αφήνουμε σε σβηστό φούρνο άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει. Το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

Σουλτάνα
Σουλτάνα @cook_8463724
Πραγματικα με τον καβουρμα γινεται πολυ νοστιμο το φαγητο

Από

vikpats
vikpats @cook_8473733
στις
athina,hellas