Καβουρμάς

Bαθμολογία: 5
       
 
7 ψήφοι
xaroula, 08.12.08

Περιγραφή

Τρομερός μεζές για όσους ξέρουν να τρώνε!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 250 γρ χοιρινό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • κίμινο
  • πράσα, σκόρδο προαιρετικά
  • μεμβράνη ή λαδόκολα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με κρεατικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα με νεράκι να βράσουν τα κρέατα [και τα πρασα αν χρησιμοποιήσω]
  2. Βράζω γύρω στις 6 ώρες σε σιγανή φωτιά μέχρι το κρέας να γίνει λιώμα
  3. Ζυμώνω στο μίξερ το κρέας με το ζουμι του [θα είναι λίγο] τα μπαχαρικα [και το σκόρδο αν βάλετε] να γίνει ένα μίγμα όπως τα λουκάνικα
  4. Απλώνω στο πάγκο μια λαδόκολα
  5. Βάζω επάνω το μίγμα σε σχήμα οπως τα λουκάνικα
  6. Τυλίγω σφικτά και δενω τις άκρες αφου έχω βγάλει τον αέρα
  7. Διατηρείται 2-3 μέρες στο ψυγείο μετά κατάψυξη. Μπορείτε να τυλίξετε και με μεμβράνη το μίγμα
  8. Τα μυρωδικά ειναι κατα βούληση όσο πικάντικο σας αρέσει
  9. Η ποσοτητα του κρέατος είναι για ένα μικρό ρολό καβουρμά

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να κάνετε μικρούς κυλίνδρους με λαδόκολα να βάλετε στην καταψυξη και να ξεπαγώνετε όσο θέλετε. Ειναι πολυ ωραίος μεζές τηγανητό,με αυγά, με ζυμαρικα, όπως σας κάνει κέφι!! Την συνταγη την εχω δει στο 'μπουκιά και συχώριο'.

Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Καβουρμάς με αυγά Καβουρμάς με αυγά
5
       
       
(3)

    18 Όλα

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 11-12-08  
    Χαρούλα, τι μεζές είναι αυτός παιδί μου??? Πεθαίνωωωωωωωωωω! Τρώμε καβουρμά σε ένα ταβερνάκι, μιλάμε για όνειρο!!! Ίσως προσπαθήσω κάποια στιγμή να το φτιάξω, αν και είναι πολύ μπελαλίδικο....
    #
    Σχόλιο από xaroula, 12-12-08  
    χαχαχα,τρωωωωωμε καλαααα βλεπω!!!Ξερεις το πιο βαρετο θα ελεγα ειναι το βρασιμο.....μεταξυ μας το κανω στη χυτρα και γινεται λιωμα πολυ πιο γρηγορα :)))
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΟΥΛΙΤΣΑ, 3-10-09  
    Πολύ καλή.Πάντα έπαιρνα από έξω μα με την συνταγή σου θυμήθηκα πόσο εύκολο είναι.Αξίζει τον χρόνο βρασίματος.
    #
    Σχόλιο από chef_christos_vlastaras, 27-12-09  
    polly kalh kai swsth syntagh !!! to ksereis pws o kalhteros kavourmas ths elladas me 3 brabeia gastronomias einai ston nomo serrwn kai ftiaxnete apo vouvalisio kreas ! apo agria vouvalia pou zoune sthn limnh kerkinh !!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-12-09  
    ωωωω,πολυ εντυπωσιακη πληροφορια!!!
    σε ευχαριστω πολυ!!:))
    #
    Σχόλιο από zeta-sp, 23-8-10  
    δεν το έχω φτιάξει αλλά θα το κάνω άμεσα γιατί φαίνεται καταπληκτικό.από τι κομμάτι κρέατος πρέπει να γίνει,έχει σημασία?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 16-9-10  
    Ζετα το γραφω στην συνταγη ,γινεται απο μοσχαρι και χοιρινο...
    #
    Σχόλιο από panagiotispir, 5-12-10  
    την έκανα την συνταγή σου ακριβώς όπως τη γράφεις αλλα με λίγο λιγότερο μοσχαρι...το αποτέλεσμα ήταν οτι δεν εγινε ακριβώς όπως τον εχω μάθει απο τα παιδικα μου χρόνια,ασπρός δηλαδη, στην Ξανθη τουλαχιστον έτσι τον ξέρουμε, ρωτόντας τον πατερα μου μου ειπε οτι ειχε λιγο λιπος και συνηθώς χρησιμοποιούμε και λιγο προβειο κρέας επειδη είναι πιο παχυ. παρολα αυτα ηταν πολυ γευστικός...κάνω το σχόλια για οποιον μπορει να είχε το ίδιο προβλημα με μενα...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-12-10  
    Ισως να εχει δικιο ο μπαμπας σου ,δεν ξερω γιατι δεν το εχω κανει με προβειο,εκει στα μερη σας σιγουρα γνωριζουν καλυτερα,αλλα δεν νομιζω οτι αφου ειναι γευστικος οπως τον εκανες να υπαρχει προβλημα :)Ευχαριστω για τα πιρουνακια.....δεν ανεβαζες και την φωτογραφια ...:):)
    #
    Σχόλιο από july88, 15-1-12  
    Μήπως γνωρίζεις από ΠΟΙΟ κομματι του μοσχαριου και του χοιρινου πρέπει να χρησιμοποιήσουμε?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 16-1-12  
    july88 καλησπερα ,απο οσο γνωριζω δεν εχει τοσο σημασια το κομματι του κρεατος που θα χρησιμοποιησεις ...ισως αν ειναι καποιο κομματι που να εχει και λιγο λιπος και οχι σκετο ψαχνο να γινει πιο νοστιμο ,επισης μπορεις αν σου αρεσει να χρησιμοποιησεις και αρνι η κατσικι.
    #
    Σχόλιο από july88, 16-1-12  
    Σε ευχαριστώ xaroula.Σιγουρα θα το επιχειρήσω γιατι ειναι από τους αγαπημένους μου μεζέδες.Εχω κατι γνωστους απο Θράκη και καμιά φορά μου στέλνουν. Ελπίζω να το προσεγγίσω σε γεύση.Σε χύτρα ελπίζω να μην έχω πρόβλημα, πιο πολύ στη γεύση εννοώ.Και πάλι ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 10-5-12  
    Ο καβουρμας ειναι πανακριβος και αφου μπορουμε να τον φτιαξουμε μονη μας δεν θα κανουμε και εξοδα ευχαριστουμε χαρουλα!
    #
    Σχόλιο από rtolis, 4-1-13  
    Και τα 5 πηρούνια είναι λίγα για τον καβουρμά! Και ευχαριστούμε τη Χαρούλα που ενεργοποίησε τους σιελογόνους αδένες μας! :) Θέλω να ρωτήσω όσους το έχουν δοκιμάσει με χύτρα, τι αναλογία κρέατος-νερού χρησιμοποίησαν, σε πόση ένταση το μάτι και για πόση ώρα να δουλεύει η χύτρα?
    #
    Σχόλιο από rtolis, 4-1-13  
    Και τα 5 πηρούνια είναι λίγα για τον καβουρμά! Και ευχαριστούμε τη Χαρούλα που ενεργοποίησε τους σιελογόνους αδένες μας! :) Θέλω να ρωτήσω όσους το έχουν δοκιμάσει με χύτρα, τι αναλογία κρέατος-νερού χρησιμοποίησαν, σε πόση ένταση το μάτι και για πόση ώρα να δουλεύει η χύτρα?
    #
    Σχόλιο από rtolis, 4-1-13  
    Και τα 5 πηρούνια είναι λίγα για τον καβουρμά! Και ευχαριστούμε τη Χαρούλα που ενεργοποίησε τους σιελογόνους αδένες μας! :) Θέλω να ρωτήσω όσους το έχουν δοκιμάσει με χύτρα, τι αναλογία κρέατος-νερού χρησιμοποίησαν, σε πόση ένταση το μάτι και για πόση ώρα να δουλεύει η χύτρα?
    #
    Σχόλιο από micmar1, 3-10-14  
    ego zontas stin laiki dimikratia tou congo kai kunigontas ekana ton kabourma me boubalisio kreas kai agriogourouno potamisio.....mourliaaaaaa
    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-10-14  
    micmar1 πωπω τι λες τωρα .....βαλε μας μια φωτογραφια !! :)

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 11-12-08  
    Χαρούλα, τι μεζές είναι αυτός παιδί μου??? Πεθαίνωωωωωωωωωω! Τρώμε καβουρμά σε ένα ταβερνάκι, μιλάμε για όνειρο!!! Ίσως προσπαθήσω κάποια στιγμή να το φτιάξω, αν και είναι πολύ μπελαλίδικο....
    #
    Σχόλιο από xaroula, 12-12-08  
    χαχαχα,τρωωωωωμε καλαααα βλεπω!!!Ξερεις το πιο βαρετο θα ελεγα ειναι το βρασιμο.....μεταξυ μας το κανω στη χυτρα και γινεται λιωμα πολυ πιο γρηγορα :)))
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΟΥΛΙΤΣΑ, 3-10-09  
    Πολύ καλή.Πάντα έπαιρνα από έξω μα με την συνταγή σου θυμήθηκα πόσο εύκολο είναι.Αξίζει τον χρόνο βρασίματος.
    #
    Σχόλιο από chef_christos_vlastaras, 27-12-09  
    polly kalh kai swsth syntagh !!! to ksereis pws o kalhteros kavourmas ths elladas me 3 brabeia gastronomias einai ston nomo serrwn kai ftiaxnete apo vouvalisio kreas ! apo agria vouvalia pou zoune sthn limnh kerkinh !!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-12-09  
    ωωωω,πολυ εντυπωσιακη πληροφορια!!!
    σε ευχαριστω πολυ!!:))
    #
    Σχόλιο από panagiotispir, 5-12-10  
    την έκανα την συνταγή σου ακριβώς όπως τη γράφεις αλλα με λίγο λιγότερο μοσχαρι...το αποτέλεσμα ήταν οτι δεν εγινε ακριβώς όπως τον εχω μάθει απο τα παιδικα μου χρόνια,ασπρός δηλαδη, στην Ξανθη τουλαχιστον έτσι τον ξέρουμε, ρωτόντας τον πατερα μου μου ειπε οτι ειχε λιγο λιπος και συνηθώς χρησιμοποιούμε και λιγο προβειο κρέας επειδη είναι πιο παχυ. παρολα αυτα ηταν πολυ γευστικός...κάνω το σχόλια για οποιον μπορει να είχε το ίδιο προβλημα με μενα...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-12-10  
    Ισως να εχει δικιο ο μπαμπας σου ,δεν ξερω γιατι δεν το εχω κανει με προβειο,εκει στα μερη σας σιγουρα γνωριζουν καλυτερα,αλλα δεν νομιζω οτι αφου ειναι γευστικος οπως τον εκανες να υπαρχει προβλημα :)Ευχαριστω για τα πιρουνακια.....δεν ανεβαζες και την φωτογραφια ...:):)
    #
    Σχόλιο από july88, 15-1-12  
    Μήπως γνωρίζεις από ΠΟΙΟ κομματι του μοσχαριου και του χοιρινου πρέπει να χρησιμοποιήσουμε?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 16-1-12  
    july88 καλησπερα ,απο οσο γνωριζω δεν εχει τοσο σημασια το κομματι του κρεατος που θα χρησιμοποιησεις ...ισως αν ειναι καποιο κομματι που να εχει και λιγο λιπος και οχι σκετο ψαχνο να γινει πιο νοστιμο ,επισης μπορεις αν σου αρεσει να χρησιμοποιησεις και αρνι η κατσικι.
    #
    Σχόλιο από july88, 16-1-12  
    Σε ευχαριστώ xaroula.Σιγουρα θα το επιχειρήσω γιατι ειναι από τους αγαπημένους μου μεζέδες.Εχω κατι γνωστους απο Θράκη και καμιά φορά μου στέλνουν. Ελπίζω να το προσεγγίσω σε γεύση.Σε χύτρα ελπίζω να μην έχω πρόβλημα, πιο πολύ στη γεύση εννοώ.Και πάλι ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 10-5-12  
    Ο καβουρμας ειναι πανακριβος και αφου μπορουμε να τον φτιαξουμε μονη μας δεν θα κανουμε και εξοδα ευχαριστουμε χαρουλα!
    #
    Σχόλιο από micmar1, 3-10-14  
    ego zontas stin laiki dimikratia tou congo kai kunigontas ekana ton kabourma me boubalisio kreas kai agriogourouno potamisio.....mourliaaaaaa
    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-10-14  
    micmar1 πωπω τι λες τωρα .....βαλε μας μια φωτογραφια !! :)

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zeta-sp, 23-8-10  
    δεν το έχω φτιάξει αλλά θα το κάνω άμεσα γιατί φαίνεται καταπληκτικό.από τι κομμάτι κρέατος πρέπει να γίνει,έχει σημασία?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 16-9-10  
    Ζετα το γραφω στην συνταγη ,γινεται απο μοσχαρι και χοιρινο...
    #
    Σχόλιο από rtolis, 4-1-13  
    Και τα 5 πηρούνια είναι λίγα για τον καβουρμά! Και ευχαριστούμε τη Χαρούλα που ενεργοποίησε τους σιελογόνους αδένες μας! :) Θέλω να ρωτήσω όσους το έχουν δοκιμάσει με χύτρα, τι αναλογία κρέατος-νερού χρησιμοποίησαν, σε πόση ένταση το μάτι και για πόση ώρα να δουλεύει η χύτρα?
    #
    Σχόλιο από rtolis, 4-1-13  
    Και τα 5 πηρούνια είναι λίγα για τον καβουρμά! Και ευχαριστούμε τη Χαρούλα που ενεργοποίησε τους σιελογόνους αδένες μας! :) Θέλω να ρωτήσω όσους το έχουν δοκιμάσει με χύτρα, τι αναλογία κρέατος-νερού χρησιμοποίησαν, σε πόση ένταση το μάτι και για πόση ώρα να δουλεύει η χύτρα?
    #
    Σχόλιο από rtolis, 4-1-13  
    Και τα 5 πηρούνια είναι λίγα για τον καβουρμά! Και ευχαριστούμε τη Χαρούλα που ενεργοποίησε τους σιελογόνους αδένες μας! :) Θέλω να ρωτήσω όσους το έχουν δοκιμάσει με χύτρα, τι αναλογία κρέατος-νερού χρησιμοποίησαν, σε πόση ένταση το μάτι και για πόση ώρα να δουλεύει η χύτρα?

    0 Παραλλαγές

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αλμυρα προς δοκιμη!!!
    Ένα βιβλίο 183 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της panoramix
    Σαλάτες-μεζεδάκια και ορεκτικά-συνοδευτικά
    Ένα βιβλίο 185 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Κάντο μόνη σου
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της july88