Καβουρομακαρονάδα

maria86c, 07.06.09

Περιγραφή

Απόλυτα καλοκαιρινή και εντυπωσιακή!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 καβούρια, 500 γρ. περίπου το καθένα
  • 500 γρ. μακαρόνια σπαγγετι ν. 6
  • 1 πακέτο ντοματάκι ψιλοκομμένο ή φρέσκιες ντομάτες σε ανάλογη ποσότητα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. φέτα
  • μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
  • μισό ποτηράκι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Σερβίρει: 2 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφού πλύνουμε τα καβούρια τα χτυπάμε ελαφρά μ' ένα γουδοχέρι και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου μισή ώρα.
  2. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σβήνουμε με κρασί.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  4. Μόλις πήξει η σάλτσα βάζουμε μέσα τη φέτα και το μαιντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Αφού βράσουν τα καβούρια σουρώνουμε το νερό για να βγάλουμε τυχόν κομματάκια από καβούρια και βράζουμε στο ίδιο νερό τα μακαρόνια για να πάρουν άρωμα και γεύση.
  6. Όταν βράσουν και τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τους βάζουμε τη σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε στο ίδιο πιάτο δίπλα, απ το καβούρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε κρατάμε λίγο από το ζωμό των βρασμένων καβουριών και το φυλάσσουμε στη κατάψυξη για να τον βάλουμε σε άλλη μακαρονάδα μας πιο απλή, για παράδειγμα με ντομάτα και τόνο, και θα έχει άρωμα θαλασσινό !

0 Όλα

0 Σχόλια

0 Ερωτήσεις

0 Παραλλαγές

Σχετικά άρθρα

Βράζω σωστά τα μακαρόνια
Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

Τη συνταγή προτείνουν:

Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 295 αγαπημένων συνταγών, του/της giannis kr